Η ΙΝΔΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ…

Η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά των μεταλλάξεων”, μας ενημέρωνε το φρόκαλο του Twitter [βλ. post YEAR OF THE VARIANT].
Στο προσκήνιο έρχεται τώρα η
ινδική*, η οποία έκανε θριαμβευτικά την εμφάνισή της …πού; στο επαρκώς εμβολιασμένο, βαίνον προς ανοσία αγέλης Ισραήλ. Το οποίο μόλις υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer για αγορά, εντός του ’22, εκατομμυρίων επιπλέον εμβολίων “αποτελεσματικών για όλες τις παραλλαγές” .
Η ινδική μετάλλαξη εμφανίσθηκε και στη
Βρετανία, χώρα με παρομοίως υψηλά ποσοστά “επιτυχίας” στον εμβολιασμό.
Το τρέχον εμβόλιο της Pfizer την αντιμετωπίζει
…μερικώς. Ο εστί μεθερμηνευόμενον : “το κάνεις, ενώ ετοιμάζεσαι για το επόμενο”.

* Έχει ενδιαφέρον η απρόσκοπτη πολιτογράφηση των μεταλλάξεων, σε αντίθεση με τον ίδιο τον ιό που, στην Αμερική ιδίως, η αναφορά του ως κινέζικου, απαγορεύεται διά ροπάλου.

2
(Visited 89 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar April 21, 2021 at 1:53 pm

    Μα ούτως ή άλλως αυτό είναι το δαρβινικό νόημα της “μετάλλαξης”: επικρατεί εκεί ακριβώς όπου έχει περιοριστεί ο ανταγωνισμός που μέχρι τότε την περιόριζε. Με τον ίδιο τρόπο αναπτύσσονται ανθεκτικά μικροβιακά στελέχη στα νοσοκομεία λόγω εκτεταμένης χρήσης αντιβιοτικών κοκ. Η μεγάλη επίσης μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου ιού αποτελεί συγχρόνως την καλύτερη εγγύηση για την έλλειψη επικινδυνότητας. Ασθένειες πραγματικά θανατηφόρες όπως π.χ. η πανούκλα, ο έμπολα ή ακόμα και το AIDS, έχουν εκ των πραγμάτων περιορισμένη χωρικά και χρονικά εξάπλωση, αφού εξοντώνοντας τους ξενιστές τους (τους ανθρώπους δηλαδή) εξαλείφονται και οι ίδιες. Ένας ιός που είναι πανταχού παρών και ως εκ τούτου αθάνατος, όπως ο κορωνοϊός, δεν μπορεί παρά να είναι παντελώς ακίνδυνος, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα σήμαινε τον ολοκληρωτικό αφανισμό της ανθρωπότητας. Αν και μάλλον θα επιβίωνε τελικά μια κάποια μεταλλαγμένη εκδοχή. Πώς κάποιοι δεινόσαυροι π.χ. μεταλλάχθηκαν σε σαύρες..

    Reply
    1. Oannes April 21, 2021 at 1:58 pm

      …και τελικά σε “ανθρώπους”!😊

      Reply
  2. stcigar April 21, 2021 at 7:04 pm

    Εντωμεταξύ, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μπορεί μεν τα “μέτρα” να ήταν πλήρως αναποτελεσματικά στην περίπτωση του κορωνοϊού – που μεταδίδεται με τον κρίνο – φαίνεται να είχαν όμως απρόσμενη επιτυχία στην περίπτωση της γρίπης που έχει πιο περιορισμένους τρόπους μετάδοσης. Πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά τη φετινή σεζόν θα είχαμε λιγότερους συνολικά θανάτους, αν δεν σκότωναν άλλους τόσους από μόνοι τους με την αδιαφορία προς τους μη-covid ασθενείς και αν δεν αλλοίωναν φυσικά πέραν πάσης αναγνωρίσεως τα διαθέσιμα στο κοινό στοιχεία. Εδώ ακριβώς βρίσκεται κατά τη γνώμη μου το κεντρικό σημείο της όλης υποθέσεως: αντί δηλαδή να διαφημίζουν με κάθε τρόπο την παράπλευρη έστω αυτή επιτυχία (που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου επιτυχία, δεδομένου ότι σκοπός των εποχιακών λοιμώξεων είναι να σκληραγωγούν το ανοσοποιητικό) αυτοί αντιθέτως κάνουν ό,τι μπορούν για την υποβαθμίσουν θάβοντάς την στα ψιλά των ειδήσεων και των ιατρικών περιοδικών. Από την άλλη μεριά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προκειμένου να πείσουν τον κόσμο για τη σοβαρότητα του θανατικού, που ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα, τα πιο σύγχρονα εμβόλια, τα πιο εξελιγμένα φάρμακα δεν είναι σε θέση να χαλιναγωγήσουν. Δεν τους ενοχλούν ούτε τα καθημερινά πρωτοσέλιδα με τις θανατηφόρες παρενέργειες των εμβολίων και τις αλλεπάλληλες μεταλλάξεις που τα καθιστούν άχρηστα, ούτε οι θεωρίες συνωμοσίας που μεγαλοποιούν τις δυνατότητες της επιστήμης από αρνητική πλευρά. Όχι, αυτοί που τους ενοχλούν περισσότερο είναι ο αισιόδοξος “αρνητής” και ο αδιάφορος χαβαλετζής, που γράφουν την “πανδημία” σταρχίδια τους και συνεχίζουν όπως μπορούν τη ζωούλα τους ή προσπαθούν στο μέτρο του δυνατού να ελαφρύνουν τον κοσμάκη από το φόβο του. Γιατί ο φόβος είναι το μόνο που ενδιαφέρει τελικά τους ακατονόμαστους: φόβος για τον κορωνοϊό, φόβος για τα εμβόλια, φόβος για τη ανεργία, φόβος για το συνάνθρωπο, φόβος για το παρόν και φόβος για το μέλλον, φόβος από παντού μέχρι να καταλήξουν όλοι ανήμπορα νήπια που τρέχουν με το παραμικρό να κρυφτούν πίσω από τη φούστα της “Mαμάς”..

    https://www.youtube.com/watch?v=ufT_NO-9CQU

    Reply

Leave a Reply