ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ…

Οι αφορμές για να μείνεις άναυδος, να “ασκήσεις δριμεία κριτική” ή απλώς να ξεκαρδιστείς στα γέλια πολλαπλασιάζονται εκθετικά, φτάνοντας στο σημείο η ενημέρωση να αποτελεί δελτίο …αυτοσχολιαζόμενο. Δελτίο γεγονότων δηλ. που η άνευ σχολίων παράθεσή τους φτάνει και περισσεύει. Αυτά, εν όψει μιας ακόμα επετείου της φοιτητικής εξέγερσης που …έριξε τη Χούντα [προς χάρν μιας πολύ χειρότερης, η οποία θα κατέρρεε, ένα χρόνο μετά, υπό το βάρος της εθνικής τραγωδίας που πρόλαβε να δημιουργήσει].
Να μιλήσει κανείς αίφνης για τα “γεγονότα της ΑΣΟΕΕ”, για τα 150 άτομα που παρουσιάζονται ως χειμαζόμενο φοιτητικό κίνημα; για τον Groucho Marx – Γαβρόγλου που καλούσε τον κόσμο να …κατέβη στην ΑΣΟΕΕ; [ο ίδιος πιο κάτω, σε στιγμές χαλάρωσης]. Να μιλήσει για τον ευρύτερο διαγωνισμό στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα γλείψει περισσότερο τον “αντιεξουσιαστικό” χώρο; για τον αρνητικού IQ Κλέωνα Γρηγοριάδη του ΜέΡΑ25, τα παιδαριώδη επιχειρήματα και το virtue-signaling νηπιαγωγείου που έκανε από τηλεόρασης;…ή για το τακτικίστικο, χυδαίο σιγοντάρισμα Κανέλλη στον top ηλίθιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σ. Λάππα [“Τι αδίκημα διαπράττει αυτός που κουβαλάει μια μολότοφ;”]
Και τι απαντάει κανείς στα περί τσεκουριών του Βορίδη, όταν, την ίδια εκείνη εποχή, τα ΚΝΑΤ κατέβαιναν στο δρόμο με δίμετρα ματσούκια; κι αν σε πετύχαιναν στα Εξάρχεια με κάνα σκουλαρίκι, σ’ άρπαζαν απ’ το μαλλί, σε κοπάναγαν στα πλακάκια και σου φώναζαν: “πες ΚουΚουΕ ρε!”, μέχρι …να το πεις.
Άνθρωποι, πεπραγμένα και λεγόμενα υπεράνω σχολιασμού.

1
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply