ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Κατ’ αρχήν να καταθέσω τη βαθειά συγκίνηση μου απ’ το ενδιαφέρον των μίντια για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της παλαιοχριστιανικής κοινότητας. Τα οποία ζουν “μέσα σε σπηλιές και λαγούμια” – όχι στο μεστό ευεργετικών παραστάσεων αστικό τοπίο, παίζοντας μπάσκετ, σαβουρώνοντας fast food και περνώντας το 1/3 της μέρας τους μπροστά σ’ ένα κομπιούτερ.
Δεύτερον, ο “ειδικός” δεν εξηγεί παρά την
τύφλα του, καθότι πιάνεται ανίδεος και ανεπαρκής για να μιλήσει : οι παλαιόπιστοι είναι, όχι προτεστάντες βέβαια, αλλά φανατικοί ορθόδοξοι, αποσπασμένοι από το πατριαρχείο της Μόσχας από τον 17ο αι. Για να μη μιλήσουμε για τις γελοιότητες που αραδιάζει περί “ανυπαρξίας δογματικής βάσης που οδηγεί τις ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους” κτλ.
Ο κύριος ψυχίατρος πάλι … είναι
σταθερή αξία. Το timing δε με το οποίο ξεπρόβαλλε, όλος ενδιαφέρον για τα παιδιά όπως πάντα, είναι όλο το χαρτί : αμέσως μετά τον θόρυβο για την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ, για την οποία ουδείς απ’ το σινάφι του έβγαλε “κιχ”, αυτεπαγγέλτως ή στο πλαίσιο συζητήσεως.
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσβλέπουν σε άτομα του “είδους” ως λύση για το υπαρξιακό τους πρόβλημα, είναι κάτι που με ξεπερνάει. Για την ακρίβεια αρκεί από μόνο του ως απόδειξη του ότι
δεν υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο μας.
Ούτε σε παλαιοχριστιανικό λαγούμι δεν μπορείς πλέον να κρυφτείς. “Ειδικοί”, επιμελητές και λειτουργοί, μπατσάκια της ΕΛΑΣ, “δημοσιογράφοι” και ο …Σούρας, θα’ρθουν για να σε ξετρυπώσουν.

ΥΓ. Κάτω, δείγμα εναλλακτικής των “συνθηκών διαβίωσης” των παιδιών στην παλαιοχριστιανική κοινότητα.


5
(Visited 146 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. stcigar February 20, 2024 at 9:57 am

  Και οι γύφτοι στις λάσπες ζούνε και τα παιδιά τους τα στέλνουν στο σχολείο.. του δρόμου. Κι αυτό είναι το λιγότερο. Αποτελούν όμως βλέπεις τη βασική πηγή εξαγοράς ψήφων των κομμάτων.

  Reply
  1. Oannes February 20, 2024 at 10:20 am

   Όντως. Η φάση είναι στο όριο ενός κωμικού, 100% distraction. Τους ανθρώπους λυπάμαι οι οποίοι, και φυσιογνωμικά ακόμα, δεν μου φάνηκαν ακριβώς πρωτόγονοι.

   Reply

Leave a Reply