“ΠΑΙΞΤΕ ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!”

Δεν χρειάζεται IQ Αϊνστάιν για να αντιληφθεί κανείς ότι τα περί Πισπιρίγκου αποτελούν ένα ακόμα «αντιπερισπασμό» απ’ τα αληθινά προβλήματα. Και όμως, το θέμα γίνεται αντιληπτό ως αντιπερισπασμός από πολύ λιγότερους από όσους θα ‘πρεπε, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αποδίδει. Και ας μη μιλήσουμε για το ποσοστό των Ελλήνων που δέχονται ως αιτία της επερχόμενης «τεράστιας» κρίσης, την «ανθρωπιστική υποχρέωσή μας» απέναντι σε μια χώρα που σύρεται στην καταστροφή από τον διεφθαρμένο, πιόνι και προστατευόμενο των Αμερικανών πρόεδρό της. Η Δύση πρέπει να πεινάσει, για τη σωτηρία της πολιτικής καριέρας του κύριου Ζελένσκυ.
…Εν πάση περιπτώσει, μια κατατοπιστική περίληψη των θεμάτων που σπρώχνονται κάτω απ’ το χαλί στ’ όνομα, δήθεν, των νεκρών παιδιών, ακολουθεί στο παρακάτω κείμενο του
pronews – ευχαριστώ τον EMMANOUEL για το link.
Να επαναλάβω απλώς την άποψή μου ότι, πέραν του αντιπερισπασμού, οι επιχειρήσεις του είδους εξυπηρετούν το σχέδιο διατήρησης του πολίτη σε μια ανορθολογικού / μεσαιωνικού τύπου κατάσταση του νου, εξυπηρετική των σκοπών της εξουσίας :
εξάλειψη του αντίπαλου με συνοπτικές διαδικασίες.

Επί μια εβδομάδα η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του θανάτου των τριών παιδιών είναι το μόνο θέμα με το οποίο ασχολούνται τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας.
Σίγουρα, είναι ένα θέμα το οποίο έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντικό, όμως είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχουν «θαφτεί» πλήρως όλα τα υπόλοιπα θέματα; Η αλήθεια είναι πώς όχι, καθώς εάν και πρόκειται για ένα τραγικό και σοκαριστικό γεγονός δεν πρόκειται για ένα κοινωνικό/πολιτικό, ούτε αλλάζει τη ζωή των πολλών.
Είναι ένα ξερό αστυνομικό θέμα, στο οποίο δεν υπάρχει μέσα πολιτική και ήρθε ίσως την κατάλληλη στιγμή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να έχει δώσει εντολή στα κεντρικά ΜΜΕ να μεταδίδουν μόνο το θέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να «θαφτούν» όλα τα υπόλοιπα θέματα τα οποία εκθέτουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά και τα ΜΜΕ δεν χάνουν με αυτό, καθώς δίνουν στους τηλεθεατές ένα θέμα που «πουλά» και άρα μπορούν να αυξήσουν την τηλεθέαση τους.
Σε μια στιγμή που υπήρχε πίεση προς την κυβέρνηση, λόγω της ακρίβειας που «θερίζει» και στη ΝΔ έβλεπαν τα ποσοστά να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ήρθε ένα θέμα το οποίο βοήθησε στο να υπάρξει αποσυμπίεση της οργής. Οι πολίτες βλέπουν έναν «κακό» και ένα «καλό» και έτσι μπορούν να βγάλουν την οργή τους πάνω στη Ρούλα Πισπιρίγκου, το είδαμε άλλωστε και στο λιντσάρισμα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και έξω από τα δικαστήρια, όπου και είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να την αποδοκιμάσουν.
Την ίδια ώρα υπήρχαν πολλά θέματα τα οποία είτε δεν μεταδόθηκαν καθόλου, είτε πέρασαν στα ψιλά και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους:
Η Ρωσία έχει στείλει τελεσίγραφο προς τις «μη φιλικές» χώρες (δηλαδή και στην Ελλάδα) και ζητά πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια -να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και για τα τρόφιμα.
Στις 20 Απριλίου (πιθανότατα) η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και μετά… έρχεται κόλαση. Το pronews.gr σας μετάδωσε το έκτακτο σχέδιο που υπάρχει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αυτό μεταξύ άλλων περιέχει την ολιγόλεπτη διακοπή του ρεύματος καθημερινά, την επιβολή δελτίων σε ρεύμα και καύσιμα, αλλά και τον περιορισμό στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα! Αυτά τα απίστευτα δεν μεταδόθηκαν πουθενά.
Την ίδια ώρα το ΔΝΤ ζήτησε «πάγωμα» μισθών-συντάξεων και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, επίσης μια είδηση που πέρασε στα ψιλά.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για μια «κόλαση» που έρχεται. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην Κ .Σακελλαροπούλου και ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Έναν πληθωρισμό που τον Μάρτιο έφτασε στο 8%!
Για όλα αυτά βεβαίως έχει ευθύνη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς -εκτός των άλλων- έστειλε όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, υπερψήφισε τις κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ και την Πέμπτη αναμένεται να μιλήσει ο Β.Ζελένσκι στη Βουλή, όλα αυτά έχουν οδηγήσει στη μετατροπή της χώρας σε «μη φιλική» προς τη Ρωσία χώρα.
Η είδηση ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο (13,3% σύμφωνα με Eurostat και 16,3% σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ) επίσης δεν μεταδόθηκε.
Αλλά και στο θέμα του κορωνοϊού υπήρχαν εξελίξεις, οι οποίες προφανώς και δεν συνέφερε την κυβέρνηση να μεταδοθούν. Την ώρα που τα ΜΜΕ έδειχναν για πρώτο θέμα τα μακρινά ξαδέλφια και τους γείτονες της Ρούλας Πισπιρίγκου, της σπιτονοικοκυράς κτλ. υπάρχουν Έλληνες υγειονομικοί που βρίσκονται επί επτά μήνες σε υποχρεωτική ανεργία και κάνουν εδώ και μέρες απεργία πείνας! Μάλιστα η μια λιποθύμησε, ενώ ένας άλλος χρειάστηκε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των υγειονομικών, καθώς τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα.
Η Ελλάδα πλέον έχει την πρωτιά στην ΕΕ και σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού με Covid-19, άρα πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να πανηγυρίζει ότι είμαστε οι «καλύτεροι» και ότι «είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο».
Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το «Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη». Με όλα αυτά και άλλα πολλά… δεν ασχολήθηκε κανείς!


4
(Visited 98 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. stcigar April 6, 2022 at 3:58 pm

    Τι μια βδομάδα? Δυο μήνες και βάλε μας το τρίβουν στη μούρη νυχθημερόν. Απλά τώρα δόθηκε η άνωθεν εντολή να τη συλλάβουν, γιατί κάπου ο κόσμος κουράστηκε από το περίμενε, άσε που πέρασε κιόλας η βενζίνη το δίφραγκο. Φαντάζομαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι να την αυτοκτονήσουν στη φυλακή, όταν ο κόσμος χρειαστεί ένα ισχυρότερο διεγερτικό/ναρκωτικό. Έχεις απόλυτο δίκιο πάντως για τις εικόνες με τα παιδάκια κλπ, εδώ υπάρχει κάτι το αποκρουστικά διεστραμμένο, ακόμα και με τα ελαστικά κριτήρια των ΜΜΕ. Μερικά πράγματα φωνάζουν από μόνα τους, χωρίς να χρειαστεί να λερώσει κανείς τα χέρια του με τη σιχαμερή “ουσία” του θέματος.

    Reply

Leave a Reply