Ο TRUMP ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

[Από HUFFPOST]
Η Twitter Inc παρουσίασε την, Πέμπτη ένα σχέδιο καταπολέμησης της διάδοσης παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τις εκλογές, αναθεωρώντας προηγούμενες στρατηγικές. Ωστόσο, ειδικοί στα εκλογικά και πολιτικά δικαιώματα δήλωσαν ότι είναι ενδεχόμενο η στρατηγική αυτή να μην καλύψει τις απαιτήσεις των μέτρων που χρειάζονται για τις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει μία πολιτική για τα πολιτικά δικαιώματα που εισήγαγε το 2018, στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Η πολιτική αυτή στηρίζεται στον χαρακτηρισμό ή στη διαγραφή αναρτήσεων με παραπλανητικό περιεχόμενο, με έμφαση σε μηνύματα που έχουν ως στόχο τον τερματισμό της ψηφοφορίας ή ισχυρισμούς που επιδιώκουν την υπονόμευση της δημόσιας αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας.
Σε μία ανακοίνωσή της, η Twitter ανέφερε ότι κατά τους τελευταίους μήνες λαμβάνει πολλά μέτρα “για την αναβάθμιση διαθέσιμων μέσων” σχετικά με τις προκριματικές ψηφοφορίες. Με το χαρακτηρισμό μιας ανάρτησης στο Twitter, η εταιρία επισημαίνει ότι δεν συνιστά το περιεχόμενο της ή ότι αυτή δεν διανέμεται σε περισσότερους χρήστες.
Η εταιρία, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, έχει εμπλακεί κατά την παρούσα περίοδο σε μία νομική μάχη με τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ και αναφορικά με την προσπάθειά του να εγκαταλείψει μία συμφωνία εξαγοράς του Twitter για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Μασκ υποστηρίζει ότι οι αναρτήσεις στο Τwitter θα πρέπει να διαγράφονται μόνο αν υπάρχει σε αυτές παράνομο περιεχόμενο, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζονται αρκετοί στον τομέα της τεχνολογίας.
Ωστόσο ειδικοί για τα πολιτικά δικαιώματα και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο έχουν από καιρό κατηγορήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της πλατφόρμες τεχνολογίας ότι δεν κάνουν αρκετά για να προλάβουν τη διάδοση αναρτήσεων με παραποιημένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν κέρδισε τις εκλογές του 2020.


Από τα παραπάνω παίρνει κανείς μια ιδέα του τι κρυβόταν πίσω από το, θανάσιμα βαρετό κατά τ’ άλλα σίριαλ, με τον
Elon Musk * τη μια στιγμή “να εξαγοράζει” και την άλλη “να μην εξαγοράζει” το Twitter.
Παίρνει επίσης μια ιδέα του τι κρυβόταν πίσω απ’ την εισβολή στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ
**, ο οποίος σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, κέρδιζε τον τίτλο του υποψηφίου και φυσικά τις εκλογές του ’24 κάνοντας περίπατο. Εννοείται ότι η κίνηση, απίστευτη απ’ κάθε άποψη, σηματοδοτεί [και] την ανοησία των εμπνευστών της. Γιατί το πιθανότερο μελλοντικό σενάριο αφορά σε εκτίναξη της δημοτικότητας του πρώην Προέδρου / συσπείρωση του κόμματος γύρω του.
Αυτό που δύσκολα περνάει απαρατήρητο είναι το
timing της ανακοίνωσης του Twitter : 1 [μία] ημέρα πριν την υπογραφή του περίφημου εντάλματος εισβολής στο Mar-a-Lago. “Επιβεβλημένης” από ζητήματα τόσο “κατεπείγοντα”, που οι FEDs περίμεναν να περάσει το ΠΣΚ για να την πραγματοποιήσουν. Τώρα, το τι περιλαμβάνει το σχέδιο καταπολέμησης της παραπληροφόρησης του Twitter δεν είναι δύσκολο να το εικάσει κάποιος με στοιχειώδη πείρα. Τα σημάδια είναι φανερά. Ένα απ’ αυτά είναι η εκστρατεία παρέμβασης [όχι ακριβώς …λογοκρισίας] των mainstream media στο δημόσιο λόγο, δια της “de facto” αντικατάστασης της λέξης “raid” με τη λέξη “investigation” για την περιγραφή της αστυνομικής εφόδου. Ενορχηστρωμένη με ακρίβεια, όπως και οτιδήποτε κάνουν τα εν λόγω media, αφιερωμένα στον ευγενικό σκοπό των liberals : σύσσωμοι / -ες οι anchormen / – women επαναλαμβάνουν απ’ την πρώτη στιγμή το ίδιο ποίημα.

* Ο “πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο [μετά τον Πούτιν, κατά …δική του εκτίμηση] είναι ένας ακόμα ευφυής πρώην οπαδός του Δημοκρατικού κόμματος που, αντιλαμβανόμενος τι έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του, δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ρεπουμπλικάνους.

** Το τελευταίο επεισόδιο του κωμικοτραγικού σίριαλ, αφορά στο “σκεπτικό” που αποκαλύφθηκε χτες, πίσω απ’ την εισβολή του FBI : ο Trump αναφέρεται ως ύποπτος για κατασκοπεία…

2
(Visited 42 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. stcigar August 13, 2022 at 1:51 pm

  Αφού μπήκαν στον κόπο να στήσουν όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι, δεν θα μπορούσαν επίσης να “φυτέψουν* στα υποτιθέμενα ευρήματα ό,τι τους βολεύει για να επιτύχουν το στόχο τους ή έστω να ερμηνεύσουν τα υπάρχοντα κατά το δοκούν?

  Reply
  1. Oannes August 13, 2022 at 2:30 pm

   Η “επίσημη εκδοχή” είναι ότι θα το κάνουν. Αυτή η ιστορία είναι μνημειώδης. Η μουργέλα των τελευταίων ημερών με εμποδίζει να μπω στα βαθειά, αν και έχω όλες τις λεπτομέρειες. Trust me, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για όσα έχει τραβήξει / τραβάει ο “δύστυχος” από αυτά τα πλάσματα, 7 χρόνια τώρα. Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα; αυτά τα πλάσματα δεν μπορούν να λέγονται άνθρωποι. Εξ ου η “εμμονή” με την οποία ακόμα και τώρα υποστηρίζω κάπως τον DT.

   Reply
   1. stcigar August 13, 2022 at 2:51 pm

    Αφού και σε μένα έχει ξαναγίνει συμπαθής μετά τα τελευταία γεγονότα κι ας τον είχα διαγράψει από χρόνια. Εξάλλου στην παρούσα πολιτική συγκυρία βασική μου αρχή for choosing sides είναι το “με αυτόν που λέει τα λιγότερα ψέματα” και στο συγκεκριμένο ζήτημα τα μεταμφιεσμένα reptiles, bugs, turd etc – με όλο το σεβασμό προς τα original – δεν έχουν κανένα συναγωνισμό από πουθενά.

    Reply

Leave a Reply