Ο WHO ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ…

Ο WHO εφιστά την προσοχή των ειδικών να μη βασίζονται αποκλειστικά στα αποτελέσματα του PCR test για τον εντοπισμό του Coronavirus. Το τεστ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί …βοηθητικό εργαλείο για την διάγνωση και οφείλει να συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, όπως …η στιγμή της δειγματοληψίας, το είδος του δείγματος, οι κλινικές παρατηρήσεις, το ιστορικό του ασθενούς, το ιστορικό των επαφών του και τα …επιδημιολογικά δεδομένα.
Από τα ανωτέρω, λογικά συνάγεται ότι η νέα οδηγία του WHO καθιστά
ανεδαφικές τις προτροπές για περαιτέρω μαζικοποίηση των τεστ. Και ότι μετατρέπει σε αφερέγγυες τις βάσει αυτών εκτιμήσεις ως προς τα κρούσματα, όπως και τα μέτρα που λαμβάνονται με βάση αυτές τις εκτιμήσεις.
Αυτό αποτελεί καθυστερημένη ανταπόκριση του WHO στις
ανησυχίες που εκφράζονται εδώ και μήνες από τους επιστήμονες για την αποτελεσματικότητα του τεστ [και μιλάμε για το “έγκυρο”, όχι για τον τραγέλαφο του rapid]. Το οποίο “επισημαίνει” την παρουσία του ιού, όχι όμως και την ποσότητα του ιικού φορτίου και συνακόλουθα την μεταδοτικότητά του – έχουμε αναφερθεί εκτενώς σ’ αυτό από μηνών, βλ. post ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ …ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;
Αν αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ελάφρυνση του κλίματος εν όψει
…Biden administration, ουδείς το γνωρίζει.
Στα καθ’ ημάς πάντως …άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει. Τσιμουδιά από Τσιόδρες, Χαρδαλιάδες και …κανάλια.

2
(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply