“ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

Ο άνθρωπος που εξευτελίζει το ιατρικό επάγγελμα ξαναχτυπά, πριν περάσει μήνας από το “άδειασμα” που υπέστη απ’ τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.
Τότε ο κύριος
Καπραβέλος, σε ένα [ακόμα] ρεσιτάλ τρομολαγνικής χυδαιότητας έλεγε πράγματα όπως:
«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα, τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο, ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID».
Για να επακολουθήσει
ωμή διάψευση απ’ τον Π. Μπογιατζίδη :
«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί».
Για τα παραπάνω βλ. post ΠΕΡΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΘ
Σήμερα ο «επιστήμων» επανέρχεται [βλ. κάτω]
προσθέτοντας στο μενού τις «καταστάσεις» που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, με ασθενείς που διεκδικούν – άκουσον άκουσον το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα διασωληνωθούν. Λες και πρόκειται για τη ζωή του [πιθανού] κομπογιαννίτη εγκληματία κι όχι για τη δική τους…

2
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply