ΤΗΛΕ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Ως προς το θέμα της κατάργησης του Ασύλου, βλ. το post “ΜέΡΑ25 ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ VIRTUE-SIGNALING” – όρος αμετάφραστος, που περιγράφει δόκιμα τα “επιχειρήματα” των “αριστερών” κομμάτων.
Άλλο όμως αυτό, και άλλο η χυδαιότητα των τηλε-επικλήσεων στην …ασφάλεια του πολίτη, που “δεν τολμάει να πάει μια βόλτα στα Εξάρχεια”, συνοδευόμενων από γονυκλισίες και Παρακλήσεις προς τα Σώματα Ασφαλείας…
Να πώς το θέτει ο εκ των αρίστων Ελλήνων, Κ. Μπογδάνος, στην παρθενική βουλευτική του ομιλία:
«Στόχος μία οικογένεια να ξεκινήσει έναν περίπατο απ´την πλατεία Αμερικής και να φτάσει απροβλημάτιστα μέχρι την Ομόνοια. Με την «απελευθέρωση» της ΑΣΟΕΕ, του Πολυτεχνείου, της Νομικής, ο στόχος αυτός έρχεται πιο κοντά. Τώρα ξεκινά η δουλειά – με το δεξί.»
Παρέλειψε βεβαίως να προσδιορίσει, τι οικογένεια εννοούσε: Σομαλών; Πακιστανών; ή Αφγανών; γιατί απ’ την πλατεία Αμερικής περνάω συχνά. Και δεν δυσκολεύομαι τόσο να αισθανθώ ασφαλής, όσο να ακούσω ΜΙΑ ελληνική λέξη απο χείλη περαστικού.
Αλλά το θέμα μας είναι άλλο: τα ίδια κανάλια που σηκώνουν τη σημαία της εξέγερσης ενάντια στην κατατρομοκράτηση του πολίτη, άλλο δεν κάνουν από το να τον μπουκώνουν με σασπένς και διαδικασίες κατεπείγοντος.
Αν εξαιρέσει κανείς τα αθλητικά [ειδήσεις από ένα παράλληλο σύμπαν] το δελτίο έχει τρεις ζώνες:
1. Νέα με “πολιτικό” σασπένς. Αλλιώς δελτίο …ακτιβιστικών δράσεων: ο πλανήτης είναι γεμάτος …διεφθαρμένες κυβερνήσεις, βρίσκεται ως εκ τούτου σε κατάσταση μόνιμου, γενικού συναγερμού. Διαδηλώσεις ξεσπούν σε κάθε γωνιά της Γης. Μπροστά στο αδιέξοδο, η λύση μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης  προβάλλει, μέσα από δηλώσεις “αμόλυντων απ’ την πολιτική” προσώπων.
2. Νέα με “επιστημονικό” σασπένς. Ξεκινάμε απ’ τα εργαστήρια της Silicon Valley: το νέο iphone, με τις ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, το επαναστατικό application που έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε ως σήμερα…κτλ κτλ. Τα νέα σερβίρονται ασχολίαστα, δίκην φετφάδων, για να παραδοθούν στην “διαβούλευση” των social media… Περνάμε στο κύριο πιάτο, το Climate Change, συνοδευόμενο απ’ τα οπτικοακουστικά εφέ της Αποκάλυψης: θερμοκρασίες ρεκόρ, πρωτοφανή μετεωρολογικά φαινόμενα, εκτάσεις που καίγονται και πάγοι που λιώνουν, εφιαλτικά cowntdowns [12 χρόνια για τη σωτηρία του πλανήτη, λέει η “επιστημονική κοινότητα”…], ακτιβιστές που προειδοποιούν για το επείγον της υιοθέτησης πράσινης ενέργειας, και ξάφνου, μετά απ’ όλα αυτά …μια φράση του anchorman που το αισθάνεσαι, σε περιγελάει:
“Όλοι έχουμε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κλίμα…”
3. Νέα με “ανθρωπιστικό” σασπένς: τραγωδίες της καθημερινής ζωής, καταστροφές, εγκλήματα…. με μουσική υπόκρουση. Τύμπανα, gothic χορωδίες, μέταλ κιθάρες, θλιμμένα βιολάκια, πλινκ – πλονκ από πιανάκια, δίνουν τον τόνο μιας παλινδρόμησης ανάμεσα σε αστυνομκό δελτίο και …τουρκικό σίριαλ [= παιδάκια που κλαίνε ζητώντας τη μανούλα τους]. Δίπλα στους anchormen, ρεπόρτερ – σαλτιμπάγκοι χειρονομούν από τον τόπο του εγκλήματος, ξερνώντας εφιαλτικές λεπτομέρειες, που δεν θα ‘πρεπε να αφορούν κανέναν. Ένα δελτίο που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να μιλά κάθε λεπτό για “εικόνες που σοκάρουν”, “μαρτυρίες που συγκλονίζουν”, και “διηγήσεις που κόβουν την ανάσα”.
Τα τελευταία χρόνια, οι παρουσιαστές στέκονται όρθιοι, σε πλαίσιο…εντατικοποίησης του σασπένς. Η ορθοστασία συνοδεύεται από αναβάθμιση επί το θεατρικότερον, ενός ήδη αφύσικου τρόπου ομιλίας – ο βιασμός του λόγου πάει πακέτο με το βιασμό της εκφοράς του.
Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι οι παραπάνω πρακτικές, πίσω απ’ το “επιστημονικό” [βλ. “επικοινωνιακό”] επίχρισμα, είναι πρακτικές τρομοκρατών μαφιόζων; Μήπως η μονιμοποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δεν είναι ο ορισμός της κρατικής τρομοκρατίας, προθάλαμος του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”;
Αποστολή των τηλεορασάνθρωπων είναι να μετατρέπουν  τη ζωή και τον θάνατο σε διαφημιστικά πακέτα. Για να το κάνουν πιο εύκολο γι αυτούς, πρέπει να κλέβουν μονάδες IQ από μας, κρατώντας μας σε καταστολή, με virtual πιστόλια και ωρολογιακές βόμβες που δεν εκρήγνυνται ποτέ…
Δεν είναι απίστευτο, μετά από όλα αυτά, να κόπτονται για τον πολίτη που …”δεν τολμάει να πάει μια βόλτα στα Εξάρχεια”;

3
(Visited 59 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply