ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ : Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Είπα να πάψω να ασχολούμαι για λίγο με την επικαιρότητα, όχι για να βυθιστώ σε κάποια Χριστουγεννιάτικη ευωχία [ούτε να στολίσουμε δεν έχουμε όρεξη φέτος], αλλά από αηδία και κούραση, χώρια το μάταιον της υποθέσεως. Και για να ακούσω / μοιραστώ λίγη απ’ τη μουσική που έχει γραφτεί γι’ αυτές τις μέρες και που, ειδικά ως προς την κλασική, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές.
Βεβαίως και δεν επρόκειτο να διαρκέσει. Σιγά που δε θα ξεπρόβαλε από τα βοθρολύματα ο τραγέλαφος που συγχρονίζει, σταθερά, τις σταθερά λάθος προβλέψεις του με τις μέρες που ο κόσμος περιμένει να πάρει μια ανάσα, να αγκαλιαστεί και να χαμογελάσει.
Τα δύσοσμα μαθηματικά μοντέλα του κυρίου καθηγητή προσφέρουν δυο εναλλακτικές: ή λοκντάουν στις
3 Ιανουαρίου που θα κρατήσει μέχρι τέλος του μηνός, ή αν, επιδεικνύοντας αφροσύνη η κυβέρνηση αγνοήσει την προτροπή, λοκντάουν στις 16 [τότε θα έχει γίνει …φανερά αναπόφευκτο], που θα κρατήσει μέχρι το Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μόνο που μέχρι στιγμής αποκλειόταν ήταν ένα λοκντάουν, γιατί θα ήταν
καταστρεπτικό για την οικονομία. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, και αν ακολουθηθεί η συμβουλή του Μάστερ Βόθρου, …επιλέγουμε τελικά το νέο λοκντάουν μαζί με την καταστροφή της οικονομίας, κι αυτό εν ονόματι ενός ιού τόσο φονικού, που κανείς δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αριθμούς νεκρών απ’ αυτόν.

Αναρωτιέμαι, ένας μελλοντικός ιστορικός, οψέποτε υπάρξει, σε τί μοίρα θα κατατάξει προσωπικότητες σαν τον “καθηγητή Σαρηγιάννη” και την χορεία των ειδικών, δημοσιογράφων, πολιτικών κλπ. που “διαχειρίζονται την κρίση;” σε μοίρα καλύτερη απ’ τους Συνταγματάρχες, ας πούμε; γιατί άποψη μου είναι ότι δεν τίθεται θέμα καν συζήτησης: αυτοί εδώ είναι μακράν χειρότεροι [ίσως και να επανέλθω κάποια στιγμή Θεού θέλοντος με …συγκριτικό τεστ]. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με μια δράκα ηλιθίων “με καλές προθέσεις”. Αλλά με ένα άρτια οργανωμένο κακοποιητικό της ψυχής σύστημα, με την κακοποίηση να λαμβάνει χώρα με σύστημα και μέθοδο, υπαγορευμένα από σπεσιαλίστες.
Το οξύμωρο της παράκρουσης με την παραλλαγή του “φονικού ιού” που ισούται με κοινό κρυολόγημα, βρίσκεται σε κοινή θέα, με ελάχιστους να το αντιλαμβάνονται. Όπως και το ότι οι εκάστοτε “εξάρσεις” του ιού γίνονται με βάση τις έρευνες αγοράς / διαβουλεύσεις / σχεδιασμούς των Big Pharma. Πράγμα που, λαμβάνοντας υπόψη την νέα ανακοίνωση της Pfizer [κάτω] κάνει ασφαλή την περιγραφή της μετάλλαξης Όμικρον ως
διαφημιστικού σποτ διαρκείας…
…Για ένα χάπι το οποίο διαφημίζεται ως το μόνο ικανό να αντιμετωπίσει την Όμικρον, προστατεύοντας από βαριά νόσο, την οποία με τα μέχρι στιγμής [όχι και τόσο πρώιμα πλέον] δεδομένα, η μετάλλαξη απλώς
δεν προκαλεί.

3
(Visited 96 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. John Pappas December 23, 2021 at 11:13 am

    Διαφωνώ μόνο με το “μάταιον της υποθέσεως”. Their show goes on, but the few carry on. Όλοι αυτοί έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια: Εδώ και κάποιες μέρες, στο μέγαρο Μαξίμου γίνεται της βωμολοχίας το κάγκελο με το blame game στον πρωθυπουργικό περίγυρο. So, the few are those who are winning. And objectively you are one of the few.

    Reply
    1. Oannes December 23, 2021 at 1:25 pm

      Τι να πω…Ευχαριστώ και απ’ το στόμα σας και στου Θεού τ’ αυτί. Αν υπάρχει τέτοιο πράγμα [το …αυτί του Θεού] δηλαδή.

      Reply
  2. EMMANOUEL December 23, 2021 at 11:48 am

    Noμιζω ηρθε πια η ωρα του ..
    https://www.youtube.com/watch?v=D9vs031Wr3o

    Περιμενω να το παρει χαμπαρι ο JOHNY CASH κι αυτο , χα χα ..

    Reply
  3. Anonymous January 2, 2022 at 11:23 pm

    Μήπως τον στέλνουν να τα πει έτσι, ώστε τις επόμενες ημέρες να βγει η πρωθυπουργαρα μας και να δηλώσει ότι, επειδή ενδιαφέρονται (τάχα μου) για την οικονομία ΔΕΝ θα προχωρήσει η κυβερνησαρα μας σε περαιτέρω μέτρα, δοξαστε ΜΑΣ;;; Το γνωστό good cop bad cop;;;

    Reply
    1. Oannes January 3, 2022 at 8:06 am

      “Όλα παίζουν”. Το οποίο για να θυμηθούμε και τον μιντιοσκώληκα Βουλαρίνο, μεταφράζεται σε “ό,τι να’ναι”. Ο οποίος Βουλαρίνος, by the way, ανήρτησε πρόσφατα το εξής : “οι δυσαρεστημένοι συμπολίτες που δυσανασχετούν με τα μέτρα και αναρωτιούνται ‘γιατί τότε εμβολιάστηκα;’ κάνουν ενα σοβαρό λάθος: νομίζουν ότι ο εμβολιασμός ήταν παραχώτρηση δική τους ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα προνόμιο που τους δόθηκε”.

      Reply

Leave a Reply