ΠΕΡΙ ΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ DOMESTIC VIOLENCE

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, και η τακτική των κρατούντων είναι διαφανής στην κουτοπονηρία της:
Στο πλαίσιο της [ολοκλήρωσης της]
υπαγωγής της ιδιωτικής σφαίρας στη δημόσια, και του μέσω αυτής-και-όχι-μόνο, ανοίγματος της πόρτας στον …κρατικό παρεμβατισμό μπαίνουμε σε επιφυλακή για περιστατικά που “ενεργοποιούν” την κοινή γνώμη. Τέτοιου είδους περιστατικά ποτέ δεν λείπουν : θα πρέπει να ήταν τα ‘80s, όταν πρωτοάκουσα για φαινόμενα τύπου “χαπιών που χαλαρώνουν τη γυναικεία αντίσταση” τα οποία διεκινούντο ήδη από ηλίθιους “εποχής”. Σήμερα, ο κύριος Παπαδάκης και το σινάφι του κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας, προσέχοντας φυσικά να μη θίξουν στο παραμικρό τα νεαρά κορίτσια τα οποία, πάντα, ό,τι κάνουν, το κάνουν σε μια στιγμή αδυναμίας [μη τυχόν και απευθυνθεί κανείς σ’ αυτά με νουθετικό τρόπο, γιατί αυτό αποτελεί βάναυση …σεξιστικού τύπου προσβολή του δικαιώματός τους στην αυτοδιαχείριση].
Η “ενεργοποίηση” της κοινής γνώμης, υποβοηθείται δεόντως από πολλαπλασιαστές ανωμαλίας – media, social media – μαζί φυσικά με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των πάσης φύσεως μειονοτήτων [η μόνη για τα δικαιώματα της οποίας ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται είναι εκείνη των …αρνητών της υποχρεωτικότητας]. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγων, στην περίπτωσή μας η αγοραία φιγούρα ονόματι
“Τάκης Θεοδωρικάκος” και προαναγγέλλει μέτρα, όπως :
Ίδρυση κι εγώ δεν ξέρω πόσων ειδικών γραφείων της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση περιστατικών βιασμών αλλά και …domestic violence, κατά κανόνα εναντίον γυναικών. Τα οποία περιστατικά, με την συνολική εγκληματικότητα να έχει μειωθεί κατά 25% λόγω κορωνομέτρων, έχουν εκτιναχθεί, ακριβώς για τον ίδιο λόγο [η καραντίνα στο ξεκίνημα της “πανδημίας” περίπου …υμνούνταν, από media και “διανοοουμένους” τύπου Ράμφου, ως αφορμή να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας].
Τα εν λόγω γραφεία θα στελεχωθούν από
“εδικά εκπαιδευμένους” αστυνομικούς και φυσικά με ψυχολόγους, γιατί “η κοινωνία αλλάζει και μαζί αλλάζουν και τα προβλήματα” τα οποία πρέπει εγκαίρως να αντιμετωπίσουμε.
Η κριτική των παρισταμένων δημοσιογράφων, αρχίζει όπως πάντα και τελειώνει σε παρατηρήσεις που αφορούν στην …ανεπάρκεια των μέτρων, βλ. στην ελαστικότητά τους.

3
(Visited 141 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar January 19, 2022 at 12:30 pm

    Εντωμεταξύ θα παρατήρησες ίσως ότι εκφράσεις όπως ρατσιστής και φασίστας τείνουν τελευταία να εξαφανιστούν από το υβρεολόγιο της πολιτικής ορθότητας και ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι αυτοί που τις χρησιμοποιούσαν έχουν ασπαστεί τον πιο απροκάλυπτο “υγειονομικό” ρατσισμό και φασισμό και δεν τα θεωρούν πλέον ως κάτι κακό. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει κάποια στιγμή και με τον όρο “σεξισμός” και τα σχετικά όταν η δική τους σεξιστική δικτατορία θα έχει γίνει πλέον θεσμός.

    Reply
    1. Oannes January 19, 2022 at 1:40 pm

      Μπορεί να είναι έτσι. Από την άλλη, λέξεις όπως “ρατσιστής” και “φασίστας” έχουν καλλιεργηθεί έτη πολλά στα θερμοκήπιο της πολιτικής ορθότητας ως ισοδύναμες του απόλυτου κακού για να εγκαταλειφθούν τόσο εύκολα. Και οι δυνατότητες ιδεολογικής σύνδεσής τους με το φαινόμενο του Αρνητή της Επιστήμης [που στη Νέα Εποχή θα αποτελεί το ισοδύναμο του Υπηρέτη του Διαβόλου] φαίνονται απεριόριστες μέσα από το χυδαίο πρίσμα του “παλιού ενάντια στο καινούργιο”.
      Αυτό [η πλάκα είναι] σε μια ακόμα εκδήλωση αντιστροφής της πραγματικότητας, μια και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του πνεύματος της προόδου που ήδη καταβρόχθιζε την ουσία της επιστήμης στις αρχές του 20ου αι. ήταν οι φουτουριστές, οι οποίοι ήταν μια χαρά φασίστες.

      Reply
      1. stcigar January 19, 2022 at 1:55 pm

        Καλά εννοείται ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι σχετικοί όροι εν μια νυκτί (αν και ήδη χρησιμοποιούνται περισσότερο από το αντίπαλο στρατόπεδο) είναι όμως αστείο να βλέπεις ότι κάπου οι τύποι έχουν ένα ιδιόρρυθμο γνώθι σαυτόν. Όσον αφορά πάντως τις καθημερινές πλέον καταγγελίες ανύπαρκτων βιασμών, στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω το κίνητρο πέραν μιας πρόσκαιρης αρνητικής δημοσιότητας και της αίσθησης ότι ανήκουν και αυτές (ή αυτοί) στο κίνημα “me too!!”

        Reply
        1. Oannes January 19, 2022 at 2:36 pm

          Και όλα αυτά εντωμεταξύ στο πλαίσιο μιας “κουλτούρας” που διακινείαι αποκλειστικά με κώλους μπούτια και βυζιά.

          Reply
          1. stcigar January 19, 2022 at 2:48 pm

            I mean, really.. what’s wrong with these people??🤪🙃

            Reply

Leave a Reply