ΘΥΜΑ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ

Μεταφράζω από BBC NEWS :
Η
Ντάρια Ντούγκινα κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, συγγραφέα – υποστηρικτή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της. Εικάζεται ότι ο πατέρας της, “μέντορας” του Ρώσου προέδρου, ήταν ο στόχος της επίθεσης. Ο συγγραφέας και η κόρη του είχαν πάει σε ένα φεστιβάλ κοντά στη Μόσχα, όπου ο ίδιος έδωσε διάλεξη. Επρόκειτο να αναχωρήσουν με το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά ο ΑΝ αποφάσισε τελευταία στιγμή να ταξιδέψει χωριστά.
Ουκρανός αξιωματούχος
απέρριψε τις κατηγορίες για ουκρανική εμπλοκή στο περιστατικό. «Η Ουκρανία, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν είμαστε εγκληματικό κράτος, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, και ακόμη λιγότερο τρομοκρατικό κράτος», δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι αν βρεθεί κάποιος ουκρανικός σύνδεσμος, αυτό θα ισοδυναμεί με «κρατική τρομοκρατία».

Έχω διαβάσει το μόνο βιβλίο του ΑΝ που έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά,
“Η Τέταρτη Πολιτική Θεωρία” – 2013. Η άποψή μου γι’ αυτό δεν είναι της παρούσης – σίγουρα θα συνιστούσα μια ανάγνωσή του. Η επίσημη τοποθέτηση της Δυτικής Προπαγάνδας ως προς αυτόν συμπυκνώνεται, αναμενόμενα, σε λέξεις όπως “υπερεθνικιστής”, “αντιδυτικός”, “συντηρητικός” και “παραδοσιοκράτης”. Ήταν από τους ανθρώπους στους οποίους οι Αμερικανοί επέβαλλαν κυρώσεις, θεωρώντας τον περίπου …ηθικό αυτουργό της ρωσικής κίνησης για την προσάρτηση της Κριμαίας. Εννοείται ότι ο συγγραφέας [αποφεύγω τη λέξη “φιλόσοφος” που αμετροεπώς του αποδίδεται] υποστηρίζει ένθερμα την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία.


4
(Visited 141 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. Timothy Price August 21, 2022 at 6:58 pm

    It’s a dangerous world.

    Reply
    1. Oannes August 21, 2022 at 9:17 pm

      Indeed. This could be a direct message of the same kind with the one that’s been delivered by the raid of Mar-a-Lago.

      Reply
      1. Anonymous August 21, 2022 at 9:46 pm

        Πιστεύεις ότι το πράγμα εκπορεύτηκε από κει?

        Reply
        1. Oannes August 21, 2022 at 10:07 pm

          Παρατηρώ μια έκτακτη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα του μηχανισμού πίσω από το facade της Biden administration. Αρχής γενομένης με την εκτέλεση του Al-Zawahiri, 10 μέρες μετά or something, έχουμε την εισβολή στο σπίτι του DT, απίστευτη από πάσης απόψεως. Αυτό ενώ προωθείται και ψηφίζεται το επίσης απίστευτο Inflation Reduction Act, το οποίο ακόμα και ο …Bernie Sanders είπε, αγορεύοντας, ότι μόνο με inflation reduction δεν έχει σχέση. Οι τύποι περνάνε στο next level με πακέτα απεριόριστων δισεκατομμυρίων για το climate change τα οποία εννοείται θα πληρώσει ο κοσμάκης. Ταυτόχρονα ξεκινάει επικοινωνιακή εκστρατεία big time “εξωραϊσμού” του “Προέδρου Μπάιντεν” με αναφορές ακόμα και στα τύπου Aviator γυαλιά του, και τι κομψός και τι δυναμικός που είναι, και πόσο πολλά εχει επιτύχει μέσα σε δυο χρόνια…
          Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά μορεί να είναι και συμπτώσεις. Πάντως δεν βλέπω από που κι ως που το μαφιόζικο παρακράτος που εισβάλλει σε σπίτι πρώην προέδρου / μελλοντικού υποψήφιου με νομικά ερείσματα της π@ύτσας, θα είχε πρόβλημα να δολοφονήσει το “alter ego” του επικεφαλής της evil empire.

          Reply
          1. Oannes August 21, 2022 at 10:35 pm

            …Ξέχασα την “επίδειξη δύναμης” στην Taiwan!

            Reply
            1. Anonymous August 21, 2022 at 10:41 pm

              Κι εμένα δε μου φαίνεται για ουκρανική δουλειά. Έτσι πως το παρουσιάζεις ακούγεται πολύ πιθανότερη εκδοχή.

              Reply
              1. Anonymous August 21, 2022 at 11:08 pm

                ..και πολύ πιο ανησυχητική.

                Reply

Leave a Reply