Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ IMPEACHMENT

Το ότι το αληθινό “κίνημα” των Trump supporters μόλις ξεκινάει, είναι ηλίου φαεινότερον, για όποιον παρακολουθεί την αμερικάνικη σκηνή. Όπως βέβαια και το ότι, σκοπός των κοπτόμενων για “ενότητα” και “επούλωση των πληγών του έθνους” Δημοκρατικών, είναι να τερματίσουν εδώ και τώρα την πολιτική του καριέρα.
Υπάρχει τρόπος να το πετύχουν : σε περίπτωση που η “δίκη” για το impeachment
* στη Γερουσία έχει αρνητική γι’ αυτον έκβαση, μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν δεύτερη ψηφοφορία, με αίτημα τον εξοστρακισμό του Trump απ’ το πολιτικό τοπίο. Ο Chuck Schumer ** το έχει κιόλας προαναγγείλει.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η τυχόν δεύτερη ψηφοφορία …θα είναι
εύκολη υπόθεση. Αυτό που θα απαιτείται είναι μια απλή πλειοψηφία, δηλ. μια και μόνο ρεπουμπλικανική ψήφος. Αντίθετα, ως προς την πρώτη, του impeachment, απαιτούνται 17, μαζί με τις 50 των Δημοκρατικών για την καταδίκη.
Εννοείται ότι το πώς θα ψηφίσουν οι Republicans θα εξαρτηθεί από τη στάση του επικεφαλής τους στη Γερουσία,
Mitch McConnell.
Εξ ου το φημολογούμενο deal για τον Assange, για το οποίο λέγαμε χτες [TRUMP, SNOWDEN, ASSANGE]

* Το πρώτο μείζον ζήτημα είναι το αν νοείται καν, δίωξη και …καθαίρεση κάποιου μετά τη λήξη της θητείας του. Η νομική ομάδα του DT διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί αντισυνταγματικότητας.

** as in …Σουμέριος; ερπετό σαν αυτά για τα οποία μιλάει ο David Icke; εννοείται ότι κάνω πλάκα, αλλά ώρες-ώρες η φυσιογνωμία του ανδρός σε βάζει σε σκέψεις…

2
(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Reply