Η ΜΗΤΕΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σύμφωνα με την Susan Michie, σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης και πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αγγλίας, η υποχρεωτική μασκοφορία και η κοινωνική αποστασιοποίηση πρέπει να συνεχιστούν για πάντα. Η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο UCL θεωρεί ότι μέτρα όπως αυτά θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. “Αυτό θα είναι καλό όχι μόνο για τον Covid αλλά και για τον έλεγχο πολλών άλλων ασθενειών”.
“Άλλωστε, κάθε τόσο υιοθετούμε
νέες συμπεριφορές. Παλιότερα δεν φορούσαμε ζώνες ασφαλείας, τώρα φοράμε. Παλιά δεν μαζεύαμε τις ακαθαρσίες του σκύλου απ’ το δρόμο, τώρα τις μαζεύουμε. Γιατί όχι και τις μάσκες; ξέρετε, όταν οι άνθρωποι βλέπουν μια απειλή, κι όταν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν …σίγουρα θα το κάνουν”.
Τα παραπάνω ακούστηκαν στο Channel 5 News. Η αντίδραση των παρουσιαστών ήταν …σιωπή και φιλικά χαμόγελα. Ο εκ των συζητητών, συνάδελφος της SM στο UCL
Dr. Shikta Das, επικρότησε : “η Susan έχει δίκιο. Η εξάπλωση του εμβολιασμό έχει δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να πετάξουμε τις μάσκες, δεν ξέρω αν και πότε θα είμαστε…”
Το παρατσούκλι της κυρίας Michie από την εποχή της θητείας της στο Κομμουνιστικό Κόμμα :
“Stalin’s nanny”.

5
(Visited 89 times, 1 visits today)

8 Comments

    1. Oannes June 11, 2021 at 8:07 pm

      Εν όψει της προγραμματισμένης “απελευθέρωσης απ’ τα μέτρα” στην Αγγλία [21 Ιουνίου], οι επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι …ήξεραν ότι κάτι θα προέκυπτε.
      Ο βαθμός αποκτήνωσης του κόσμου, το ότι δεν σηκώνονται και οι πέτρες να τους χτυπάνε, είναι το μόνο απίστευτο.

      Reply
  1. stcigar June 11, 2021 at 8:35 pm

    Και για μένα ήταν απίστευτο μέχρι πρόσφατα, τελευταία όμως κάποια εξαιρετικά δυσοίωνα σημάδια στη συμπεριφορά του – παρά την επιφανειακή χαλάρωση – μου το κατέστησαν απόλυτα σαφές. Εξού και πήρα τη δύσκολη απόφαση να σταματήσω στο εξής κάθε προσπάθεια “διαφωτισμού” – η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είχε το παραμικρό αποτέλεσμα (εκτός από το να μου σπάνε τα νεύρα) – και να εστιάσω την προσοχή μου σε προβλήματα επιβίωσης που σχετίζονται αναγκαστικά με το θέμα. Ή στην τελική να τα γράψω *χ: μου και να κάνω το κομμάτι μου, όσο αυτό επιτρέπεται στη φάρμα των ζώων.

    Reply
    1. Oannes June 11, 2021 at 9:21 pm

      Όλο και κάποιο αποτέλεσμα έχει αποφέρει η προσπάθεια μέχρι στιγμής. Εγώ, to begin with, έχω μάθει πράγματα από σένα που δεν ήξερα.
      Απ΄την άλλη έτσι όπως είναι τα πράγματα, η απογοήτευση είναι το πιο …λογικό και κατονητό συναίσθημα.

      Reply
  2. stcigar June 11, 2021 at 10:12 pm

    Εσύ ούτως ή άλλως είσαι το τελευταίο άτομο που χρειάζεται.. διαφώτιση από μένα, στην πραγματικότητα μάλιστα ευχαριστώ τον κορωνοϊό που αποτέλεσε αφορμή για τόσες απολαυστικές συζητήσεις. Αυτοί που πραγματικά χρειάζεται να καταλάβουν όμως, δεν ακούν ακόμα και όταν τα βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια. Ίσως πάλι τόση βλακεία να κρύβει μια βαθύτερη σοφία που το πεζό μου μυαλό αδυνατεί να συλλάβει. Και τα μυρμήγκια εδώ που τα λέμε καμία προσπάθεια δεν κάνουν για ναποφύγουν τη μπότα σου, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο συνεχώς αυξάνονται και πληθύνονται.

    Reply
    1. Oannes June 11, 2021 at 11:08 pm

      Αυτό το τελευταίο ειναι σίγουρο; απ’ ότι ξέρω δεν έχει γίνει τελευταία κάποια απογραφή μυρμηγκιών…😜

      Reply
  3. stcigar June 11, 2021 at 11:31 pm

    Καθόλου σίγουρο, αλλά ούτε και είναι είδος υπό εξαφάνιση. Αν και για να πω την αλήθεια, το πρώτο παράδειγμα που σκέφτηκα ήταν οι γάτες 🐱 Τρώνε σκουπίδια, τρέχουν κατευθείαν στις ρόδες του αυτοκινήτου για να.. σωθούν και ταυτόχρονα έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα, ιδιαίτερα μάλιστα οι μαύρες!

    Reply
  4. stcigar June 12, 2021 at 6:38 am

    Εντωμεταξύ τώρα που το ξαναβλέπω, φαίνεται λίγο περίεργο που (αυθορμήτως) γύρισα τη συζήτηση σε μυρμήγκια και γάτες. Ύστερα όμως παρατήρησα ότι αρχικά είχες κάνει λόγο περί αποκτήνωσης, ενώ εγώ κάτι έλεγα για φάρμα των ζώων.. Αν και τελικά η συμπεριφορά των ανωτέρω είναι λογικότατη στο μεγαλύτερο μέρος της – κάπου ίσως μπερδεύονται τα καημένα όταν έρχονται αντιμέτωπα με τους ανθρώπους!

    Reply

Leave a Reply