ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Θα μπορούσε ο αντιπερισπασμός στον οποίο χρησιμεύει το Trump indictment να είναι τελικά …απ’ αυτό;
Τι ανακοινώνει ημιεπίσημα εδώ ο
Tucker Carlson; μα ότι, μετά τους “χειρισμούς” της Biden administration, στο πλαίσιο της πανδημίας αρχικά, και του ουκρανικού πολέμου στη συνέχεια, το αμερικανικό ως No 1 παγκόσμιο νόμισμα βαίνει προς αντικατάσταση.


6
(Visited 110 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. stcigar April 6, 2023 at 8:02 pm

    Επιτέλους και κάποιος που λέει το αυτονόητο.

    Reply
    1. Oannes April 6, 2023 at 8:36 pm

      Δεν θα πιστέψεις [κυριολεκτικά. Εγώ τουλάχιστον στην αρχή δεν πίστευα] τι πράγματα λέγονται και γράφονται γι’ αυτόν τον άνθρωπο από τους “leftists”. Τα …τσουνάμια μίσους εναντίον του χρόνια τώρα, αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές αποδείξεις του ότι ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ είναι “χαλασμένος”. Ισχύει δηλ. αυτό που έλεγε η κυρά – φακλάνα περί Deplorables, αλλά απ’ την ανάποδη.
      Είναι, πώς να το πω, σαν να διαβάζεις κατεβατά επιθέσεων ενάντια στους Beatles για την “αταλαντωσύνη τους”.

      Reply
      1. stcigar April 6, 2023 at 8:48 pm

        Έχουν υποπέσει κατά καιρούς μερικά στην αντίληψή μου (του στυλ “άντε τράβα μαλάκα νακούσεις πάλι τον Tucker Carlson και άσε μας ήσυχους να πούμε τα δικά μας”) και δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Το κακό είναι ότι όλες αυτές τις βλακείες τις πιθηκίζουν και οι δικοί μας.

        Reply
        1. Oannes April 6, 2023 at 9:58 pm

          Ιδού ένα tweet – ανιπροσωπευτικό του τι εννοώ:

          “I’ve heard of men like Tucker Carlson – but it’s rare to see a living specimen of this mutation of a man -without a spine but with the Jowls very strong – the over developed groveling jaws -Is there any bottom to his depravity?”

          Αυτό, από κάποιον τον οποίο μάλιστα, μια φορά κι ένα καιρό ψιλομπαθούσα : τον επιφανή “liberal” ηθοποιό John Cusack!

          Reply
          1. stcigar April 6, 2023 at 10:50 pm

            Ώρες ώρες δεν ξέρω τι να υποθέσω. Από τότε που εμφανίστηκε ο Τραμπ, ένα μεγάλο μέρος του δυτικού πληθυσμού έχει περιέλθει στο πιο αλλόκοτο state of mind. Πέραν των άλλων εξηγήσεων που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς, πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν κολλήσει στο παρελθόν και αδυνατούν πλήρως να προσαρμοστούν στις νέες εξελίξεις που έρχονται κατά πάνω τους. Ο Τραμπ αντιπροσώπευε το μέλλον και κάπου ήταν φυσικό να τον παρεξηγήσουν από τη στιγμή που το μυαλό τους έχει μείνει ακόμα στη δεκαετία του 60. Οι προοδευτικοί του παρελθόντος είναι οι πραγματικοί σημερινοί συντηρητικοί.

            Reply
            1. stcigar April 7, 2023 at 12:12 am

              To γεγονός μάλιστα ότι θεωρούν αυτάρεσκα τους εαυτούς των προοδευτικούς, τους καθιστά ιδιαζόντως απρόθυμους να παρακολουθήσουν τις επιταχυνόμενες εξελίξεις και τους ωθεί σε όλο και αναχρονιστικότερες θέσεις.

              Reply
            2. Oannes April 7, 2023 at 10:06 am

              Ναι, γιατί λέξεις όπως “προοδευτικοί” και “συντηρητικοί” είναι εξ ορισμού άνευ νοήματος. Αυτό που είναι δεδομένο “αν κοιτάξει κανείς μέσα του” είναι ότι ο άνθρωπος, υπό φυσιολογκές συνθήκες, δεν …διψάει για αλλαγές, αλλά για το αντίθετό τους = σταθερότητα, απ’ την οποία πηγάζει το αίσθημα της ασφάλειας.
              Η καλλιέργεια μιας διαρκούς ανασφάλειας / κλίματος απειλής είναι το καύσιμο της κοινωνικής εγρήγορσης και των …κινητοποιήσεων. Η μάζα “κινητοποιείται” πάντα ως εργαλείο εξυπηρέτησης της επόμενης εξουσίας, και μάλιστα όπως έχει δείξει ο Tocqueville, όχι όταν τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο [γι’ αυτήν], αλλά ….προς το καλύτερο.
              Εξ ου και, άσχετα απ’ το τι διαβάζει κανείς σε ιστορικές αφηγήσεις που εμφανίζουν ένα παρελθόν γεμάτο “κοσμοϊστορικές ανατροπές” ένα είδος δηλ. “εκπαιδευτικού” καθρέπτη του παρόντος, τα πράγματα παρέμειναν ουσιαστικά ιδια κι απαράλλαχτα επί …χιλιάδες χρόνια.
              Οι άνθρωποι της εξουσίας μετέρχονται τα μέσα που ξέρει καλύτερα καθένας τους, είτε για να την κατακτήσουν, είτε για να διατηρηθούν σ’ αυτήν : Οι leftists είναι masters στο πεδίο του “διαίρει και κυβέρνα”. Κάπως έτσι εξηγείται το παράδοξο μιας αυταρχικής εξουσίας που ασκείται με “επαναστατικά” συνθήματα, ως εφιαλτική παραλλαγή άλλωστε εκείνης της σοβιετικής περιόδου.

              Reply
              1. stcigar April 7, 2023 at 11:00 am

                Ακριβώς. Υπάρχει κάτι το αφύσικο σε μια κοινωνική κατάσταση που μεταβάλλεται συνεχώς και αυτό καθιστά τους ανθρώπους ανίκανους να την παρακολουθήσουν έστω και στοιχειωδώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι κατανοούν όλο και λιγότερο τον κόσμο που τους περιβάλλει και στηρίζονται όλο και περισσότερο στις έννοιες και τις αξίες που μορφοποίησαν τη νεότητά τους, οι οποίες για την πλειοψηφία των σύγχρονων “ενεργών πολιτών” είναι οι λεγόμενες “προοδευτικές”. Τουλάχιστον οι αφελείς. Οι πονηροί πάλι δεν κατανοούν τον κόσμο καλύτερα, έχουν όμως την ικανότητα να εκμεταλλεύονται τους προηγούμενους για το δικό τους βραχυπρόθεσμο συμφέρον.

                Reply
  2. Timothy Price April 6, 2023 at 8:59 pm

    I think it was Trump who recently noted that it’s our enemies within who we need to be worried about.

    Reply
    1. Oannes April 6, 2023 at 10:05 pm

      What I’ve come to believe is this : What Hillary once said about “deplorables” is true. Except that it applies to the other side. These people are lost souls.

      Reply
      1. Timothy Price April 6, 2023 at 10:53 pm

        Catherine Austin Fitts said if you want to know what a government agency or big company really does, reverse their name or mission statement, and that is what they really do. Same thing with politicians. Whatever they call the voters or however they perceive the people they think of as their subjects is what they are. Hillary was simply projecting what she is on the people she hates.

        Reply

Leave a Reply