Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ;

Το γλείψιμο προς τη “νεολαία” δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτικών. Όλοι σχεδόν πέφτουν στον πειρασμό, για ποικιλία λόγων – συνήθως για να νιώσουν ότι “ακόμη το έχουν”, ότι οι νέοι τους δέχονται, σαν “νέους” κι αυτούς, ανάμεσά τους.
Το φαινόμενο μου φαινόταν αποκρουστικό από τότε που ήμουν νέος, ίσως γιαυτό δεν θα άφηνα τον εαυτό μου να ξεπέσει έτσι σε ηλικία “ωριμότητας”. Γελοία επίσης μου φαινόταν η πολιτικάντικη εναπόθεση ελπίδων για το μέλλον στην κάθε νέα γενιά που, ως δια μαγείας, θα λύσει τον γόρδιο δεσμό που οι προηγούμενες “νέες γενιές” άφησαν άλυτο.
Γιαυτό και αισθάνομαι περίεργα όταν πρέπει να γράψω για τη διαδήλωση / κατάληψη σχολείου των μαθητών στα Γιαννιτσά, ότι: κινήσεις όπως αυτές αποτελούν μοναχική αχτίδα ελπίδας για την δύστυχη χώρα.
Δεν ξέρω τα άτομα που εμπνέονται / οργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, ούτε τι ιδέες κυκλοφορούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Ξέρω όμως ότι η κίνηση είναι ενστικτωδώς σωστή. Και βεβαιώνομαι, όταν βλέπω την καταφορά εναντίον τους σύσσωμων των media, με φράσεις όπως:

Οι εικόνες προκαλούν αίσθηση και ανησυχία για την εξάπλωση ρατσιστικών απόψεων σε ανήλικους μαθητές. Εκτός από το ρατσιστικό σύνθημα, οι μαθητές ακούγονται να τραγουδούν και το εμβατήριο «Μακεδονία Ελληνική».

Και βέβαια, πριν περάσει μέρα:
Από το πρωί το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών λειτουργούν κανονικά αφού η πλειοψηφία των μαθητών απομόνωσε τη μικρή ομάδα που οργάνωσε κατάληψη με ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα χωρίς καμία απόφαση μαθητικού συμβουλίου ή συνέλευσης.
Αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία των μαθητών γυρνά την πλάτη στο ρατσιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν περιθωριακές ομάδες.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας της ΚΝΕ κάλεσε τους μαθητές να μη δείξουν «Καμία ανοχή σε αυτούς που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε όποιον Έλληνα αγωνίζεται για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού μας!». Τόνισε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συναισθήματα της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας της πόλης μας. Σκοπός τους είναι να καλλιεργήσουν το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ακριβώς για να κρύψουν τον πραγματικό υπεύθυνο που σήμερα “γεννάει” προσφυγιά και ξεριζωμό».

Λαμβάνοντας υπόψη το άθλιο πολιτικό επίπεδο στο οποίο λειτούργησε πάντα η ελληνική αριστερά [τυχαίνει να ξέρω την ιστορία της τόσο καλά, όσο κάποιοι  γνωρίζουν τη μυθολογία της] τα πράγματα είναι απλούστατα: Οι Κνίτες τρέμουν μήπως και χάσουν το μονοπώλιο στο καπέλωμα.
Παρατηρώντας τον πολιτικάντικο, εμετικά ξύλινο λόγο, ίδιο και απαράλλαχτο από τη δεκαετία του 40, μπορεί κανείς και να χαμογελάσει …έτσι και ξεχάσει για μια στιγμή, τις πράξεις που τον έχουν συνοδεύσει. Ίχνος κουβέντας περί το “δια ταύτα”: τι κάνουμε σήμερα, με εκατομμύρια ανθρώπων απ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ασύμβατων με τα δικά μας ήθη, και εξακριβωμένα απρόθυμων, πολλών από αυτούς, να δείξουν σεβασμό σ’ αυτά. Μόνο χυδαίες απεραντολογίες περί “πραγματικών υπεύθυνων που γεννάνε προσφυγιά και ξεριζωμό”. Σύμφωνα με την ακαταμάχητη διαλεκτική της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών πρέπει να περιμένουν την συντονισμένη σε όλον τον πλανήτη έκρηξη της προλεταριακής επανάστασης, την θριαμβευτική πλανητική της επικράτηση, και την πανηγυρική έλευση της αταξικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της οποίας και μόνο, η προσφυγιά και ο ξεριζωμός μπορούν να εξαλειφθούν.
Ως τότε, οι εισβολείς πρέπει να αφήνονται να παραβιάζουν σύνορα και να αλωνίζουν χώρες, να αποκαλούνται με το έτσι θέλω “πρόσφυγες” μη όντας καν μετανάστες*, άνθρωποι απ’ τη Σομαλία και το Αφγανιστάν πρέπει να ταυτίζονται με τους …Μικρασιάτες** …και όποιος επιμένει να διατηρεί κάτι από τη λογική που του έδωσε η φύση, είναι ρατσιστής, ξενόφοβος και φασίστας.

*Ο μετανάστης μεταβαίνει σε μια χώρα που τον έχει ανάγκη, και τον δέχεται με νομότυπες διαδικασίες.

**…οι οποίοι, εκτός των άλλων, είχαν ΚΑΘΕ ηθικό δικαίωμα να έρχονται σε μια μητέρα-πατρίδα, υπόλογη για την καταστροφή τους…

2
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply