Όταν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου δεν κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα για την κατάσταση του κράτους δικαίου και την “ελευθερία του Τύπου”, χειροκροτούν θερμά λόγους όπως ο προ ημερών της κυρίας Von Der Leyen – απόσπασμά του, κάτω, screen shot από το site της EU. Το link εδώ.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο, αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν είναι οι πολιτικές που προωθεί η ίδια, αλλά το ότι οι αγρότες …υφίστανται πρώτοι το “άγγιγμα” της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου στην ουκρανία.
Με άλλα λόγια, για να το μεταφράσουμε, υφίστανται
1. Τα δεινά μιας κρίσης [ξηρασίες, πλημμύρες κλπ.] επικοινωνιακά και, πιθανώς, με τεχνικά μέσα δημιουργημένης.
2. Τα δεινά εκ του ουκρανικού πολέμου και των “κυρώσεων” που οι ελίτ επέβαλλαν στη Ρωσία, δημιουργώντας ενεργειακό πρόβλημα στους λαούς, στερώντας τους αγρότες από τη βασική πηγή λιπασμάτων, και ευνοώντας εισαγωγές από Ουκρανία κ.ά. χώρες εκτός EU, αφήνοντας στα αζήτητα την εγχώρια παραγωγή τους.
Διαφαινόμενος σκοπός πίσω από τα παραπάνω είναι η εξαφάνιση της μικρής ιδιοκτησίας – συγκέντρωση της γης στα λιγότερα δυνατά χέρια, διαδικασία που, στην Ευρώπη ειδικά, βρίσκεται σε εξέλιξη δεκαετίες τώρα.
Απώτερος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την επιβολή των δικών τους όρων τους στο σύνολο της διατροφικής διαδικασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται [σημειωτέον ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν περιορίζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους].
Αντιπαραβάλλοντας την εικόνα και τον λόγο της Ursula Von Der Leyen με εικόνες από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, νιώθεις τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κανονικότητες. Ίσως και να συγκινηθείς : Κανονικότητα των αγροτών είναι, έτσι απλά, να συνεχίσουν τη ζωή τους, να συνεχίσουν να εργάζονται και να παράγουν τα προϊόντα τους, όπως το έκαναν γενιές ολόκληρες. Κανονικότητα των ψυχικά άρρωστων ανθρώπων των ελίτ είναι ο έλεγχος. Και η “νέα τεχνολογία” ανοίγει – έτσι τουλάχιστον θεωρούν – το δρόμο για τον απόλυτο έλεγχο. Θα βαδίσουν αυτό το δρόμο μέχρι τέλους, αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό για όλους.
Να μη ξεχνάμε ποτέ τον λόγο του Klaus Schwab,* στο ξεκίνημα της ψευδοπανδημίας, με το βιβλίο του ακόμα ακυκλοφόρητο : “Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι, με το τέλος της πανδημίας, θα επιστρέψουν στην κανονικότητα της πριν από αυτήν ζωής τους. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”.
* …ανθρώπου επιλεγμένου σκόπιμα, ώστε να προκαλεί περισσότερη θυμηδία απ’ τον φόβο που θα έπρεπε.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ένα περίεργο πράγμα – μόνο η γεωργική παραγωγή της Ευρώπης επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή!
H.. Αφρική ας πούμε μια χαρά φτηνά προϊόντα παράγει. Μόνο αν είναι να εξαγάγει μετανάστες επηρεάζεται από “ακραία καιρικά φαινόμενα”. Και το δικό μας κλίμα ως εκ θαύματος ξαναφτιάχνει για να τους δεχτούμε!
Αυτή είναι μια πολύτιμη παρατήρηση.
Μπορεί κανείς να προσθέσει σ’ αυτήν ότι η ζωή των μελλοντικών “κλιματικών” εξ Αφρικής “μεταναστών” μέλλει να καταστεί ανυπόφορη ένεκα αυξήσεως της θερμοκρασίας εκεί κατά …0.3 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία. Μιλάμε για μαρτύριο.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο επηρεασμός εν γένει από την κλιματική αλλαγή [και στην Ινδία υποτιθεται ισχύει] δεν είναι κάτι που αφορά στο παρόν. Είναι κάτι που “προκύπτει” από τα αλάνθαστα μαθηματικά μοντέλα.
Η αξιοπρόσεκτη διατύπωση ως προς την Ινδία έχει ως εξής :
Climate change reduces crop yields and lower nutrition quality of produce. Extreme events like droughts affect the food and nutrient consumption, and its impact on farmers. Government of India has formulated schemes/plans to make agriculture more resilient to climate change.
για να συνεχίσει αμέσως μετά
Government of India is aware about the impact of climate change on agriculture and farmers’ lives. Extensive field and simulation studies were carried out in agriculture by the network centres located in different parts of the country.
Εν ολίγοις ξεκινάμε απ΄το θεωρητικό σκέλος, και εν συνεχεία πραγματοποιείται ώσμωσις με την πραγματικότητα και το διαταύτα. Εννοείται ότι το ίδιο πουστριλίκι λαμβάνει χώρα και ως προς τα καθ’ημάς. + Υπερδιαστολή κάποιων συνηθισμένων, η συνηθισμένα ασυνήθιστων φαινομένων. Που σε οποιαδήποτε περίπτωση κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να αποδείξει ότι επηρεάζονται καθοριστικά από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Όταν ξεκίνησε ο συρμός της “κλιματικής αλλαγής” ίσως να υπήρχαν κάποια ψήγματα επιστημονικότητας, έστω και λανθασμένα. Τώρα είναι απλώς ένας τρόπος να δικαιολογήσουν ταδικαιολόγητα.