ΚΙΝΑ : ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Καμιά φορά, μια πρώτη, ενστικτώδης εκτίμηση των πραγμάτων – κοντά στη διαίσθηση – αποδεικνύεται πιο ακριβής από αποτιμήσεις και αναλύσεις μετά λόγου γνώσεως.
Η πρώτη “συναισθηματικά φορτισμένη” σκέψη μου μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ήταν ότι αποστολή του ανθρώπου αυτού ήταν η
καταστροφή της χώρας του και ολόκληρου του Δυτικού κόσμου. Την είχα απορρίψει ως υπερβολική, αλλά …η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, έρχεται αμείλικτη να την δικαιώσει.
Μπορεί κανείς να θυμηθεί τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού απ΄το Αφγανιστάν ένα χρόνο πριν :
κακήν-κακώς, αφήνοντας πίσω τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού και χιλιάδες άμαχους – η τύχη των οποίων έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί θέμα για τα mainstream media.
Μπορεί στη συνέχεια, κανείς, να θυμηθεί τον τρόπο με τον οποίο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
μεθοδεύτηκε από τους ασκούντες την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ : ελάχιστες μέρες πριν την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης ότι αν η Ουκρανία προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ ο στρατός της θα εισβάλει στη χώρα, η …Κάμαλα Χάρις, καλούσε την Ουκρανία να γίνει μέλος της συμμαχίας. Είχαν προηγηθεί “στρατηγικές κινήσεις” σύσφιξης σχέσεων, και εγκατάστασης νατοϊκών οπλικών / επικοινωνιακών συστημάτων στο έδαφος της χώρας.
Τώρα, το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από ανθρώπους σαν κι αυτούς είναι να διδαχτούν από τα λάθη τους : το νέο κεφάλαιο στην καταστροφική εποποιία της “Biden administration” γράφεται τη στιγμή που μιλάμε : πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά η speaker του Δημ. Κόμματος, Nancy Pelosi : στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της, ανακοίνωσε την επερχόμενη, άγνωστο ακριβώς πότε, αλλά …από στιγμή σε στιγμή, επίσκεψή της στην
Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν [Δημοκρατίας της Κίνας]. Η κινεζική κυβέρνηση απάντησε άμεσα ότι τυχόν πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα Παγκόσμιο Πόλεμο, απειλώντας ακόμα και με κατάρριψη. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σήκωσε μαχητικά αεροπλάνα, προ ελαχίστων ωρών, στο μέσο του στενού της Ταϊβάν, εν είδει “επιτροπής υποδοχής” της κυρίας Πελόσι. Η ίδια δηλώνει ότι δεν θα εκφοβιστεί από τις απειλές στρατιωτικής βίας των Κινέζων, έχοντας αμέριστη υποστήριξη από τον μοιραίο Ένοικο του Λευκού Οίκου. Τον οποίο προ ημερών ο Κινέζος πρόεδρος προειδοποίησε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη “να μην παίζει με τη φωτιά γιατί θα καεί”.

3
(Visited 78 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Η NANCY ΣΤΗΝ TAIWAN - OANNES

Leave a Reply