Η ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Έτσι απεφάνθη, και πάσα αρχή παυσάτω, το αηδιαστικότερο από τα μαλάκια μιας “πολιτικής σκηνής“ γεμάτης από τέτοια.
Ο
Νάσος Ηλιόπουλος έχει περάσει από υπουργικά πόστα. Τρία χρόνια πριν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.
Ατάκα με την οποία θα [έπρεπε να] μείνει στην ιστορία: “Δημοκρατία και ισότητα θα έχουμε αν δούμε στο δήμο Αθηναίων δήμαρχο γυναίκα, μετανάστρια, λεσβία, μουσουλμάνα”
Εννοείται ότι το όργιο ασυναρτησίας και κακοήθειας με αφορμή την “δολοφονία της 26χρονης απ’ τον 30χρονο” αποσπά μια χαρά την προσοχή από αυτό που συντελείται : εμφανίζοντας τον κίνδυνο από τη
φθίνουσας επιθετικότητας μετάλλαξη ενός ιού με μικρή θνητότητα, σαν “τσουνάμι” και “πυρκαγιά σε πευκοδάσος”, τα μίσθαρνα της ιατρικής * και δημοσιογραφικής κοινότητας παρασύρουν τη χώρα στη ρουφήχτρα του Μάελστρομ. Ο λογαριασμός θα έρθει από Σεπτέμβριο και θα αφορά τους πάντες, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

* Ακόμα και ο Γιώργος Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής. ίσως και διαβλέποντας τις ευθύνες που αργά ή γρήγορα θα καταλογιστούν, “διαχωρίζει τη θέση του”, λέγοντας ότι οι ανησυχίες είναι υπερβολικές και επιστημονικά αστήρικτες.

3
(Visited 103 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar July 19, 2021 at 10:26 am

    Παρεμπιπτόντως οι γυναίκες είναι με διαφορά οι αδιαμφισβήτητες πρωταθλήτριες της παιδοκτονίας:
    https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14789941003721050?journalCode=rjfp20
    Αν και να δεις που και γιαυτό η πατριαρχία θα φταίει κατά βάθος..

    Reply
    1. Oannes July 19, 2021 at 11:22 am

      Αν θες το πιστεύεις ότι απ’ τη βιασύνη μου είχα γράψει την απάντηση και μετά είδα το μέρος του σχολίου κάτω απ’ το link:

      “Πιπέρι στο στόμα” θα σου βάλει ο Νάσος Ηλιόπουλος : η εκτέλεση των παιδιών που τους φορτώνει στο σβέρκο ο άνδρας, περιορίζοντάς τες στο σπίτι και στερώντας τους την ολοκλήρωση που μόνο μια επιτυχημένη καριέρα μπορεί να φέρει, αποτελεί ολοφάνερα συμβολική κίνηση αποτίναξης του ζυγού της πατριαρχίας. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να εντάξουμε τις εκτρώσεις [my body my rights] που αναμένεται να επεκταθούν οσονούπω στον …ένατο μήνα της κύησης.
      Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία και αξιοποιήσιμη. Thanks!

      Reply
  2. stcigar July 19, 2021 at 11:47 am

    Για το θέμα της παιδοκτονίας ήμουνα βέβαιος προτού εντοπίσω το συγκεκριμένο link. Το γεγονός ότι τα σχετικά περιστατικά περνάνε στα ψιλά των ειδήσεων, δεν σημαίνει και ότι διαφεύγουν της προσοχής των λαγωνικών της twilight zone..

    Reply
    1. Oannes July 19, 2021 at 12:11 pm

      Θα απαντήσουν βέβαια οι φεμινίστριες της υποθέσεως ότι είναι φυσικό να συμβαίνει καθότι οι γυναίκες ως μανάδες κλείνουν πολύ περισσότερες εργατοώρες με τα παιδιά. “Αν πέρναγαν οι άνδρες τόσες ώρες.μαζί τους οι παιδοκτονίες θα διπλασιάζονταν”. Μπάη δε ουέη Η λογική πίσω απ τη λέξη “γυναικοκτονία” δεν είναι προσδιοριστικής φύσεως όπως εκείνη πίσω απ την παιδοκτονία ας πούμε. Είναι…εξηγητικής. Ο άνδρας σκοτώνει τη γυναίκα ΕΠΕΙΔΗ είναι γυναίκα.

      Reply
  3. stcigar July 19, 2021 at 2:10 pm

    Από το στόμα μου πήρες τη διευκρίνηση των όρων. Μπορεί κανείς να βρει και άλλες εξηγήσεις του εν λόγω φαινομένου, επειδή όμως τυχαίνει να γνωρίζω κάτι περισσότερο από μακρινά παραδείγματα, μπορώ με σχετική σιγουριά να ισχυριστώ ότι δεν ισχύει καμία. Οι παιδοκτονίες αυτές λαμβάνουν χώρα όχι σε τριτοκοσμικές, αλλά σε ανεπτυγμένες κυρίως χώρες, όπου η πατριαρχία είναι ουσιαστικά εξαφανισμένη, και από γυναίκες κατά κανόνα εργαζόμενες και όχι μητέρες αποκλειστικής απασχολήσεως. Απλά υπάρχει ένα όριο στις ευθύνες και τους ρόλους που μπορεί ανθρωπίνως μια γυναίκα να επωμιστεί, και το όριο αυτό έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

    Reply

Leave a Reply