ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αναπαράγω από mynews
Ο Δημήτρης Σούρας μίλησε στο «Χαμογέλα και πάλι» για τις σοκαριστικές καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του κόσμου».
Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος, όπως υποστηρίζει γνωρίζει και ο ίδιος, στοιχεία για ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις και κακές συμπεριφορές από υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα: «Πιστεύω ότι η Κιβωτός θα αποτελέσει το τέλος των δομών.
Για τη σεξουαλική παρενόχληση δεν γνώριζα κάτι, ήξερα ονόματα ανθρώπων που κακοποίησαν παιδιά στην Κιβωτό, άνθρωποι που έχουν βγει στην δημοσιότητα».
Ο κ. Σούρας μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έθεσε κάποια ερωτήματα:
«Πού είναι η κρατική μέριμνα και ο κρατικός έλεγχος;
Πού είναι οι τίτλοι σπουδών των ατόμων που ασχολούνται με τα παιδιά;
Είναι άνθρωποι κατάλληλοι να ασχοληθούν με παιδιά;
Ο ρόλος της Εκκλησίας;
Ο παπάς ανήκει σε μία μητρόπολη, γιατί δεν μιλάει ο Μητροπολίτης;
Η Ιερά Σύνοδος απάντησε ότι δεν δέχεται την εποπτεία, πώς μπορεί ένας απλώς παπάς να είναι ενάντια της Ιερά Συνόδου»;


Με την Εκκλησία δεν είχα ποτέ σχέσεις, ούτε και θέλω να έχω. Και ασφαλώς και δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβαινε στην Κιβωτό του Κόσμου. Αλλά, εκ πείρας και εξ ενστίκτου, εμπιστεύομαι περισσότερο τη φωνή του
πατέρα Αντώνιου και των ανώνυμων [κατ’ επιλογή εκτός (social) media] γονέων που τον υποστηρίζουν, από εκείνες των σε ομαδική παράκρουση χρηστών του Twitter, * ή ενός βαριά διαταραγμένου εκπρόσωπου του ψυχιατρικού χώρου όπως ο κύριος Σούρας : βασικό επιχείρημα του τελευταίου εναντίον της “δομής” είναι ότι …δεν διέθετε ψυχολόγους. Βασικό του ερώτημα άλλωστε, το …πού είναι οι τίτλοι σπουδών των ατόμων που ασχολούνται με τα παιδιά – προφανώς θεωρεί εαυτόν καταλληλότερο για να ασχολείται με παιδιά απ’ τον πατέρα Αντώνιο. Ο ψυχίατρος φτάνει να ισχυριστεί ότι …γνώριζε για κακοποιήσεις στην Κιβωτό – μη μπαίνοντας στον κόπο να απαντήσει στο [θεωρητικό] ερώτημα τί ακριβώς έκανε γι’ αυτό.
Αν κάτι προκύπτει με ασφάλεια απ’ τις δηλώσεις του είναι μια
ανυπομονησία για “το τέλος των δομών”, ευρισκομένων …εκτός βεληνεκούς ψυχιατρικού κυκλώματος. Πράγμα εκ του οποίου προκύπτει λογικά, περίπου με ασφάλεια, ότι πρόκειται για επιχείρηση, μεθοδικά σχεδιασμένη από κράτος και “ειδικούς”, και με συγκεκριμένο στόχο.

* Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το hashtag #πατερ_αντωνιος για να δει την ασχήμια και την ανωμαλία των social media εν πλήρει αναπτύξει.

4
(Visited 113 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar November 20, 2022 at 2:03 pm

    Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Τόσα ψέματα μαζεμένα δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

    Reply
  2. EMMANOUEL November 20, 2022 at 3:14 pm

    Ολα ηταν καταφανεστατες μπουρδες κι αοριστολογιες μεχρι που εσκασε μυτη καταγγελια 19χρονου για σεξοπαρενοχληση απ τον ιδιο τον παπα το 2021 για να δεσει το γλυκο .. Ο οποιος κατγγελων , ολοκληρο γαιδουρι 18χρονων τοτε ,, δεν ειχε το θαρρος να του σκασει μια μπουφλα του παπα αν τον χουφτωνε . Δεν γαμιομαστε λεω γω .. Διαβασε την καταγγελια ετσι για πλακα
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9f-%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%97%ce%a1-%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%a9%ce%9d%ce%99%ce%9f%ce%a3-%ce%95%ce%92%ce%91%ce%96%ce%95-%ce%a4%ce%9f-%ce%a7%ce%95%ce%a1%ce%99-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%9c%ce%95%ce%a3/
    Μ αυτα και μ αυτα , η ολη ιστορια μ αυτον τον οργανισμο (την Κιβωτο .. ) παντα μου φαινοταν πολυ περιεργη πιο πολυ για οικονομικους λογους. Να φανταστεις οτι οταν ειχε ερθει ο Ομπαμα στην Ελλαδα ο παπας ητανε ενας απ τον αυστηρα επιλεγμενο αριθμο προσκεκλημενων στην ομιλια του Ομπαμα δεν θυμαμαι τωρα που (ισως στο ιδρυμα Νιαρχος ) .. Τωρα τι εγινε κι αλλαξανε τα κοζα και του την πεφτουν ολοι δεν ξερω
    Μιας κι η εχει μια μεγαλη δομη η Κιβωτος και στην Χιο θα ρωτησω να μαθω αν μπορω κατι παραπανω ..

    Reply
    1. Oannes November 20, 2022 at 4:52 pm

      Υποθέτω στο πλαίσιο της γενικής εφόδου της Επιστήμης με Ε κεφαλαίο, οι κωλοψυχίατροι έχουν κυαλάρει τα κονδύλια για δομές τύπου Κιβωτού etc.
      Στοιχεία δεν έχω αλλά, λογικά πάντα, “αποκαλύψεις” κλπ. στον Τύπο γίνονται συνήθως από ανθρώπους που έχουν λαμβάνειν απ΄αυτές.
      ‘Ηδη άλλωστε η Σταϊκουράδα πήρε πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις – just like that, άνευ δίκης, άνευ αποδείξεως του ο,τιδήποτε. Πού άραγε θα πάνε αυτά; στο καλάθι της νοικοκυράς [εεε…του νοικοκυριού] μήπως;
      Μόλις διάβασα και την καταγγελία του κωλοτυπακίου απ’ το λινκ που μου έστειλες για τον …παιδοβιαστή πλέον [κατά Μακελειό] πατέρα Αντώνιο : Δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ως “κοινωνία” έχουμε λήξει – τελεία και παύλα.

      Reply

Leave a Reply