“ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”!!!

Εξ αρχής το πράγμα μύριζε περίεργα. Η εμφάνιση όμως των …τανκς στους δρόμους των κινεζικών πόλεων δίνει ένα ευδιάκριτο πλέον άρωμα “Αραβικής Άνοιξης” στον τρόπο με τον οποίο τα δυτικά μίντια παρουσιάζουν το θέμα.
Οι εικόνες προέρχονται από κινητά και δείχνουν απλώς κάποια τανκς να περνούν από δρόμους που, ας δεχτούμε κατ’ αρχήν ότι είναι δρόμοι κινεζικών πόλεων [λες και είναι big deal το όλον να είναι σκηνοθεσία from scratch].
Από κει και πέρα …ούτε
μισός διαδηλωτής δεν διακρίνεται στο νυχτερινό τοπίο. Πράγμα που καθιστά την υπόθεση αρκετά ενδιαφέρουσα : τα τανκς εμφανίζονται όχι στη διάρκεια του demonstration αλλά κατόπιν αυτού. Για να καθαρίσουν τους δρόμους ίσως.
Παρεμπιπτόντως, οι αναφερόμενοι στις διαδηλώσεις σε κινεζικές πόλεις σαν σε κάτι πρωτοφανές, αγνοούν ότι αυτές αποτελούν
…σύνηθες φαινόμενο και εκ των ουκ άνευ συστατικό της λειτουργίας του “ανορθόδοξα” κομμμουνιστικού καθεστώτος. Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσες από αυτές λαμβάνουν χώρα καθημερινά, με διάφορα αιτήματα, τα οποία “επεξεργάζεται” στη συνέχεια η κεντρική επιτροπή.

Μπορεί να ακούγομαι σαν …απολογητής του Xi, αλλά όπως θα έχουν καταλάβει οι αναγνώστες του blog, δεν είμαι καθόλου, ούτε και του κινεζικού καθεστώτος γενικότερα. Απλώς, το να κόπτονται περί ελευθεριών και εναντίον των λοκντάουν τα δυτικά μιντια, παραείναι σουρεάλ.
Στο
πρώτο βίντεο, τα τανκς χωρίς διαδηλωτές.
Στο
δεύτερο, οι διαδηλωτές χωρίς τα τανκς.
Κάτω, το
CNN έχει πιάσει στασίδι με live, υποτίθεται, μετάδοση, δείχνοντας διαρκώς τα ίδια και τα ίδια.

4
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply