Ο COVID, Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Στην περίπτωση του κορωνοϊού ο επικοινωνιακός μηχανισμός φέρνει το μεγεθυντικό φακό του σε μια σειρά συμπτωμάτων, τα οποία διά της διαρκούς επαναλήψεώς τους μετατρέπονται σε φετίχ, με φόντο το worst case scenario [πνευμονία, νοσοκομείο, διασωλήνωση, θάνατος] του οποίου η σπανιότητα εντέχνως παρακάμπτεται.
Στην περίπτωση της
Ουκρανίας [απόσπασμα κειμένου του in.gr : ] “οι σκηνές της φρίκης από τα μέτωπα του πολέμου συγκλονίζουν, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη να βρεθεί μια λύση”.
Δεν έχει κάτι διαφορετικό αυτός ο πόλεμος
* από άλλους που τα δυτικά μίντια έχουν προσπεράσει. Η διαφορά έγκειται στην εστίαση, και εδώ, του μεγεθυντικού φακού τους. Μέσω επικοινωνιακών αφηγημάτων, εν μια νυκτί κατασκευασμένων & προωθημένων [η ηρωϊκή αντίσταση του ουκρανικού στρατού, οι απλοί πολίτες που παίρνουν τα όπλα, ο πρόεδρος που έχει μεταλλαχθεί σε “κάτι άλλο απ’ αυτό που ήταν”…] και με φόντο, ξανά το worst case scenario [Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – πυρηνικός όλεθρος] η “ανθρωπότητα” ωθείται σε συγκεκριμένου τύπου συναινέσεις, λαμβάνοντας πχ. ως δεδομένα τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, ή το ότι ένα κράτος μπορεί να επεμβαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιδιώτη [η έξοδος της Ελβετίας από την ουδετερότητα είναι ένα από τα πιο σκοτεινά στοιχεία της υπόθεσης – επ’ αυτού θα επανέλθουμε] και να αποκόπτει το κοινό από δίαυλους ενημέρωσης [RT, Sputnik]. Αυτά, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία παρουσιάζεται περίπου ως ευκαιρία για την ολοκληρωτική στροφή στην πράσινη ενέργεια [Μητσοτάκης στη δευτερολογία του προχτές στη Βουλή].
Η αναλογία με την περί Great Reset θεωρία του κυρίου Schwab [ο ιός ως ευκαιρία για την ταχύτερη επίτευξη των στόχων της παγκοσμιοποίησης] είναι περίπου
σκανδαλώδης.
Το ίδιο και οι ομοιότητες της ρητορικής περί “νέας εποχής στην οποία μπαίνουμε” και “πολέμου που αλλάζει τα πάντα στον πλανήτη” [Μακρόν] με εκείνην που συνόδευσε την “πανδημία” από καταβολής της.

* …νομοτελειακό αποτέλεσμα μεθοδικής πίεσης προς το Ρώσο Πρόεδρο – η αλυσίδα των γεγονότων είναι διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται.

4
(Visited 132 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. ΕMMANOUEL March 3, 2022 at 11:11 am

    Πολυ ευστοχες παρατηρησεις.. Πραγματικα η αναμειξη της Ελβετιας ειναι πολυ περιεργη. Επισης ακουσα οτι η Ρωσσικη Κεντρικη τραπεζα εχει περιπου 600 δις σε assets σε ευρωπαικες τραπεζες τα οποια τωρα δεσμευονται .. Λες να ναι τα 600 δις του ..Σωρρα ?!!

    Reply
    1. Oannes March 3, 2022 at 12:21 pm

      Μακροπρόθεσμα η Ρωσία είναι πιο κοντά στην αυτάρκεια [τροφή, ενέργεια] από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι … επί της ουσίας είναι αυτή που μπορεί να το τραβήξει περισσότερο. Αυτό που με ανησυχεί ελαφρώς είναι η στάση των Κινέζων, τους οποίους γενικά δεν εμπιστεύομαι. Ακόμα και η αποκάλυψη μιας συμπαιγνίας μεταξύ αυτών και της Δύσης εις βάρους του Π δεν θα με εξέπληττε. Άσχετα αν προς το παρόν το παίζουν σοφοί συμβουλάτορες και προς τις δυο κατευθύνσεις, είναι γνωστό από πηγές ότι πιέζουν τον Π να τελειώνει.
      Η ανάμιξη της Ελβετίας είναι κατά την άποψή μου ιδιαίτερα σημαντική και επ’ αυτού ετοιμάζω κάτι.

      Reply
  2. EMMANOUEL March 3, 2022 at 3:48 pm

    Γιια τους Κινεζους κι εγω δεν θεωρω οτι πρεπει να θεωρουνται δεδομενοι ως συμμαχοι του Πουτιν. Μπορει να ζυγισουν την κατασταση και να τον αδειασουν , δεν ξερω ..
    Η μεγαλη μου απορια ειναι αν και κατα ποσον ο ιδιος ο Ρωσσικος λαος στηριζει την επιχειρηση,, Φανταζομαι επισης , συν τω χρονω ( κι αν οι κυρωσεις παραμεινουν ως εχουν σε βαθος χρονου ) ειδικα η νεολαια μεσα στο πνευμα του καταναγκαστικου κοσμοπολιτισμου που επικρατει πια παντου θα εχει καποιες ενστασεις αν νιωσει αποκλεισμενη , να το πω κομψα ..

    Reply
    1. Oannes March 3, 2022 at 5:00 pm

      Δεν είμαι σίγουρος ότι τόσος κόσμος τσιμπάει πλέον μ’ αυτό, ειδικά στη Ρωσία. Εντύπωσή μου είναι ότι ο Π εξακολουθεί να είναι δημοφιλής ακόμα και στους νέους [“αθλητικός”, “μάγκας” κτλ.] άσε που η ερζάτς συσπείρωση των κουραδοευρωπαίων φέρνει αληθινή συσπείρωση των Ρώσων.
      Εδώ παρατηρείται συσπείρωση των Αμερικανώνανε περί τον “Πρόεδρο Μπάιντεν”. Για τον οποίο, προ εισβολής, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται αρνητικά σχόλια ακόμα και στο CNN και τους New York Times.

      Reply

Leave a Reply