ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ #PFIZERGATE

Τις τελευταίες μέρες, δυο ερωτήματα απασχολούν τον κόσμο που εννοεί να ενημερώνεται [όχι μόνο απ’ τα mainstream media] και να επεξεργάζεται την ενημέρωση που παίρνει [βεβαίως κι εκείνην απ’ τα alternative] : Πρώτο, η είδηση της επίσημης ομολογίας περί εμβολίων ατεστάριστων για τη μεταδοτικότητα …θα πάρει τις δέουσες διαστάσεις, ή το PfizerGate θα παραμείνει ένα ακόμα hastag στο Twitter ; και δεύτερο, θα κινηθεί κάποια διαδικασία, επιτέλους, αναζήτησης ενόχων;
Απάντηση στο δεύτερο θα αργήσει μάλλον να υπάρξει.
Στο πρώτο πάντως φαίνεται θετική, καθώς, σε Ευρώπη και Αμερική, το νέο έχει εισβάλει στα mainstream media. Τα καθ’ ημάς αντίστοιχα; τηρούν τη συνηθισμένη αισχρή, αιδήμονα σιωπή τους, θεωρώντας πιθανώς ότι, απ’ τη στιγμή που είναι στο κόλπο
άπαντες, κανείς δεν κινδυνεύει. Και αγνοώντας ότι η τιμωρία δεν χρειάζεται [πώς θα μπορούσε άλλωστε] να προέλθει από την αγορασμένη όπως τα ίδια δικαιοσύνη.
Δεν χρειάζεται να πάμε στους συνήθεις υπόπτους της λίστας Πέτσα. Αρκεί μια ματιά στη δραστηριότητα του
Κώστα Βαξεβάνη. Κράτησα τη μύτη μου και μπήκα στον οχετό που ο αποκαλυπτικός δημοσιογράφος της προοδευτικής παράταξης διατηρεί στο Twitter. Έψαξα μέχρι τις 10/10 – η ανακοίνωση του Rob Roos έγινε στις 11 και είναι δημοσιευμένη εκείνη την ημερομηνία, εδώ.
Ούτε μισή, ούτε εν τέταρτον αναφοράς στη Pfizer. Θέματα αποκλειστικής προτεραιότητας για τον κύριο Doc και Δέος : ο Παιδοβιαστής και η 12χρονη, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, και και μια ολίγη από Μπουμπούκο και Φουρθιώτη.
Πράγμα το οποίο παρέχει μια καθαρή εικόνα των “θεμάτων που συγκλονίζουν το πανελλήνιο” ως
στάχτης στα μάτια.

4
(Visited 137 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar October 16, 2022 at 11:41 am

    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά για κάποιον που δεν έχει καμία επαφή με το twitter και τα σχετικά – όπως καληώρα εγώ – το θέμα είναι παντελώς ανύπαρκτο. Η μοναδική ενημέρωσή μου προέρχεται από σένα. Για τιμωρία ούτε κουβέντα εννοείται, ας είμαστε καλύτερα ευχαριστημένοι που δεν πήρε ο Μπουρλάς και Νόμπελ Ιατρικής ή έστω Ειρήνης, αν και το Λογοτεχνίας ή μάλλον Μυθοπλασίας το δικαιούται νομίζω δικαιωματικά.

    Reply
  2. stcigar October 16, 2022 at 11:54 am

    Και πώς θα μπορούσαν εξάλλου να τιμωρηθούν οι όποιοι ένοχοι? Αυτοί ξεκίνησαν την “πανδημία” και αυτοί την έληξαν όταν άρχισε να γίνεται αληθινή, οπότε τα ενδιαφέροντα των αφεντικών τους μετατοπίστηκαν. Το πολύ πολύ να βρουν κανά Τσοχατζόπουλο να ξελασπώσει για όλους. Άσε που και τα νέα τους ενδιαφέροντα έχουν επίσης αρχίσει να μετατοπίζονται. Οι ρωσοφοβικές τερατολογίες έχουν περιοριστεί από καιρό, ενώ συχνά πυκνά πλέον διαβάζει κανείς επίσημες δηλώσεις του τύπου “βρε μήπως κάτι κάναμε λάθος?”

    Reply
  3. stcigar October 16, 2022 at 1:13 pm

    Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το “τέλος της πανδημίας” κατέστη δυνατό ακριβώς χάρη στα.. εμβόλια. Μια συνέχιση και ακόμα περισσότερο επιδείνωσή της θα ισοδυναμούσε με παταγώδη αποτυχία τους που θα εξέθετε ανεπανόρθωτα – λέμε τώρα, όλα διορθώνονται – στα μάτια του κοινού εταιρίες και κυβερνήσεις. Τώρα συνεχίζουν με χαλαρότερους ρυθμούς το θεάρεστο έργο τους υπό το μανδύα της υποτιθέμενης επιτυχίας, ενώ ταυτόχρονα προσεταιρίζονται “ανεμβολίαστους” και “αρνητές” που αρέσκονται να πιστεύουν πως η χαλάρωση αυτή επετεύχθη χάρη στις δικές τους προσπάθειες.

    Reply
    1. Oannes October 16, 2022 at 5:44 pm

      Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη. Οι “ανεμβολίαστοι” έχουν πάρει τα πάνω τους και αποτελούν πρώτης τάξεως υλικό για “πολιτικούς φορείς” που θα τονώσουν περαιτέρω το “ηρωικό” εγώ τους [δε μιλάω για τη χώρα-βόθρο όπου μας έριξε η σκληρή μας μοίρα].
      Κι όσο ανόητο κι αν είναι στη βάση του αυτό, θα είναι τελικά χρήσιμο ως εστία ανυπακοής, της μόνης που μπορεί [;] να μας σώσει απ’ την κόλαση που έρχεται – digital monetization, carbon footprint/climate impact et al.

      Reply
      1. stcigar October 16, 2022 at 6:19 pm

        Το κακό είναι ότι τα προβλήματα έχουν περάσει πλέον στο στάδιο του πραγματικού, αλλά η εδώ αντιμετώπισή τους γίνεται ακόμα με όρους του εικονικού τόσο από τους κρατούντες όσο και από τους αντιπάλους των. Στο ασιατικό στρατόπεδο αντιθέτως επικρατεί ένας πραγματισμός που στα μάτια των δυτικών φαντάζει σχεδόν ανορθολογικός και ακατανόητος.

        Reply
    1. Oannes October 17, 2022 at 6:11 pm

      Εννοείται.

      Reply

Leave a Reply