
Έρχεται καύσωνας …μήπως σωθεί η τιμή της Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Α, και του κυρίου Λέκκα, που περί μήνα Απρίλιο μιλούσε [βλ. εδώ] περί πιθανότητος να έχουμε “το πιο θερμό καλοκαίρι” ένεκα …global warming.
Ο χειρότερός μας σύμβουλος εδώ είναι η αίσθηση του χιούμορ, καθώς το κωμικό ταλέντο ανθρώπων σαν τον κύριο Αρναούτογλου, δεν φαίνεται να βλάπτει την “επιστημονική” τους δραστηριότητα : συντήρηση της διαδικασίας διάχυσης ενός χιτσκοκικού σασπένς – αντίστροφης μέτρησης για μια καταστροφή που ποτέ δεν θα έρθει.
Ή μάλλον, αν το καλοσκεφτείς, έχει έρθει ήδη : καταστροφή είναι το ίδιο το state of mind στο οποίο κρατούν τον κόσμο.
6 (Visited 66 times, 1 visits today)
Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε άλλο ένα μετρίως θερμό καλοκαίρι χωρίς πραγματικό καύσωνα. Σύμφωνα βέβαια με τους θεωρητικούς της κλιματικής αλλαγής η έλλειψη ακραίων καιρικών φαινομένων είναι κι αυτή ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Η εναλλακτική εικονογράφηση που τελικά δεν διάλεξα :