ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΕΡΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο φίλος EMMANOUEL μου έστειλε χτες το link γι’ αυτή τη συζήτηση, από το site του Λάμπρου Καλαρρίτη [συμπαθής μου είναι γενικά, κάτι περίεργα τον είχα ακούσει να λέει για τα εμβόλια …τέλος πάντων]. Καλεσμένος ο Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτκής και Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Λόγω “ανειλημμένων υποχρεώσεων” δεν κατάφερα να τη δω παρά μόλις προηγουμένως. Και σπεύδω να τη συστήσω
ολόθερμα. Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχω ακούσει για την “ευρωπαϊκή πολιτική” γύρω από το ενεργειακό. Με την …ολόψυχη συμμετοχή βεβαίως σ’ αυτήν της “ελληνικής κυβέρνησης”.
Μια παρατήρηση μόνο : δεν πρόκειται εδώ για καμιά “σχιζοφρένεια” και καμιά “παράνοια”. Άπαντες οι κινούντες τα νήματα [δεν αναφέρομαι στον κύριο Μητσοτάκη] το κάνουν
εν πλήρει επιγνώσει των συνεπειών των κινήσεών τους.

6
(Visited 144 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar June 22, 2022 at 8:19 pm

    Μα εδώ ακριβώς έγκειται το παρανοϊκό της υπόθεσης, ότι τα κάνουν εν γνώσει τους. Και καλά ο Μητσοτάκης είναι πουλημένος μέχρι το κόκαλο. Αλλά όλοι??

    Reply
    1. Oannes June 22, 2022 at 8:34 pm

      Ολ τουγκέδερ να ‘μ!

      Reply
  2. stcigar June 22, 2022 at 8:36 pm

    I mean.. ok, κάποιο σχέδιο θα υπάρχει. Αλλά φαίνεται βλακώδες!!

    Reply
    1. Oannes June 22, 2022 at 10:13 pm

      Χρειάζεται κάποιο ιδιοφυές σχέδιο για να ξεγελάσει κανείς “αυτόν” τον κόσμο; που κόντευε να αγιοποιήσει τον Φάουτσι και τον …Τσιόδρα;
      Minimum effort maximum effect!

      Reply
  3. EMMANOUEL June 23, 2022 at 8:52 am

    Και πριν ο αλεκτωρ λαλησει τρις .. (σε ευρω μιλαμε , χα χα.. )
    https://www.protoselidaefimeridon.gr/politikes/estia/
    Σημερινο πρωτοσελιδο Εστιας, υπογραφει ο Μανωλης Κοτακης ,
    Υπ οψην αυτος ο Τσακιρης δεν ειναι τυχαιος , μολις τοποθετηθηκε απ την κυβερνηση στην Τask Force( sic )
    για την αξιοποιηση των ελληνικων υδρογονανθρακων . Ιδωμεν ..
    Το γεγονος ειναι οτι , ακουγοντας κι απο διαφορους αναλυτες περι της πορειας της διεθνους οικονομιας (κατα διαολου ) εξ αιτιας των συγκυριων ( αρχικα τα lock down , μετα η Ουκρανια ) , η αυτοκτονικη σταση των κυβερνησεων μας στην Ευρωπη εχει πλέον σχεδον συνομωσιολογικη ερμηνεια. Βλεπε Great Reset ας πουμε .. Τελος παντων , ας ελπισουμε οτι θα βγαλουν ακρη εστω και τελευταια στιγμη φτανει να ξεκολλησουν απ τις εμμονες τους
    Εδω καποιοι τα λενε , για οσους εχουν τον ..μαζοχισμο ν ακουν συζητησεις με οικονομικη ορολογια εστω κι αν ειναι η στοιχειωδης
    https://www.youtube.com/watch?v=zTTS7WcgCkA&list=PLq9U7V2K6N3TXvW6kmhmg8zwuvQ9OYtsv&index=3
    https://www.youtube.com/watch?v=lbDIhdyOAI0&list=PLq9U7V2K6N3TXvW6kmhmg8zwuvQ9OYtsv
    Οι ανθρωποι μου φαινονται σοβαροι .. Γενικα στο καναλι του στο Υoutube o Καλαρυτης, οποια γνωμη κι αν εχει κανεις γι αυτον , καλει να μιλησουν χωρις να τους διακοπτει κιολας αξιολογους ανθρωπους. Οπως κι ο Σαχινης απ την Κρητη … Αυτα .

    Reply
    1. Oannes June 23, 2022 at 5:09 pm

      Ο Κοττάκης είναι από τους σχετικά σοβαρούς στο χώρο [έχω διαβάσει ακόμα και βιβλίο του για τον Κώστα Καραμανλή, προ δεκαετίας or something].
      Για το ότι η εξήγηση για τα τεκταινόμενα στην EU είναι “συνωμοσιολογικής φύσεως” όπως ίσως θυμάσαι αυτή είναι η άποψή μου από αρχής σχεδόν πανδημίας : οικονομική καταστροφή / μετατροπή των επί μέρους πολιτιειών σε failed states, άνοιγμα του δρόμου για την Παγκόσμια fuckin’ Διακυβέρνηση. Το λένε από παλιά, το θέλουν, δεν μπορούν χωρίς αυτό. Εν τέλει βρήκαν το σχέδιο που δεν μπορεί να αποτύχει : το σχέδιο “Μπαμπούλες United” [climate change, κορωνοϊός, Πούτιν κοκ]
      Ο Καλαρρύτης μου ειναι αρκετά συμπαθής για τη σταθερή του στάση στο “μεταναστευτικό” και τις non politically correct απόψεις του για τους αφροασιάτες “πελάτες μας”.
      Σε μια φάση βέβαια, πρόσφατα, τον άκουσα σε ένα πάνελ να λέει διάφορα ψιλοασυγχώρητα περί “πανδημιών” και “εμβολίων”. Δεν παύει να είναι από τις εξαιρέσεις στο χώρο.
      Thanks, θα τα δω, κάτσε να φύγει λίγο η κωλοζέστη, γιατί είναι ο εφιάλτης μου μιλάμε.

      Reply
  4. stcigar June 24, 2022 at 6:53 am

    Να κι ένα ωραίο βίντεο που μούβγαλε πρωινιάτικα το YT, από τα πολλά του είδους που κυκλοφορούν τελευταία, χαρακτηριστικό της γενικότερης τάσης να πολεμάει κανείς την πραγματικότητα με τα λόγια.
    https://www.youtube.com/watch?v=lai35nVju1A

    Reply

Leave a Reply