ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ…

Στο καθιερωμένο [δεκα-]πεντάλεπτο μίσους, ακούω τον απίθανο Π. Παναγιωτόπουλο [KONTRA CHANNEL, 21:00]

«Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι ο αγώνας για την επιβίωση. Κάθε μέρα που καταφέρνουμε να επιβιώσουμε είναι μια καλή μέρα. Αυτό είμαστε, survivors… πρέπει να προσέχουμε διαρκώς … να μη φάμε γκολ…. Ακούω τους δήθεν ειδικούς να ομιλούν περί κορύφωσης της πανδημίας αρχές Δεκεμβρίου και βγαίνω απ’ τα ρούχα μου. Τι ανοησίες είναι αυτές; Η πανδημία θα κορυφωθεί αμέσως μετά τις γιορτές, τότε που όλοι θα έχουμε κάνει τις βόλτες μας, τα ψώνια και τις επισκέψεις μας, θα έχουμε ζήσει για λίγο στο φαντασιακό αγνοώντας την πραγματικότητα, το κρεματόριο του κορωναϊού!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχικά διαχειρίστηκε καλά την πανδημία. Τους τελευταίους μήνες όμως έχει αποτύχει. Γιατί; Γιατί αρνείται να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που χρειάζονται, φοβούμενη το πολιτικό κόστος…»


Είπε και άλλα πολλά ο ερωτευμένος με τα λοκντάουν,
ανεξιχνίαστων προθέσεων μιντιάνθρωπος. Αλλά εγώ είχα αφαιρεθεί σκεπτόμενος κάτι άλλο.
Με τη λογική των κρατούντων πάντα : σε τι διαφέρει αυτός εδώ από τον απηνώς διωκόμενο
Νίκο Αντωνιάδη ; Και οι δυο δικηγόροι είναι. Και οι δύο τους γιατρούς παριστάνουν. Και οι δύο βάλλουν εναντίον των ειδικών – συμβούλων της κυβέρνησης.
Η παραμικρή νύξη αισιοδοξίας [πχ. «ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι μια ασθένεια με ελάχιστες απώλειες»], διώκεται περίπου ως έγκλημα. Στην
διεκτραγώδηση της πραγματικότητας όριο δεν υπάρχει.


3
(Visited 108 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar November 25, 2021 at 2:17 pm

    Ο εμφανής πάντως φόβος τους τελευταία σε συνδυασμό με καθημερινές δηλώσεις του τύπου “θα φτάσουμε τους εκατό νεκρούς την ημέρα!” όταν έχουμε ήδη ξεπεράσει τους εκατό νεκρούς την ημέρα (με τα δικά τους πάντοτε δεδομένα) φανερώνει μια αισθητή αλλαγή στην κατάσταση σε σχέση με αυτό που ξέραμε μέχρι χτες. Αν φτάσουμε μάλιστα σε σημείο να δούμε και σελέμπριτις να πεθαίνουν από κορωνοϊό – πράγμα που δυσκολεύομαι να φανταστώ – θα ξέρουμε σίγουρα πλέον ότι το πράγμα είναι σοβαρό..

    Reply
    1. Oannes November 25, 2021 at 5:42 pm

      Εγώ πάντως μια χαρά τους θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή να λεν τα ίδια.
      Και πάλι στους 100 νεκρούς + ήμασταν, και πάλι για εφιαλτικά σενάρια γαυγίζαν όλα μαζί τα κοπρόσκυλα των μίντια.
      Και χωρίς να έχει εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού, με το 50 – 60 % αρκετό για …ανοσία αγέλης, όπως διαβεβαίωναν οι επιπλέουσες κουράδες της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

      Reply
      1. stcigar November 25, 2021 at 7:19 pm

        Όποια κι αν είναι τελικά η αλήθεια – και για προφανείς λόγους θα προτιμούσα τη δική σου εκδοχή – επί του πρακτέου δεν έχει απολύτως καμία διαφορά. Όσο κανείς δεν είναι πλέον διατεθειμένος to just let it go, κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος θα καταλήγει στην καλύτερη περίπτωση σε μια ωραία τρύπα στο νερό.

        Reply
  2. Εmmanouel November 25, 2021 at 3:31 pm

    Νομιζω αυτο ειναι σοβαρο ..
    https://infognomonpolitics.gr/2021/11/elvetia-krisimo-laiko-dimopsifisma-gia-tin-idia-tin-yparxi-tou-to-teleftaio-propyrgio-tis-dimokratias-ston-kosmo-o-nomos-covid-isodynamei-me-stratiotiko-nomo/

    Εν τω μεταξυ διαβασε και κρινε δηλωσεις Μαργαριτη Σχινα ..
    https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/1036601_mshoinas-ehoyme-farmaka-gia-ton-covid-19-alla-den-ta-agorazoyme-giati

    Reply
    1. Oannes November 25, 2021 at 5:29 pm

      Thanks!
      Ως προς το πρώτο να πω την κακιούλα μου : ξύπνησε και ο Καλεντερίδης και κάνει ένα γενικό αχταρμά με πράγματα που έχουμε αναλύσει με το νι και με το σίγμα from day one.
      Το δημοψήφισμα στην Ελβετία έχει σημασία, εννοείται. Η ιστορία των τέτοιου είδους δημοσψηφισμάτων όμως, λέει ότι επαναλαμβάνονται μέχρι ο “ξεροκέφαλος” λαός να πει τελικά το “ναι” [αυτό που μου έρχεται πρώτο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, είναι το της Ιρλανδίας για τη συνθήκη της Λισσαβόνας]
      Οι δηλώσεις Σχοινά που θα αναπαραγάγω, θα προκαλούσαν σοκ, αν δεν είχε προϋπάρξει η προ εικοσαημέρου ανακοίνωση του ανεκδιήγητου “πρωθυπουργού του Καναδά” ότι έχει παραγγείλει εμβόλια για μέχρι το 2024!
      Check this out:
      https://oannes.gr/justin-trudeau-forever-doses/

      Reply
  3. Εmmanouel November 25, 2021 at 6:44 pm

    Αυτο με τα δημοψηφισματα δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει εντελως για τους Ελβετους, κανουν συχνα για διαφορους λογους. Εξαρταται και ποσο “πονηρα” θα τεθει και το ερωτημα.
    Ο Καλντ. γενικα δεν εχει ασχοληθει με τον covid απ οσο εχω δει , οποτε παλι καλα ..

    Απ την δηλωση του Σχοινα μου εκανε εντυπωση αυτο
    ” έχουμε ήδη εγκρίνει σε κοινοτικό επίπεδο έναν αριθμό οκτώ με εννιά θεραπευτικών επιλογών, οι οποίες είναι διαθέσιμες, οι οποίες είναι εγκεκριμένες, πράγμα που σημαίνει ότι, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να κινηθεί προς αυτά, μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα αδειοδοτήσεων. ”
    Δεν θελω να πιστεψω οτι εχομε την ευχερεια να το προσεγγισουμε αλλιως το θεμα και δεν το κανομε .. Εκτος αν εννοει θεραπειες ΕΝΤΟΣ νοσοκομειου που πιθανον ηδη καποιες απ αυτες να εφαρμοζονται . μονο που τοτε ειναι a bit to late ..
    Aς πουμε ο Κουβελας , τον ακουσα με τ αυτια μου να λεει οτι τα μονοκλωνικα ειναι αποτελεσματικα αν δοθουν στην αρχη της νοσησης , αλλα η χρηση τους εδω εχει επιτραπει μονο οταν ο ασθενης ειναι εντος νοσοκομειου, δηλαδη σχεδον κατοπιν εορτης ..
    Τρεχα γυρευε , και sorry που το κουρασα ,,

    Reply
    1. Oannes November 25, 2021 at 8:03 pm

      Καλά κάνεις και το “κουράζεις”. Εδώ ο Κούβελας έχει πει ότι από τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί εδώ, οι περισσότερες “δεν υπάρχουν”. Ως προς τα μονοκλωνικά πάντως, απ’ ότι ξέρω μόνο σε νοσοκοκμείο διατίθενται – θέμα υποδομών.
      Κατά τ’ άλλα, κακώς δεν θέλεις να το πιστέψεις ότι “έχουμε ευχέρεια” κλπ.. Σ’ αυτό ακριβώς ποντάρουν τα όντα. Ότι επειδή εμείς, ως νορμάλ άνθρωποι δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο, δεν φανταζόμαστε, κρίνοντας εξ ιδίων, ότι το κάνουν αυτοί.
      Κι όμως το κάνουν.
      Εδώ μου έχουν περιγράψει συμπεριφορές “γιατρών” προς ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία, που μόνο στο ξύλο δεν τους πλακώνουν. Με ατάκες του στιλ “εξ αιτίας σας τυρανιόμαστε” κλπ.

      Reply

Leave a Reply