“ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ” ΑΠΟ ΚΙΝΑ…

“Το Xinhua News Agency είναι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Xinhua είναι ο μεγαλύτερος και πλέον σημαίνων οργανισμός μέσων ενημέρωσης στην Κίνα, καθώς και το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων από την άποψη ανταποκριτών σε όλο τον κόσμο” [Wikipedia].
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Xinhua, δεν φείδεται εκφράσεων για να εκφράσει τα συναισθήματά του : σε [όχι και τόσο] ελεύθερη μετάφραση, ο τίτλος με τον οποίο αναφέρεται στον απελθόντα Πρόεδρο Trump είναι : στα τσακίδια…

3
(Visited 115 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. dnk January 21, 2021 at 2:01 pm

    Πολύ “ξινίλα” απ’ το Ξινούα,πάντως.Οι “συγκεκριμένες αναλύσεις της συγκεκριμένης κατάστασης”, υπό το πρίσμα του επιστημονικού σοσιαλισμού,τί απέγιναν άραγε;

    Reply
    1. Oannes January 21, 2021 at 2:45 pm

      Εδώ είναι που κολλάει το: this is a good one!
      Ο “σοσιαλισμός” στην Κίνα παραέχει γίνει, προ πολλού, “επιστημονικός”.

      Reply
  2. dnk January 21, 2021 at 4:31 pm

    Η σινική μελάνη της “σινικής σουπιάς” είναι,πλέον,digital,κρατώντας,έτσι,τα χέρια των εργατών καθαρά,ώστε να μην λερώνουν τα προϊόντα των “δυτικών πελατών”.

    Reply
  3. stcigar January 22, 2021 at 9:41 am

    Για να λέμε τώρα και του στραβού το δίκιο, οι Κινέζοι σα λαός έχουν το μεγαλύτερο μέσο iq παγκοσμίως, οι μαθητές τους βρίσκονται στην πρώτη θέση των σχολικών επιδόσεων, είναι απίστευτα εργατικοί και προσκολημένοι στην αρχαιότερη παράδοση του πλανήτη. Τα διατροφικά τους γούστα είναι ομολογουμένως λίγο περίεργα, παρόλο που μάλλον το ίδιο θα σκέφτονται κι αυτοί για τα δικά μας..

    Reply
    1. Oannes January 22, 2021 at 10:07 am

      Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ αυτά που λες, συμπληρώνοντας ότι είμαι λάτρης του Κινέζικου. Οι ίδιοι, όσοι έχω γνωρίσει τουλάχιστον, όπως σου έχω ξαναπεί είναι περίεργα κρυψίνοες και σνομπ. Αλλά, γενικώς θα ήταν γελοίο να τους προσάψει κανείς κάτι από “ηθικής” απόψεως γι’ αυτά που κάνουν – όταν μάλιστα έχουν αντιμετωπίσει πρόσφατα [2 μόλις αιώνες πριν και για τεράστιο διάστημα] τη θηριωδία της Δύσης.
      Απλώς, αυτό που λαμβάνει χώραν τώρα είναι η μεθοδευμένη εκδίκησή τους. Και δεν έχω καμία όρεξη να πληρώσω εγώ για όσα έκαναν στους Κινέζους οι …Άγγλοι διακόσια χρόνια πριν. Κάπως πρέπει να αναχαιτιστεί αυτό το πράγμα, αν και δεν βλέπω πλέον τον τρόπο. Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να το απολαμβάνουμε…

      Reply
  4. stcigar January 22, 2021 at 11:06 am

    Στην πραγματικότητα το κινεζικό μοντέλο ανάπτυξης αποτελεί τη μόνη βιώσιμη επιλογή, για όποιον φυσικά έχει τις ανάλογες ικανότητες. Η εναλλακτική που αποκαλύφθηκε πρόσφατα με αφορμή τον κορωνοϊό, είναι μια βλακώδης δυτική απομίμηση με όλα τα μειονεκτήματα μιας “κομμουνιστικής” δικτατορίας, αλλά χωρίς κανένα αντισταθμιστικό πλεονέκτημα.

    Reply
    1. Oannes January 22, 2021 at 11:44 am

      Το κινεζικό μοντέλο ανάπτυξης διαφέρει ουσιαστικά από το δυτικό του “crony capitalism”, ακόμα και στη σύγχρονη βερσιόν του, υπαγορευμένη απ’ την τεχνολογία – η τελευταία είναι που δίνει τις “διαταγές” [κατευθυντήριες γραμμές] για τις εξελίξεις. Το “εθνικιστικό” στοιχείο που διέπει το πρώτο απουσιάζει εντελώς σχεδόν από τις κεφαλές της [όντως] εκφυλισμένης Δύσης, και η ευπιστία [όταν δεν πρόκειται για υστεροβουλία] αυτών των τελευταίων στο περί “συνεργασίας” αφήγημα των Κινέζων δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό. Χωρίς καμιά διάθεση για καταστροφολογίες το λέω.

      Reply
  5. stcigar January 22, 2021 at 12:37 pm

    Δεν είναι βέβαια μόνο οι Κινέζοι που περιμένουν την εκδίκησή τους, είναι συγχρόνως και γυναίκες, μαύροι, ομοφυλόφιλοι, αριστεροί, μεσανατολίτες, νοτιοαμερικάνοι, ακόμα και.. οι μηχανές. Η κατάσταση θυμίζει τον τίτλο του πρώτου δίσκου των Cowboy Junkies, WHITES OFF EARTH NOW!!

    Reply
    1. Oannes January 22, 2021 at 12:50 pm

      …Αλλά κανείς τους δεν διαθέτει το υψηλό IQ, την υπομονή και τη μεθοδικότητα των Κινέζων. Ούτε την τέως-πληγωμένη-νυν-αποκατεστημένη [ο χειρότερος συνδυασμός] αυτοεκτίμησή τους ως περιούσιου λαού – τύφλα να’χουν οι Εβραίοι και οι Έλληνες… Όλος αυτός ο συναγερμός των δυσαρεστημένων χρηματοδοτείται από διεθνιστές καπιταλιστές, που θεωρούν συμφέρον τους να βρίσκονται υπό την αιγίδα της “ανερχόμενης δύναμης”, χωρίς να φαντάζονται την …καταιγίδα που τους περιμένει.

      Reply

Leave a Reply