ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Πέρα από τις εξαγγελίες επέκτασης της συνεργασίας σε τομείς όπως ο στρατιωτικός, ο ενεργειακός το εμπόριο και οι αγροκαλλιέργειες, το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα της σε “ερωτικό” κλίμα εκτυλιχθείσας συνάντησης, δεν έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τα mainstream media : πρόκειται για σχέδιο επανακαθορισμού του οικονομικού χάρτη, καθώς αφορά σε ρωσική “δέσμευση” στην υπόθεση της κυριαρχίας του yuan ως παγκόσμιου νομίσματος.
“Υποστηρίζουμε τη χρήση του yuan στις συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και ασιατικών χωρών, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής. Αυτή η επιλογή πρέπει να ενθαρρυνθεί ακόμα περισσότερο” [Πούτιν].
Το δέλεαρ για πολλές, “αναπτυσσόμενες” ιδίως, χώρες που ήδη στενάζουν υπό το βάρος των κυρώσεων της Δύσης εναντίον του εαυτού της, γίνεται αντιληπτό [όχι από εκείνους που πρέπει], σε συνδυασμό με μια σειρά επιτυχημένων κινήσεων του Xi σχετικών με χώρες του
Κόλπου [βλ. εδώ]

Με την ειρηνευτική πρόταση της Κίνας απορριπτέα άμα τη εμφανίσει, οι δυτικοί περνούν στην επόμενη φάση του σχεδίου – περί αυτού πρόκειται – με τη χειρότερη δυνατή έννοια :
Σύμφωνα με την
Bild, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μαζική επίθεση στις κατεχόμενες πρώην περιοχές της Ουκρανίας. Η συμμετοχή στην επίθεση της πολεμικής μηχανής της πολύπαθης χώρας [πλήρως αποδυναμωμένης] αναμένεται συμβολική. Αυτό καθιστά την εμμονή της “κυβέρνησης Ζελένσκυ” στην επιστροφή των νέων ρωσικών περιοχών ιδιαίτερα “ενδιαφέρουσα” – με δεδομένο τον βομβαρδισμό τους με ουκρανικά πυρά επί οκτώ χρόνια, πριν την εισβολή.
Μια ακόμα πιο “ενδιαφέρουσα” εξέλιξη, αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης της Μ. Βρετανίας περί αποστολής βομβών
απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία με την επίσημη ρωσική απάντηση [Medvedev] να μιλάει για “πυρηνική αποκάλυψη”.

6
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply