ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : “ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ”

Απο μια άποψη, χονδροειδή ίσως, οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν διαδικασία μεταφοράς και εναπόθεσης φορτίων. Έχεις δεχτεί στοργή και αγάπη στη ζωή σου, ψάχνεις ανθρώπους να αγαπήσεις. Έχεις βασανιστεί και ταλαιπωρηθεί, ψάχνεις ανθρώπους να βασανίσεις και να ταλαιπωρήσεις. Εννοείται ότι όλα συνυπάρχουν μέσα στον ίδιο άνθρωπο, οδηγώντας σε κωμικές περιπλοκές, όπως το να βασανίζεις εκείνον που [θα ‘πρεπε να] αγαπάς, και τανάπαλιν.
Σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας, έχει δεχτεί, με αυτή την ιδιότητα, αξιοσημείωτο αριθμό
εξευτελισμών όχι μόνο από εχθρούς αλλά και φίλους. Έχει μάλιστα την τάση να παρουσιάζει τους εξευτελισμούς σαν εκδηλώσεις σεβασμού και εκτίμησης, στο πρόσωπό του και στη χώρα.
Ένας τέτοιος πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να εξευτελίσει τους «συμπολίτες του», χωρίζοντάς τους σε συμπολίτες α΄ και β΄ κατηγορίας, κατηγορώντας τους δεύτερους για επιλογές για τις οποίες δεν θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση, πετώντας τους κατάμουτρα φράσεις όπως «δεν δικαιούστε ελευθερίες». Δεν είπε αυτό, αλλά αυτό εννοούσε, μιλώντας για τις ελευθερίες που
δικαιούνται οι …εμβολιασμένοι.
Τους οποίους, παρεμπιπτόντως, κοροϊδεύει μέσ’ στα μούτρα τους : πρώτον γιατί η «ελευθερία τους» αρχίζει και τελειώνει με την πρόσβαση στο χώρο αναψυχής
* όπου θα υποχρεούνται να «διασκεδάζουν» χωρίς πολλά πολλά, με μάσκα, social distancing και χωρίς να σηκώνονται όρθιοι. Δεύτερον, γιατί η «ανοσία» απ’ τα εμβόλια πολλών από αυτούς γρήγορα τελειώνει.
Αν όσοι εμβολιαστήκατε αρχές του έτους νομίζετε ότι θα μπορείτε για καιρό να μας κουνάτε το ηλίθιο δάχτυλό σας, Ι got news for you : ετοιμαστείτε οσονούπω για
απώλεια «προνομίων» ή για τρίτο φιξάκι.
Η φράση – κλειδί του διαγγέλματος ειπώθηκε λίγο πριν το τέλος :
«Οι ελευθερίες θα αποκαθίστανται σταδιακά με διαβατήριο το εμβόλιο και
σταθερούς τους βασικούς κανόνες: μάσκα όταν είμαστε με άλλους, ακόμη κι έξω, ατομική υγιεινή και πολλά test.»
Και επιρρώνει αυτό που οι ψεκασμένοι επαναλαμβάνουμε από καταβολής «πανδημίας» : το διακύβευμα αυτής της πολύ πιο ζοφερής απ’ ότι φαίνεται υπόθεσης, δεν είναι η ανοσία αγέλης και τα συναφή, αλλά τα
μέτρα κοινωνικής απομόνωσης. Τέτοια που η πιο τυραννική κυβέρνηση στην ιστορία δεν θα είχε διανοηθεί να επιβάλλει.
Γιατί της έλειπε η
τεχνολογία.

* Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης, κοινωνικός αναλυτής ή άνθρωπος της πιάτσας, για να αντιληφθείς ότι το μέτρο των μαγαζιών με εμβολιασμένους δεν θα περπατήσει. Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού και την συντριπτική πλειονότητα των νεαρών θαμώνων των κλαμπ και των μπαρ. Με τα τελευταία ουσιαστικά άδεια, οι νέοι θα επαναφέρουν την αγαπημένη τους συνήθεια των πάρτι και του ποτού στην πλατεία. Με όλο το δίκιο με το μέρος τους, και με όλο και πιο άγριες, πιστεύω, διαθέσεις. Η αστυνομία θα διστάζει να επέμβει, τα κανάλια θα στηλιτεύουν τη νεανική ανευθυνότητα, εκτοξεύοντας τα κρούσματα στον έβδομο ουρανό …η συνέχεια επί της οθόνης.

5
(Visited 103 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar July 13, 2021 at 9:24 am

    Στην παρούσα φάση πάντως ο τύπος παίζει χωρίς αντίπαλο, αφενός γιατί στηρίζεται σε ξένες πλάτες, αφετέρου γιατί δεν υπάρχει κομματική εναλλακτική, αφετρίτου (sic) γιατί το πλήθος των αρνητών είναι συστηματικά σε θέση άμυνας. Η μόνη λύση που βλέπω είναι η οργάνωση ad hoc πολιτικού κόμματος που θα ενοποιήσει το απροστάτευτο αυτό πλήθος σε μια περισσότερο επιθετική μορφή με θεσμικό χαρακτήρα και μοντέρνο πολιτικό πρόγραμμα. Το αν θα επιτραπεί καν η δημιουργία του ή αν θα υπάρξει (άλλη μια) δημοκρατική εκτροπή σε περίπτωση σχετικής επιτυχίας, είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα, που όμως πρέπει να ληφθεί εξ αρχής υπόψιν. Ο Πετράκος μου φαίνεται ότι αποτελεί αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους ό,τι πλησιέστερο σε ηγετική μορφή ενός τέτοιου “μορφώματος”, ενώ είναι απαραίτητη και η συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της ιατρικής κοινότητας και του επιστημονικού χώρου γενικότερα. Η δική σου συμβολή θα ήταν όπως καταλαβαίνεις εκ των ουκ άνευ σε περίπτωση που σενδιέφερε κάτι παρόμοιο. Θα ήταν εξάλλου και η μόνη δυνατή απότιση φόρου τιμής εις τα 200 χρόνια της ελληνικής επαναστάσεως.

    Reply
    1. Oannes July 13, 2021 at 9:34 am

      Εγώ και με τον διάβολο συμμαχώ για να αδειαστούν αυτά τα σκουπίδια εκεί που πρέπει.
      Από κει και πέρα πιο ενδεδειγμένος από τον [συμπαθέστατο και αξιοσέβαστο] Πετράκο φαίνεται ο Βόβολης, ο οποίος όχι μόνο είναι διακεκριμένος ιατρός, αλλά και αντιλαμβανόμενος ότι, όντας τέτοιος, ο λόγος του θα εκμηδενιζόταν [με το που άρχισε να μιλάει είχε παραπεμφθεί σε κάποιο είδος “πειθαρχικού” απο τους “συναδέλφους του”] έχει προχωρήσει ΗΔΗ στη δημιουργία πολιτικού φορέα. Έχει ανακοινώσει μάλιστα συγκέντρωση για αύριο 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

      Reply

Leave a Reply