Η ΠΟΛΩΝΙΑ, ΜΟΙΡΑΙΑ ΞΑΝΑ;

Προς το παρόν δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με τους “ρωσικούς πυραύλους” επί πολωνικού εδάφους και τον 100στό “πυρηνικό συναγερμό” από ενάρξεως εισβολής στην Ουκρανία, απ’ τη στιγμή που ακόμα και ο “Πρόεδρος Biden” παραδέχεται ότι είναι “unlikely” οι πύραυλοι να έχουν εκτοξευτεί με εντολή Βλαδίμηρου. *
Ελπίζεις απλώς η Πολωνία να μην αποδειχτεί ξανά μοιραία χώρα, όπως στον Β’ΠΠ : θα είχε [;] νόημα μια εκτενής παρουσίαση των τελευταίων γεγονότων που οδήγησαν σ’ αυτόν, με αιχμή την αδιαλλαξία της τότε πολωνικής κυβέρνησης, με υποβολείς τους Άγγλους. Οι οποίοι, την κρίσιμη στιγμή δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν, γιατί απλώς δεν μπορούσαν : η “υποδαύλιση” γινόταν με εν γνώσει τους
κούφιες υποσχέσεις. Παρόμοιες τάσεις αδιαλλαξίας διακρίνει κανείς σήμερα σε “Ηρακλειδείς” τύπου [Ζελένσκι και] προέδρων της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών.
Δεν μιλάμε για την “τιμή” που οφείλει να υπερασπίζεται ένα έθνος απέναντι σ’ οποιοδήποτε άλλο. Αλλά για τη μετατροπή [απ’ τις κυβερνήσεις τους] των χωρών σε
εργαλεία μιας πολιτικής που οδηγεί σε κλιμακούμενες εντάσεις, ενοχοποιώντας τυφλά τον αντίπαλο και εγκυμονώντας καταστάσεις μη αντιστρέψιμες.
Ενδιαφέρουσα χρονική σύμπτωση αποτελεί πάντως η του πυραυλικού κτυπήματος με τη συνάντηση
Biden – Xi Jinping, και τη …συμφωνία τους για το climate change : το “κορυφαίας προτεραιότητας” θέμα, του οποίου οι Κινέζοι δεσμεύονται να επιληφθούν μέχρι το έτος 2060 [!] απέναντι σε μια Δύση πεσμένη ήδη, “εξ αιτίας του”, στα γόνατα. Και προμηθευόμενη όλο τον εξοπλισμό για το πέρασμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απ’ την Κίνα.

* Λεπτά μετά το ανέβασμα του post κυκλοφόρησε η τελευταία ενημέρωση του Joe Biden : οι “ρωσικοί” πύραυλοι προήλθαν απο την ουκρανική αεράμυνα. Αναρωτιέται κανείς πότε η Δύση θα αντιληφθεί τι είναι αυτό που αντιμετωπίζει στο πρόσωπο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

4
(Visited 101 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar November 16, 2022 at 4:42 pm

    POLAND: Πύραυλοι από τη Ρωσία!! Στα όπλα παλληκάρια!!
    USA: Από την Ουκρανία είπαμε..
    POLAND: Ναι, από την Ουκρανία. Όλα καλά!

    Reply
    1. Oannes November 16, 2022 at 5:12 pm

      Μιλάμε για sovereign nations όχι παίξε γέλασε. Όπως και το δικό μας άλλωστε.
      Εντωμεταξύ οι Τουρκαλάδες [αυτούς τους …ψιλολές και sovereign nation άμα λάχει] κατηγορούν σχεδόν ευθέως τον Biden για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κων/πολη.

      Reply
      1. stcigar November 16, 2022 at 7:54 pm

        Δεν πρόλαβα να το κοιτάξω ακόμα γιατί βρίσκομαι από το πρωί εκτός. Δε μου φαίνεται πάντως να είναι κάτι πραγματικά σοβαρό.

        Reply
  2. stcigar November 16, 2022 at 9:36 pm

    Εντωμεταξύ σα να ξελαμπικάρισε κομμάτι ο γεροξεκούτης ο Μπάιντεν μετά τις εκλογές ή μου φαίνεται?

    Reply
    1. Oannes November 16, 2022 at 10:05 pm

      Εύκολο είναι; έχουν κυκλοφορήσει “σπαρταριστά” στιγμιότυπα και μετά από αυτές που αποδεικνύουν το αντίθετο. Υπάρχουν πάντα στιγμές που σκάει μύτη πιο sοlid, και στις οποίες προφανώς είναι under medication. Στη συγκεκριμένη φάση απλώς έπεσε σύρμα να μαζέψουν τον κουραδοζελένσκι γιατί το πράμα παραήταν χοντρό. Εντωμεταξύ αυτή η κουράδα συνεχίζει να φωνάζει περι ρωσικών πυραύλων μη αποδεχόμενη και καλά την επίσημη εξήγηση.

      Reply
      1. stcigar November 16, 2022 at 11:16 pm

        Καλά ο Joe, αλλά ο Ζελές το έχει τελείως χαμένο. Και ο Σατανάς ακόμα θέλει να τον ξεφορτωθεί.

        Reply
        1. Oannes November 16, 2022 at 11:22 pm

          Μιλάμε ότι για την μελοντική αποτίμηση της συγκεκριμένης περιόδου θα απαιτηθεί στενή συνεργασία ιστορικών και κλινικών ψυχολόγων – αν υποτεθεί δηλ. ότι θα υπάρχουν αξιοπρεπείς εκπρόσωποι των συγκεκριμένων χώρων.

          Reply

Leave a Reply