ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΤΕ…

Απορεί κανείς μέχρι πότε “ειδικοί” και γκεμπελίσκοι των media θα σφυρίζουν αδιάφορα, μιλώντας για τους ανεμβολίαστους που αποτελούν “συντριπτική πλειονότητα” των νοσούντων.
Αντιγράφω από το
bankingnews.gr, χωρίς παρεμβάσεις:

Κάτι δεν πάει καλά στο Ισραήλ – το 66% των βαριά ασθενών δηλαδή από τους 138 βαριά ασθενείς οι 91 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είχαν κάνει και τα δύο εμβόλια της Pfizer.
Αρχίζει να προβληματίζει η κατάσταση στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης… καταγράφεται επιδείνωση των βαριά ασθενών και το πιο ενδιαφέρον το 66% των βαριά νοσούντων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Μόνο στην Ελλάδα το 90% των νοσούντων είναι ανεμβολίαστοι, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες… σε όλο τον κόσμο, οι εμβολιασμένοι ασθενείς συνεχίζουν να νοσούν.Μόνο στην Ελλάδα νοσούν οι ανεμβολίαστοι… οι εμβολιασμένοι διατηρούν το τείχος ανοσίας τους… Προφανώς και η ελληνική στατιστική ακόμη και στο μείζον θέμα της υγείας είναι Greek Statistics.
Ποια τα νέα στοιχεία;
Περίπου 2.112 άτομα βρέθηκαν θετικά με Covid 19 στις 26 Ιουλίου 2021 όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, σημειώνοντας την υψηλότερη αύξηση από τον Μάρτιο 2021.Στις 26 Ιουλίου ωστόσο, εκτινάχθηκαν τα tests που έφθασαν τα 95.000.Το ποσοστό όσων ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19 ήταν 2,3%, σημειώνοντας επίσης αύξηση από τις προηγούμενες ημέρες. Στις 25 Ιουλίου είχαν καταγραφεί περίπου 1.400 κρούσματα, αλλά ο αριθμός των tests ήταν χαμηλότερος (περίπου 72.000).Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξήθηκε σε 138, σε σύγκριση με τους 97 στις 25 Ιουλίου. Ο αριθμός των βαριά νοσούντων υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα.Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή το R – το οποίο μετρά τον αριθμό των ατόμων που μολύνει κάθε φορέας του Covid-19 κατά μέσο όρο – συνέχισε να είναι πάνω από 1, δείχνοντας ότι η επιδημία εξακολουθεί να μολύνει και να αυξάνεται (εάν το R ήταν χαμηλότερο από 1 θα έδειχνε ότι η ασθένεια υποχωρεί). Πλέον ο δείκτης R ο δείκτης μόλυνσης και μεταδοτικότητας έφτασε στα 1,33.Από τους ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί σε Covid 19 τις τελευταίες 24 ώρες, περίπου 203 έφτασαν στο Ισραήλ μέσω του αεροδρομίου Ben-Gurion.Γεννάται το ερώτημα, πως οι επισκέπτες μέσω αεροδρομίων νοσούν αφού ήδη υποβάλλονται σε tests σε όλα τα αεροδρόμια από τα οποία περνούν και λογικά είναι αρνητικοί στα tests; «Βλέπουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μόλυνσης λόγω της παραλλαγής του Delta», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Rabin-Campus Beilinson στην Petah Tikva.«Προειδοποιήσαμε για αυτό και λάβαμε μέτρα, υπάρχει προετοιμασία των νοσοκομείων στο Ισραήλ για τη θεραπεία ασθενών που βρίσκονται σε βαριά κατάσταση».
Το 66% των σοβαρών περιστατικών στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι
Περίπου το 53% όσων βρέθηκαν θετικοί σε Covid 19 ήταν εμβολιασμένοι. Από τα 2.112 κρούσματα το 53% συνεπάγεται 1120 άτομα βρέθηκαν θετικά σε Covid 19 και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης και το πιο σημαντικό όλων το 66% των βαριά ασθενών δηλαδή από τους 138 βαριά ασθενείς οι 91 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είχαν κάνει και τα δύο εμβόλια της Pfizer.
Τι συμβαίνει;
Η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας ήταν περιορισμένη σε σύγκριση με τη γενική νοσηρότητα – στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν περίπου 20 σοβαροί ασθενείς με λιγότερα από 200 ενεργά κρούσματα στο Ισραήλ.Τώρα υπάρχουν 138 βαριά ασθενείς με πάνω από 13.000 ενεργά κρούσματα, οπότε αυξάνεται η νοσηρότητα. Οι αξιωματούχοι υγείας και εμπειρογνώμονες στο Ισραήλ, αρχίζουν να ανησυχούν πλέον σοβαρά, το τείχος προστασίας από τα εμβόλια στους πιο ευάλωτους του πληθυσμού εξασθενεί.Η συντριπτική πλειονότητα των εμβολιασμένων ατόμων που νοσούν σοβαρά είναι ηλικιωμένοι.Το Ισραήλ ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε τρίτο εμβολιασμό ειδικά σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες που συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν την απόφαση για τρίτο εμβολιασμό αν και δεν έχει λάβει την έγκριση του FDA της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ή άλλων σημαντικών υγειονομικών αρχών.


Ένα σχόλιο μόνο : με τη “φερεγγυότητα” των τεστ γνωστή, και με τη δυνατότητα αυξομείωσης των “κρουσμάτων” δεδομένη μέσω αυξομείωσης των “φερέγγυων” τεστ, θα μπορούσε έτσι απλά η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να εντάσσεται στη
διαφημιστική καμπάνια της Pfizer
για την τρίτη δόση; *
Λέμε τώρα – γιατί δεν είναι σωστό να εμφανίζουμε τους Έλληνες ως μεγαλύτερα λαμόγια απ’ τους ξένους…

* Δεν ξέρω πόσοι θεωρούν πως το ποσό των 26 δις [1/3 των συνολικών εσόδων της] που θα ενθυλακώσει η Pfizer φέτος απ’ τα εμβόλια δεν φτάνει ως κίνητρο για να κάνει …τα αδύνατα δυνατά για να τα προωθήσει. Κατά την προσωπική μου άποψη, φτάνει και περισσεύει.

5
(Visited 91 times, 1 visits today)

10 Comments

 1. Timothy Price July 29, 2021 at 8:11 pm

  The CDC reports on the effectiveness of flu vaccines and “recent studies show that flu vaccination reduces the risk of flu illness by between 40% and 60% among the overall population during seasons when most circulating flu viruses are well-matched to the flu vaccine.” https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/vaccineeffect.htm. I don’t know why anyone should be surprised that people vaccinated for covid could still get covid. Countries like Israel are now compiling those stats. If 66% of people with covid were vaccinated, that may very well mean the COVID vaccines have about the same effectiveness as flu vaccines. Only fools would think COVID vaccines are 100% fool proof. People in governments and the media are off the deep end.

  Reply
  1. Oannes July 29, 2021 at 11:28 pm

   …to say the least.

   Reply
 2. stcigar July 30, 2021 at 7:00 am

  Ειδικά για την περίπτωσή μας πάντως επιμένω στην άποψη ότι το θέμα του τουρισμού μετράει περισσότερο από άλλους παράγοντες. Το έχει πει ξεκάθαρα εξάλλου και ο γνωστός αρχιπαπάρας (ελπίζω να το βουλώσει τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της καραντίνας) ότι πρέπει να φαίνεται ότι λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια των τουριστών. Τουτέστιν κάνουμε τεστ από το πρωί μέχρι το βράδυ, εμβολιάζουμε ό,τι κινείται και όποιον πάρει ο χάρος, περιορίζουμε τα όργια σε κεντρικά μπουρδελονήσια μη μας νομίσουν για ξέφραγο αμπέλι κτλ. Θα μου πεις μα έτσι πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Προφανώς, αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει με όλα τα μέτρα για την “αντιμετώπιση” της παρανοϊκής πανδημίας?

  Reply
  1. Oannes July 30, 2021 at 10:07 am

   Υποθέτω, στο πλαίσιο του “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, ότι η κατάρα του τουρισμού – βαρειάς βιομηχανίας που έχουμε ως χώρα, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα είδος ασφαλιστικής δικλείδας απ’ τα χειρότερα που έρχονται – υπό την έννοια ότι οι παραθεριστές δεν θα επέλεγαν μια χώρα με κατεστραμμένες υποδομές για την “απόδρασή τους”. Πολλώ δε μάλλον …ευρωπαϊκή. Η προϋπόθεση της πλήρους συμμόρφωσής μας στις εντολές άνωθεν, ως ευκόλως εννοούμενη, παραλείπεται.

   Reply
 3. dnk July 30, 2021 at 10:57 am

  Όπως “τουριστικώ τω τρόπω” εισήλθαν τα εμβόλια στη χώρα,ας επιτρέψουμε και στο περιεχόμενό τους να εισέλθει-με τον ίδιο “τρόπο”-και στους οργανισμούς μας.Οι “ειδικοί” υπόσχονται ότι,ως “έμπειρος διπλωμάτης”,το mRNA θα τηρήσει όλα τα “πρωτόκολλα” και θα “συναντηθεί” μόνο με όσους “προβλέπεται” και σε προκαθορισμένο “χώρο”.Και όλη αυτή η “τυπική διαδικασία” μόνο και μόνο για να “πέσουν οι υπογραφές” μιας win-win συμφωνίας με δημοκρατική τάξη και “διαφάνεια”.Κάποιοι “αντίπαλοι” των “ειδικών” έχουν αντιρρήσεις,αλλά το να τους απαντήσει κανείς θα ισοδυναμούσε με το να κλέψει εκκλησία.Θαν μπορούσαμε,ποιητική αδεία,να πούμε ότι όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί της χώρας οφείλουμε να αποτελέσουμε μέρος του,υπό ανασύσταση,Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού😸…

  Reply
  1. Oannes July 30, 2021 at 11:09 am

   “Bloody Tourists” literally…

   Reply
 4. dnk July 30, 2021 at 11:44 am

  “DNA holiday” απο τους 15cc(ομοιότητα σπείρας dreadlock με σπείρα dna + 5cc της “τρίτης δόσης”)🙊…

  Reply
  1. Oannes July 30, 2021 at 11:57 am

   👏👏👏

   Reply
 5. stcigar July 30, 2021 at 5:21 pm

  Πλάκα πλάκα μαζί με τους τουρίστες παίρνουμε κι εμείς μια μικρή ανάσα το καλοκαίρι, αλλιώς ικανούς τους έχω μέσα στην άπειρη μαλακία τους να μας το πήγαιναν πίπα κώλο σερί🤕

  Reply
  1. Oannes July 30, 2021 at 6:02 pm

   Εξ ου η τηλεόραση έχει γεμίσει [και οσονούπω η χώρα] τυπάκια με μπροστέλλες και επιδόσεις στο savoir vivre, εξ ου οι καζινο-ουρανοξύσταροι του Άδωνι, κτλ.
   “Θα μάθουμε” σιγά-σιγά όλους αυτούς, και τους τουρίστες, να τους σεβόμαστε και να τους ευγνωμονούμε.

   Reply

Leave a Reply