ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΙΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ : ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ, ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έχω σημειώσει επανειλημμένα για τον Χρήστο Χωμενίδη, χαρακτηριστική του λόγου του ανδρός, χαρακτηριστικού του είδους του, είναι η τακτική υποχώρηση των ουσιαστικών μπροστά σε μια γενική έφοδο επιθέτων : είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό, είτε για το πανδημικό – εμβολιαστικό είτε για τις διαχεόμενες ανοησίες περί Σαββόπουλου, ο διαφωνών παρουσιάζεται κατ’ αρχήν ως “υβριστής” , για να ακυρωθεί στη συνέχεια ως ο,τινάνος [ευρηματική παραλλαγή του “ρατσιστή”, του “ψεκασμένου” και άλλων, από προηγούμενα επεισόδια].
Μπορεί κανείς να διαβάσει παλαιότερες αναφορές στο
“σοφό παιδί” [my ass] εδώ και εδώ. Με αφορμή δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή και το μεταναστευτικό αντίστοιχα.
Τα λεγόμενα του κυρίου
Τατσόπουλου [βλ. κάτω] είναι πολύ πιο αξιοπρόσεκτα, θα στοιχημάτιζα άλλωστε ότι διαθέτει γύρω στις 10 μονάδες IQ πάνω απ’ του Χωμενίδη.
Έχει διαλέξει βεβαίως στο πρόσωπο της
…Έλενας Ακρίτα, ένα ανύπαρκτο αντίπαλο [η νέα τρικυμία-εν-κρανίω ανάρτησή της αφορούσε στο δίσκο (;) του Σαββόπουλου που δυστυχώς δεν έχει για να του τον επιστρέψει…]
Αλλά το ότι κάποιοι “θα τραγουδούν τη Συννεφούλα μετά από τριάντα χρόνια”, εκτός του ότι αποτελεί ανέκδοτο ως πρόβλεψη [ain’t gonna happen…] ακόμα και αν ίσχυε, δεν θα σήμαινε
απολύτως τίποτα.


«Μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσω εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να “μην μιλιούνται” επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του… στο δημοψήφισμα του 2015. Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη “Συννεφούλα” θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου».

4
(Visited 231 times, 1 visits today)

16 Comments

  1. stcigar May 18, 2023 at 11:07 am

    Παρολαυτά δε θυμάμαι άλλη προεκλογική όπου διάφοροι διάσημοι να βγαίνουν και να λένε δημόσια και με δική τους πρωτοβουλία όχι τι θα ψηφίσουν – χεστήκαμε – αλλά τι να ψηφίσουμε και συγκεκριμένα το πιο αισχρό κατεστημένο. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

    Reply
    1. Oannes May 18, 2023 at 11:19 am

      Ίσως γιατί μέρος του εν λόγω αισχρού κατεστημένου είναι, οριστικά και με ασφάλεια πλέον, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό.
      Εντωμεταξύ η συγκεκριμένη φασούλα με Σαββόπουλο αποτελεί το τέλειο distraction : σε οικουμενικό επίπεδο, σε όλα ανεξαιρέτως τα ταμπλό, γίνεται της πουτάνας. Και κάθομαι και ασχολούμαι με παπαριές και μαλακίες – ας όψεται το ‘χούι’, αλλά ως εδώ ήτανε [;].😓👹😀

      Reply
      1. stcigar May 18, 2023 at 11:30 am

        Δε νομίζω πάντως ότι θα έβγαιναν όλοι αυτοί να υποστηρίξουν την.. ελευθερία του λόγου (ποιοι!!??) αν ο Σαββόπουλος έλεγε ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ ή Χρυσή Αυγή. Τον Τατσόπουλο ειδικά τον είδαμε και με τη Μποφίλιου για παράδειγμα να τηρεί την ίδια ολύμπια στάση, για να μη μιλήσουμε για τα εμβόλια και τα σχετικά. Μπορεί σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό ναποτελεί πλέον μέρος του πιο αισχρού κατεστημένου – μόνο που αυτοί δεν το ξέρουν.

        Reply
        1. Oannes May 18, 2023 at 12:01 pm

          Ε…η Χρυσή Αυγή εξαιρείται του Δημοκρατικού Τόξου. Το δε τιμημένο απολαύει ειδικών προνομίων, μέσω ειδικής συμφωνίας με ένα κατεστημένο που επιλέγει όχι μόνο τους φίλους αλλά και τους εχθρούς του. Δεν νομίζω ότι η αντίδραση του Τατσόπουλου [ενήμερου πιθανώς των ανωτέρω] για πριμοδότηση Κουτσούμπα, θα ήταν της ίδιας τάξεως μ’ εκείνην για πριμοδότηση Κασιδιάρη. Ακόμα και αν έμοιαζε ίδια.

          Reply
          1. stcigar May 18, 2023 at 12:38 pm

            Η συγκεκριμένη προεκλογική πάντως είναι κάπως ανορθόδοξη από κυβερνητικής πλευράς. Τελευταία στιγμή δικαστήρια για να περιορίσουν τους ακροδεξιούς, άνθρωποι του πνεύματος που μοιράζονται τις δημοκρατικές ανησυχίες τους.. Προφανώς οι τύποι φοβούνται ότι θα χάσουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και προτού βγει για πρώτη φορά ο Σύριζα. Με τη διαφορά ότι τώρα οι ξένοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα.

            Reply
            1. Oannes May 18, 2023 at 1:58 pm

              Οι ξένοι σίγουρα δεν ανησυχούν. Ελπίζω πάντως η διαίσθησή σου να είναι λάθος. Γιατί εξακολουθώ να προκρίνω, σαν τον Σαββόπουλο! σενάριο αυτοδυναμίας Κούλη από εκείνο Τσίπρα – Ανδρουλάκη [ούτε να το σκέφτομαι] ή θου Κυριε, τρικομματική [εδώ σταματάει ο νους του ανθρώπου]. Το ότι απεχθάνομαι τον Κούλη περισσότερο απ’ όσο τον Τσίπρα [περισσότερο κι από όσο απεχθάνονται τον Κούλη οι οπαδοί του Τσίπρα!] είναι irrelevant.
              Tο σκεπτικό μου είναι στοιχειώδες : ούτως ή άλλως, η διακύβευση των εκλογών είναι πλέον ο ρόλος του καλύτερου παραγυιού για τα διευθυντήρια.
              Ο Τσίπρας ως κυβέρνηση, απο “αγαρμποσύνη”, θέλοντας και να ικανοποιήσει το διψασμένο για ανατροπή ακροατήριό του, δεν αποκλείεται να κάνει πάλι τίποτα μαλακίες και να τρέχουμε. Ως αντιπολίτευση, έστω με ψέμματα / επιστράτευση Πολάκη κλπ. όλο και κάτι μπορεί να μετριάσει.
              Ο Ανδρουλάκης καλό θα ήταν …να αποκλεισθεί από παντού. Ως μέλος κυβέρνησης, θα γαμεί και δέρνει. Ως αντιπολίτευση, θα ελέγχει την κυβέρνηση δίκην βασιλικότερου του βασιλέως του Νταβός.
              Για να μη μιλήσουμε για τρικομματική, η οποία σημαίνει “No control. Βαράτε όλοι μαζί και όποιος ζήσει”.

              Reply
              1. stcigar May 18, 2023 at 4:30 pm

                Προσωπικά δυσκολεύομαι να φανταστώ τι χειρότερο θα μπορούσε να είχε κάνει ο Σύριζα στη θέση του Μητσοτάκη κατά την περασμένη τετραετία. Σε θέματα ελληνοτουρκικών, κορωνοϊού και εισαγόμενης εγκληματικότητας – όπου υπάρχουν κάποια περιθώρια κυβερνητικών πρωτοβουλιών – η κατάσταση έφτασε πλέον στο χείλος του γκρεμού. Αφήνω κατά μέρος τον πληθωρισμό και το ουκρανικό, γιατί εκεί εκτελούμε τυφλά ξένες εντολές. Το σκεπτικό που αναφέρεις το είχα εφαρμόσει κι εγώ στο γελοίο δημοψήφισμα του Βαρουφάκη, αν και σε σχέση με αυτούς εδώ μια χαρά τα πήγε τελικά ο Σύριζα.

                Reply
              2. stcigar May 18, 2023 at 4:55 pm

                Ασχέτως πάντως με το τι θα πρέπει να φοβούμαστε περισσότερο εμείς, το ερώτημα για μένα είναι τι φοβούνται περισσότερο αυτοί και μετέρχοντσι κάθε είδους αθέμιτο μέσο για να παραμείνουν διαχειριστές μιας προϊούσα καταστροφής. Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι βέβαια Τραμπ ούτε τους πήρε φυσικά ο πόνος για την πατρίδα.

                Reply
                1. Oannes May 18, 2023 at 5:05 pm

                  Μιλάμε πάντα για παραγυιούς και minor gangsters. Αυτό που φοβούνται είναι …μη χάσουν την εύνοια των “Davos Men”. Είναι λίαν πιθανό, η ατζέντα των εν λόγω να περιλαμβάνει επανεκλογή Κούλη, ξερά. Και σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας να τη χρεωθεί ο ίδιος – με εκείνους να έχουν κάνει “ό,τι έπρεπε να κάνουν” για το αντίθετο.
                  Αίσθησή μου είναι, το έχω ξαναναφέρει, ότι για τον ΚΜ και κάποιους επιτελείς αυτού τουλάχιστον, η διακυβέρνηση της Ελλάδας αποτελεί “κεφάλαιο” σε μια καριέρα global οριζόντων.

                  Reply
                  1. stcigar May 18, 2023 at 5:18 pm

                    Πάντως δεν τους βλέπω τους “ξένους” πολύ δραστήριους αυτή τη φορά. Προφανώς έχουν αλλού σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με την Ελλάδα όπου θεωρούν το γάιδαρό τους δεμένο. Ίσως είναι πάλι που οι Γερμανοί έχουν βγει από το παιχνίδι και οι εντολές έρχονται από.. μακρύτερα και βαθύτερα.

                    Reply
                    1. Oannes May 18, 2023 at 5:34 pm

                      Ότι έχουν σοβαρότερα, ούτε συζήτηση. Όχι όμως προβλήματα, αλλά …σχέδια εν εξελίξει.
                      Θα μπω, ελπίζω χωρίς άλλες περισπάσεις από “ελληνική” επικαιρότητα, σε full “συνωμοσιολογικό” mode από αύριο – και σε επίπεδο τεκταινομένων διεθνώς, και σε επίπεδο ιστορικού background. Γιατί γίνεται κυριολεκτικά της Πόπης.

  2. dnk May 18, 2023 at 12:37 pm

    Θα ήταν,ίσως,πιο “παραγωγικό” και “ορθολογικό”-τολμώ να πώ-αντί να ζητείται η καταδίκη κι ο εξοστρακισμός των “ό,τινάνων”,να τους αποδοθεί-κατόπιν “επιστημονικής επεξεργασίας”-μια θέση στην “αγορά” ως προιόντων “ό,τινανοτεχνολογίας” με χρησιμότητα αντίστοιχη αυτής των εμβολίων.Κάτι σαν necessary evil,ξέρω ‘γω👻…

    Reply
    1. Oannes May 19, 2023 at 12:48 pm

      Ξέρεις φυσικά ότι “all these people”, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, you name it, τα λένε μια χαρά μεταξύ τους, λίγο πριν και λίγο αφού ξεκατινιαστούν on camera. Να δεις Άδωνι Γ. και Λιάνα Κ. στο πλαίσιο εκδηλώσεων του …Τριφυλλιού, να μην πιστεύεις στα μάτια σου.
      Ο Τσίπρας ο ίδιος παραδέχτηκε προχτές : …”Θέλουμε να πάρουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Δεν τους περιφρονούμε, θέλουμε να τους μεταπείσουμε” κλπ. κλπ. Είναι φανερό ότι έπαιξε τράμπα με αποχή ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για Κασιδιάρη. Ο οποίος, σε ανύποπτες εποχές, προ ΧΑ ακόμα, μπαινόβγαινε σε σπίτια “υπεράνω υποψίας” πολιτικών του …Δημοκρατικού Τόξου [FACT με αυτόπτες μάρτυρες. Δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο]

      Reply
      1. stcigar May 19, 2023 at 12:58 pm

        I know, I know 😁

        Reply

Leave a Reply