Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατάπληξη και οργή θα έπρεπε να προκαλεί το motto της Pfizer, όπως ανακοινώθηκε από τον κύριο Μπουρλά στο πλαίσιο της τελετής εμφυτεύσεως των εγκαταστάσεων του Νέου Παγκόσμιου Ψηφιακού Κέντρου Καινοτομίας στη Θεσααλονίκη. Παρουσία του “πρωθυπουργού της χώρας” Κυριάκου Μητσοτάκη, εννοείται.
«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που η Pfizer εγκαινιάζει τη στρατηγική της επένδυση στη  Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες που έχουν τη βάση τους εδώ, παρέχουν σημαντικές δεξιότητες στον παγκόσμιο βιο-φαρμακευτικό οργανισμό της Pfizer για να υλοποιούμε τον εταιρικό μας σκοπό:
Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών. Επιλέξαμε την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων, το εξαιρετικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα και τη δεξαμενή νέων ταλέντων υψηλής εξειδίκευσης που  αποτελεί μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη».
Το ρεπορτάζ του in.gr συνεχίζει:
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν τον εταιρικό σκοπό της Pfizer, και την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Στρατηγική προτεραιότητα του CDI αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του
οικοσυστήματος καινοτομίας.

Η ουσία του ολοκληρωτισμού και της επιβολής του βρίσκεται εδώ. Δεν περιμένει έκτακτες περιστάσεις όπως μια πανδημία, fake ή αληθινή, για να εκδηλωθεί:
Τι ακριβώς σημαίνει «καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών»;
Γιατί πρέπει να εμπιστευτώ εν λευκώ ένα επιστημονικό οργανισμό που μου απευθύνεται σε
διαφημιστική διάλεκτο;
Σε τι είδους έλεγχο υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν οι δραστηριότητες «κέντρων καινοτομίας» όπως αυτό; Ποιοί θα το ελέγξουν;
Τα αδιάφθορα κυβερνητικά στελέχη;
Το ποίμνιο
των πιστών της επιστήμης, έτοιμων να αγκαλιάσουν κάθε καινοτομία της Pfizer, βγαλμένη πλέον από ελληνικά χέρια;
Οι «έμπειροι επαγγελματίες, που επέστρεψαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να εργαστούν στα δυο Κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη», μέσω των οποίων ο κύριος Μπουρλά εμφανίζεται ως
εθνοσωτήρας, αντιστρέφων τη ροή εγκεφάλων απ’ τη χώρα;
Και ποιος θα ρισκάρει τη ρετσινιά του νεολουδίτη – σαμποτέρ μια εταιρίας που «σώζει εκατομμύρια ζωές σ’ όλο τον κόσμο»;
Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω : η ρίζα του ολοκληρωτισμού βρίσκεται εδώ. Στις δραστηριότητες μιας τεχνολογικής βιομηχανίας που
δεν λογοδοτεί σε κανένα, γιατί κανείς δεν μπορεί να τις αξιολογήσει πέρα από εκείνους που εργάζονται γι’ αυτήν.
Απλώς «αλλάζει τη ζωή μας» κάθε λίγο και λιγάκι, με ανεξερεύνητους σκοπούς ως προς εμάς, και μόνη σταθερά να διέπει τις δραστηριότητές της τα
εταιρικά συμφέροντα.

3
(Visited 70 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar October 14, 2021 at 9:37 am

    Μάλλον δεν είναι μόνο το Ισραήλ (όπως έλεγε ο Βασιλακόπουλος) που έχει κάνει συμφωνίες για “πληθυσμιακά πειράματα” με τη Φάιζερ..

    Reply
    1. Oannes October 14, 2021 at 9:54 am

      Έτσι ντε…

      Reply
  2. stcigar October 14, 2021 at 10:21 am

    Τυπικά είναι καλυμμένος βέβαια, δεδομένου ότι, απόσο ξέρω, είναι άνεργος αρκετό καιρό και οι κανονισμοί για να δουλέψει στα μαγαζιά είναι πολύ συγκεκριμένοι. Από την άλλη ως δημόσιο πρόσωπο θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί τα περί γυναίκας του καίσαρα κλπ. Μιλώντας περί γυναίκας εντωμεταξύ, για κάποιο λόγο έχω την αίσθηση ότι πρέπει να τον ώθησε και η Θεοφανία να βάλει νερό στο κρασί του με προτροπές του τύπου “ως πότε θα χρηματοδοτώ τη μαλακία σου”, “δεν ξέρω πλέον τι να πω στους γνωστούς μου”, “θυμήσου ότι μεγαλώνουμε και παιδί” και τα σχετικά. Μια πιθανότητα επίσης είναι ο μαγαζάτορας να είναι βαλτός της κυβέρνησης προκειμένου να εξουδετερώσουν έναν ανερχόμενο αντίπαλο δια της μεθόδου του an offer you can’t refuse. Ούτε κι εγώ είμαι σε θέση να τον κατηγορήσω βεβαίως, αν και στα μαθήματα κατεβάζω συνήθως τη μάσκα και αφήνω τους μαθητές να κάνουν το ίδιο αν θέλουν, με την προϋπόθεση να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να την ξαναβάλουμε ή να βρούμε κάποια πιστευτή δικαιολογία σε περίπτωση που εμφανιστούν ξαφνικά τίποτα men in black..

    Reply
    1. Oannes October 14, 2021 at 11:10 am

      Για όσους έχουν στοιχειώδη πείρα, ο ρόλος της συζύγου θα πρέπει να θεωρηθείται δεδομένος…
      Το ότι έτσι εξουδετερώνεται ένας σοβαρός αντίπαλος είναι επίσης δεδομένο.
      Ελπίζω να είσαι στοιχειωδώς βέβαιος για την απουσία πιθανών “καταδοτών”… Κάποιος που θα αποκτούσε για xψ λόγους πρόβλημα μαζί σου, κάποιος που θα το έλεγε, έστω και αθώα, στους ρουφιανογονείς του κοκ. θα συνιστούσε κίνδυνο.

      Reply
      1. stcigar October 14, 2021 at 11:28 am

        Εννοείται ότι ..δεν είμαι, αλλά ούτε και μπορώ να δουλέψω με μάσκα, δεδομένου ότι εκτός των άλλων παρενεργειών μου θολώνουν και τα γυαλιά. Επιπλέον δυσκολεύομαι να κάνω παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη μαλακία πέραν της τυπικής ότι “θα μας κλείσουν το μαγαζί” στη εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που κάποιος δεν τη φοράει ούτε στο λαιμό. Ούτε και μασάω τα λόγια μου σε περίπτωση που κάποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν την προσωπική μου άποψη για το θέμα. Μιλάμε βεβαίως πάντα για μεγάλα παιδιά, ενήλικα επί της ουσίας, γιατί τα μικρότερα τα έχουν τελείως χαμένα και με το δίκιο τους, οπότε καλό είναι να μην τους βάζουμε ζιζάνια για τον άμεσο κοινωνικό τους περίγυρο. Δεν ξέρω αν θα τη βγάλω καθαρή για πολύ ακόμη, αν και η πονεμένη πείρα μου λέει ότι τη δουλειά μου την έχανα συνήθως εκεί που προσπαθούσα να είμαι απόλυτα τυπικός.

        Reply
        1. Oannes October 14, 2021 at 12:24 pm

          Η τελευταία είναι μια “πικρή” όσο και 100% ακριβής διαπίστωση.

          Reply

Leave a Reply