ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Αντιγράφω από συνέντευξη του κυρίου Μόσιαλου στο Ποντίκι, επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της KGB, παρεμβαίνοντας εντός παρενθέσεων.
Η ανάμιξη εμβολίων Covid-19 αναμένεται να εγείρει ευρύτερη ανοσολογική απόκριση και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τις αναδυόμενες και τις υπάρχουσες παραλλαγές του κορωνοϊού.
[“Αναμένεται”, “θα μπορούσε να μας βοηθήσει”…θα μπορούσε αυτή η ασάφεια να αποτελεί δείγμα
σεμνοπρέπειας, στην οποία όμως δεν μας έχει συνηθίσει ο κύριος Μόσιαλος. Το πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια πελώρια, από καθέδρας πάντα …αβεβαιότητα. Η οποία ουδόλως περιορίζει την αποφασιστικότητα, όπως θα δούμε
παρακάτω].
Ο Ηλίας Μόσιαλος ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να υπάρχει μια πραγματική επιστημονική αιτιολόγηση για την ασφαλή ανάμιξη των εμβολίων.
[Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει είναι το από που προέκυψε κατ’ αρχήν η σκέψη : από συνειδητοποίηση κάποιας δυσλειτουργίας των στάνταρ εμβολίων; από ανεπάρκειά τους; υπάρχουν κάποιες ενδείξεις περί την
βελτιστοποίηση της απόδοσης μέσω διαφόρων blends; ή απλώς αρχίζουμε να ανακατεύουμε …κι όποιος ζήσει;]
Όπως αναφέρει, η επόμενη γενιά εμβολίων πιθανότατα θα στρέφεται εναντίον πολλών παραλλαγών του κορωνοϊού και ίσως τελικά αναμνηστική δόση να κάνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, κάτι που δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Αλλά, κάνοντας αναμνηστική δόση με ένα από τα νέα εμβόλια που στοχεύουν στις νέες παραλλαγές του ιού ή αναμειγνύοντας υπάρχοντα εμβόλια, θα βοηθούσε να αναπτυχθεί μια πιο ευρεία συλλογική ανοσία και θα δυσκόλευε την κυκλοφορία των παραλλαγών ή την εμφάνιση νέων.
[Αυτό με το οποίο έρχεται σταθερά σε επαφή ο αναγνώστης είναι
…σενάρια επιστημονικής φαντασίας, από το μυαλό ενός ανθρώπου που δεν είναι καν ειδικευμένος στη φαρμακολογία και τα εμβόλια]
Ορισμένες επιλογές ανάμιξης που τώρα εξετάζονται, είναι οι εξής:
1. Δύο δόσεις AstraZeneca, τρίτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer ή Moderna ή με το νέο εμβόλιο της Moderna που στοχεύει στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.
2. Ανάμιξη AstraZeneca με Pfizer ή Moderna: δηλαδή πρώτη δόση ΑΖ, δεύτερη δόση Pfizer ή Moderna, τρίτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer ή Moderna ή με το νέο εμβόλιο της Moderna.
3. Τρεις δόσεις με το εμβόλιο της Pfihttps://www.topontiki.gr/tag/pfizer/zer.
4. Δύο δόσεις Moderna και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
5. Mια δόση με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
6. Δύο δόσεις Pfizer, μια δόση Moderna και το αντίστροφο.
7. Δύο δόσεις Pfizer και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
8. Δύο δόσεις Pfizer ή Moderna και μια δόση με το εμβόλιο της Novavax.

[Θα μπορούσα να προτείνω
κι εγώ μερικές επιλογές ανάμιξης, αλλά προς το παρόν το αφήνω]
Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει ότι, πέραν των κλινικών δοκιμών ανάμιξης που διεξάγονται, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ήδη επιτρέπουν την ανάμιξη των εμβολίων, έτσι στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν αρκετά στοιχεία.
Θα χρειαστεί επίσης να συγκεντρωθούν αναλυτικά στοιχεία για την ασφάλεια και τις παρενέργειες των εμβολίων, αν επιλεχθεί να χορηγηθεί τρίτη αναμνηστική δόση από το ίδιο εμβόλιο. Ίσως, για παράδειγμα, χρειαστεί αντί να κάνουμε το ίδιο
εμβόλιο, όπως προτείνει η Pfizer, να χρειαστεί τρίτη δόση από ένα άλλο εμβόλιο (π.χ. της Moderna ή της Novavax).
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται τέτοιοι συνδυασμοί (για παράδειγμα πρώτη δόση με AstraZeneca και δεύτερη με Pfizer) και υπάρχουν ήδη τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την Ισπανία. Αναμένονται σύντομα νέα και από
αντίστοιχου τύπου μελέτες στην Αγγλία, όπου η κλινική μελέτη Com-Cov ξεκίνησε τον Ιανουάριο με στόχο την αξιολόγηση όλων των πιθανών συνδυασμών των εμβολίων AstraZeneca, Pfizer, Moderna, και Novavax με στόχο τη μελέτη των ανοσολογικών αντιδράσεων και οποιωνδήποτε παρενεργειών των συνδυασμών.
[Αργά ή γρήγορα …φτάνουμε στο
ζουμί της υποθέσεως: συγκεκριμένα, εδώ, στην παραδοχή ότι “πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” κάνουν ήδη πειράματα …στου Κασίδη το κεφάλι, συλλέγοντας στοιχεία – το αν θα μας τα ανακοινώσουν αγνοείται, όπως και η τύχη του Κασίδη].
Από αυτά τα αποτελέσματα, όπως λέει ο κ. Μόσιαλος, ελπίζουμε πως θα δούμε πως δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε κανέναν συνδυασμό. Όμως η ανάμιξη εμβολίων mRNA με εμβόλια με βάση τον αδενοϊό και αντίστροφα δεν έχει ξαναγίνει, καθότι τα πρώτα mRNA που εγκρίθηκαν, ήταν αυτά για τον Covid-19.
[Αυτό δεν έχει σημασία. Ο
Κασίδης ναν’ καλά. Και η τύπου Lemmings προθυμία προς εμβολιασμό του πλήθους].
4
(Visited 88 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 Comment

  1. dnk June 7, 2021 at 4:47 pm

    Ισως η προσθήκη τριμμένου πάγου να είναι το “μυστικό” για την επιτυχία του κοκτέηλ.Σαν συμβολισμός,έστω, του σπασίματος του πάγου μεταξύ των,έως τώρα,αντιμαχόμενων τεχνικών.Όπως τείνει η μια πλευρά χείρα φιλίας και βοηθείας προς την άλλη,ας τείνουμε και μεις,οι “πελάτες”,τις δικές μας για να “σερβιριστούμε”…

    Reply

Leave a Reply