ΠΕΡΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ…

Σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων του Bristol και του Exeter δημοσιευμένη στην British Medical Journal η θνησιμότητα από την βρετανική παραλλαγή του ιού είναι έως και διπλάσια εκείνης του original: σε ένα δείγμα 50.000 ασθενών, η παραλλαγή οδήγησε σε 227 θανάτους, ενώ εκείνοι σε αντίστοιχο δείγμα ασθενών με το κινέζικο στέλεχος ήταν 141.
Ο
Julian Tang, κλινικός ιολόγος του πανεπιστημίου του Leicester, δεν αισθάνεται πεισμένος από το συμπέρασμα: “οι επιστήμονες που υπογράφουν τη μελέτη δεν μπορεί να αγνοούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, ιδιαίτερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επιδεινώνουν όλες τις συνοσηρότητες, καρδιακές, πνευμονικές παθήσεις, νευρολογικές διαταραχές, διαβήτη, πίεση κλπ.. Αποτέλεσμα όλων αυτών μπορεί να αποτελεί κάλλιστα η φαινομενική ισχυροποίηση του κορωνοϊού. Από τη στιγμή που οι συνοσηρότητες απουσιάζουν από την εξίσωση, το αποτέλεσμα δεν είναι αξιόπιστο. Θα πρέπει να περιμένουμε την άνοιξη για να επανεκτιμήσουμε τα νούμερα.”
Στην Ελλάδα πάντως “δημοσιογράφοι” τύπου
Παναγιωτόπουλου, ωρύονται για τα lockdowns που πρέπει να παραταθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου, λόγω της κυρίαρχης …στην Ελλάδα βρετανικής μετάλλαξης που, ανεξέλεγκτη πλέον, καλπάζει.

4
(Visited 72 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar March 10, 2021 at 11:36 pm

    Αυτή θα πρέπει να είναι πραγματικά η καλύτερη περίοδος για τους επιστήμονες με ή χωρίς εισαγωγικά: να μπορείς επιτέλους να λες ό,τι μαλακία σου κατεβαίνει στο κεφάλι χωρίς το άγχος της εμπειρικής επιβεβαίωσης ή το φόβο της αποστομωτικής διάψευσης, να σκύβουν όλοι μπροστά σου μόνο με την επίκληση του μονοπωλίου της επιστήμης.. Revenge of the nerds!!

    Reply
    1. Oannes March 11, 2021 at 7:50 am

      Ναι, ο λόγος τους, όπως των σκουληκιών των μίντια έχει επιτελεστική υπόσταση. Όπως ο λόγος του Θεού, ας πούμε. Όπως ο Θεός “λέει” γεννηθήτω φως και …γίνεται φως, έτσι κι αυτοί οι πούστηδες δημιουργούν δια του λόγου τους. “Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες” [για 25η φορά]. “Γιατί;” “το ε ί π ε ο Εξαδάκτυλος”.

      Reply
  2. dnk March 11, 2021 at 12:27 pm

    Μάλλον ο “ακένωτος λόγος” αντικαταστάθηκε από τον “λόγο της κένωσης(βοθρολύματα) από καθέδρας”. Από ‘κεί ίσως να προέρχεται και η λογοδιάρροια των ειδικών…

    Reply
    1. Oannes March 11, 2021 at 2:33 pm

      😀😀😀😀😀!

      Reply

Leave a Reply