ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΖΩΟΦΙΛΩΝ”

Ζήσαμε να το απολαύσουμε και αυτό: τον αγοραίο γραφειοκράτη κύριο Θεοδωρικάκο, με το καφενόβιο ύφος και τα μη-ελληνικά του, σε επίδειξη ζωοφιλίας.
Το στιγμιότυπο στο πρωινό του Open, με λεζάντα “κακούργημα ο βασανισμός ζώων”.
Θεοδωρικάκος : “Έχουν υπάρξει περί τις 140 συλλήψεις και έχουν μπει 940 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.3 εκατ. ευρώ. Οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες για την προστασία των ζώων, με τις σχετικές υποδομές, δουλειά της αστυνομίας όμως είναι να ελέγχει την εφαρμογή των ζώων [sic] και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία που γίνεται, όταν ο νόμος δεν τηρείται. Και θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα :
ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι, και οφείλουμε να τηρούμε όλους τους νόμους.
Και να σας δώσω και άλλο ένα στοιχείο, το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί λένε πολλοί “μα …ένα ζώο πείραξε”. Όχι, δεν είναι έτσι. Και τα ζωάκια είναι ψυχές, τις προστατεύουμε, αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η απόφασή μας, είναι
θέμα παιδείας, ανθρωπιάς, πολιτισμού …και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, όπως αποκαλύπτουν και οι στατιστικές πέρα από τη δική μας λογική και ηθική ανάλυση [sic] συνήθως τα άτομα τα οποία φέρονται με βία απέναντι στα ζώα, φέρονται με βία και απέναντι στους ανθρώπους. Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη χτες, είναι σεσημασμένος, είχε συλληφθεί για σοβαρή ποσότητα ναρκωτικών και είχε υποστεί ποινή φυλάκισης. Τα βίαια ένστικτά του θέλησε να τα ξεσπάσει μ’ αυτό τον τρόπο σ’ ένα ζωάκι.
Η αστυνομία είναι εδώ και παρεμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Και βλέπουμε όλη την παρέα του να συμμετέχει σ’ αυτή τη βασανιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά”.
“Αυτοί, η υπόλοιπη παρέα, έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο;” σιγοντάρει η παρουσιάστρια.
“Αυτό πρέπει να το εξετάσει η δικαιοσύνη, είναι ιδιάζον το θέμα αυτό. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι ότι η ελληνική αστυνομία είναι εξ ίσου αυστηρή με την εφαρμογή όλων των νόμων, αυτό είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και
…δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό”.
“Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα” επισφραγίζει τη συζήτηση ο παρουσιαστής.

Εν πρώτοις, όταν ακούς για “κάποιον που κλοτσάει ένα γατάκι”, φαντάζεσαι ένα πραγματικό, ανυπεράσπιστο γατάκι, το οποίο δέχεται μια πραγματική κλοτσιά, ένα …σουτ να πούμε.
Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει εδώ, για όποιον έχει δει το βίντεο. Το “γατάκι” είναι μια ενήλικη γάτα, η δε κλοτσιά είναι ένα απλό …πλασάρισμα. Για το ότι ο τύπος είναι ένας αντιαισθητικός γκαγκούρης δεν υπάρχει αμφιβολία, το αυτό ισχύει και για την κακαρίζουσα παρέα του.
Αλλά το να αποτελεί αυτό το πράμα Νο 1 είδηση, η οποία προκαλεί …σάλο σε σάιτ και κανάλια, είναι το
ακριβώς αντίθετο της “παιδείας”, της “ανθρωπιάς”, και του “πολιτισμού” για τα οποία μιλάει ο μπάτσο-υπουργός της πιο αισχρής κυβέρνησης που έχει περάσει απ’ τον τόπο.
Πρόκειται για τη μετατροπή του κόσμου σε όχλο μαλακίων που “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” βάσει προγράμματος, δυο φορές τουλάχιστον
τη μέρα, ποτέ για κάποιο σοβαρό λόγο. Λες και δεν υπάρχουν τέτοιοι.

3
(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Reply