ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ [ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ] ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο στις καθημερινές εκθέσεις του ΕΟΔΥ.
Το δραματικό ρεκόρ που σημειώθηκε χθες με τα σχεδόν 5.500 κρούσματα, ο καθημερινός, μεγάλος αριθμός νεκρών και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, έχουν φέρει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την κυβέρνηση και τους ειδικούς.
Μέσα σε λίγες μέρες οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας «κοκκίνησαν», με τα νοσοκομεία τους να «γονατίζουν».
Εδώ και μέρες δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη εντατικής σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία.
Η μία κλίνη μετά την άλλη καταλαμβάνεται από ανεμβολίαστους ασθενείς.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην ιατρική σχολή της Σορβόννης, και Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.
«Εάν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown, και υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με COVID-19 και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη COVID-19 ασθενών», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Γεροτζιάφας.
Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι «αυτό το είδαμε μαζί για πρώτη φορά την άνοιξη, όταν σας είχα πει ότι έρχεται το 4ο κύμα. Ήταν δεδομένο ότι θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί. Επιδημιολόγοι από τον Απρίλιο – Μάιο μιλούσαν για 4 κύμα. Στην Ελλάδα είμαστε σε βασική έλλειψη ομογενούς εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ετερογένεια ανά περιοχή, περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Γαλλία είμαστε το 86% του πληθυσμού εμβολιασμένο, άνω των 12 ετών. Η ζωή μας είναι κανονική. Το μεγάλο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό. Είναι πρόβλημα γενικής στρατηγικής», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας, εξηγώντας την ανάρτησή του.
«Αυτή τη στιγμή βλέπω μόνο δύο δυνατότητες. Ταχύτατα υποχρεωτικός εμβολιασμός τουλάχιστον σε όσους είναι υπάλληλοι του κράτους και συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Συμφωνώ με τον κ. Γεροτζιάφα περί της ετερογένειας στους εμβολιασμούς γιατί αυτό επιβεβαιώνεται από τις αναλύσεις στα λύματα. Εχτές είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, σε πολύ μικρό αριθμό τεστ. Από αυτά τα 5.500 κρούσματα, περίπου τα 1.000 ήταν στην Αττική. Στην Αττική μέσα σε ένα μήνα είχαμε αύξηση του ιικού φορτίου 100% στα λύματα, δηλαδή διπλασιασμό. Η δυναμική της πανδημίας αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν διάφορα μοντέλα που δίνουν πολύ ψηλά νούμερα στα κρούσματα. Μπορούμε πολύ εύκολα κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου να φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα. Αν δεν υπάρξει κάποιος περιορισμός, αυτό θα συμβεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη, η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί», προειδοποίηση από την πλευρά του ο κ. Θωμαΐδης.
[Από το καθιερωμένο,
κατά παραγγελίαν παραλήρημα του in.gr]

Οι ειδικοί ανησυχούν. Γι’ αυτό
πληρώνονται [αδρότατα]. Αλλά και για να λένε, άπαξ και απευθύνονται σε κοινό ανειδίκευτων, δυο καθαρές κουβέντες ώστε να γίνονται κατανοητοί. Όταν λέει φερ’ ειπείν, «δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα», τι εννοεί ο κύριος Γεροτζιάφας; ότι δεν μπούκαραν στα σπίτια με τη σύριγγα στο χέρι; Ότι δεν επιβλήθηκε …green pass για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ; [«μέτρα» που κάποιοι «ειδικοί» έχουν προτείνει ήδη…]
Ακόμα κι αν χρεώσει κανείς στο
πείσμα του κόσμου το «βάλτωμα του εμβολιαστικού προγράμματος», είναι οι γελοίες υπερβολές των «επιστημόνων» και των «δημοσιογράφων», οι προσβολές, οι απειλές και οι υποχρεωτικότητες που το έχουν προκαλέσει. Κι αυτό που προτείνουν τώρα οι Γεροτζιάφας & co, είναι η επίταση της υποχρεωτικότητας, με σκαιό «διδακτικό» ύφος. Υπερασπιζόμενοι μαθηματικά μοντέλα τα οποία, αν ο χειμαζόμενος απ’ τα μίντια πολίτης είχε στοιχειώδη μνήμη, ουδείς θα τολμούσε να επικαλεσθεί χωρίς να γίνει σούργελο.
Το ότι έχουμε περισσότερους θανάτους αναλογικά από Γαλλία και Ιταλία, από τις οποίες είχαμε πριν
πάρα πολύ λιγότερους, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη : ο ιός έχει να πραγματοποιήσει, «μοιραία», συγκεκριμένο κύκλο «επισκέψεων» σε κάθε χώρα. Και θα τις κάνει, αλλού πιο πριν, αλλού πιο μετά.
Από που προέρχεται το πρόβλημα; μα [απ’ το ότι έχει προέλθει]
…εκ του μη όντος, σαν έκτακτη κατάσταση, με αντικειμενικό σκοπό το πέρασμα έκτακτων μέτρων που θα διατηρηθούν μετά από αυτήν, αποτελώντας τη νέα κανονικότητα – το πράγμα είναι κραυγαλέα φανερό, κατ΄ αρχήν με τις μάσκες. Και φυσικά, την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εταιρικών συμφερόντων, που έχουν πάψει προ πολλού να είναι τα «αθώα» οικονομικά συμφέροντα που ξέραμε.
Τα αληθινό, πέραν της προβλεπτικής εμβέλειας του κυρίου Γεροτζιάφα «κύμα» που έρχεται, εκείνο της τεράστιας οικονομικής κρίσης, αφορά ένα κανόνα γενικής, πιστεύω, ισχύος : τα αληθινά προβλήματα πηγάζουν από «λύσεις» που επιστρατεύονται για
…φανταστικά τοιαύτα.

3
(Visited 66 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Oannes November 2, 2021 at 1:14 pm

  Ο αέρας “mean business” που αποπνέει η βλοσυρή φατσούλα του κυρίου Γεροτζιάφα και η αντιπάθεια που εξ αυτού μου προκαλεί, μ’ έκαναν να ξεχάσω το σημαντικότερο : ο κύριος αυτός έχει έρθει για να προσδώσει “επιστημονικό κύρος” στους πολιτικαντισμούς του Αλέξη Τσίπρα, αποτελώντας το αντίπαλο δέος, εντός του “κόμματος”, του Παύλου Πολάκη.

  Reply
 2. Εmmanouel November 2, 2021 at 3:47 pm

  Κι οτι ετοιμαζομον να σου στειλω τις δηλωσεις του, με προλαβες ! Τι φρουτο ειναι αυτο παλι ? Ο Βασιλακοπουλος 2 ειναι ?

  Reply
  1. Oannes November 2, 2021 at 4:54 pm

   Αυτός είναι που λένε στα έργα “serious asshole”. Διαμένων στη Γαλλία, καθηγητής αιματολογίας στη Σορβώνη [χεστήκαμε κι η βάρκα γέρνει…] ΣΥΡΙΖΑίος, οπαδός του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και εσωκομματικό αντίπαλο δέος του Πολάκη. Ενας Θεός ξέρει τί ειδους deal έχει κάνει με τον Αλέξη, ο οποίος θέλει να δείξει με κάθε τρόπο στα “αφεντικά” ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά από τον Κούλη.

   Reply
 3. stcigar November 2, 2021 at 4:21 pm

  Βασικά πρόκειται για θέατρο. Το μόνο που μπορεί να πετύχουν με την περαιτέρω επέκταση του εμβολιασμού είναι – αφού οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις – ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι πάμε καλύτερα, για όσο τουλάχιστον απαιτείται. Αυτό ακριβώς έχουν “πετύχει” εξάλλου οι χώρες που ακολουθούν τη συγκεκριμένη πολιτική. Δεδομένου μάλιστα του fake χαρακτήρα της πανδημίας – αυτό ακριβώς είναι το μόνο που χρειάζεται.

  Reply
  1. Oannes November 2, 2021 at 4:58 pm

   Αυτό είναι ακριβώς το άλυτό μας πρόβλημα. Ο fake χαρακτήρας της πανδημίας “της” δίνει την ευχέρειεα να αποκτήσει οποιαδήποτε χαρακτηριστικά, ποσοτικά και ποιοτικά, αρκεί να το αποφασίσουν οι γνωστοί άγνωστοι και να το ανακοινώσει ο Γεροτζιάφας.

   Reply

Leave a Reply