ΕΙΔΙΚΟΙ : “ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΧΝΑΕΙ…”

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, αναδημοσίευση από την Ναυτεμπορική, αναφέρεται στις …όψιμες ανησυχίες “πολλών ειδικών” για ένα φαινόμενο που ο …”μη ειδικός”, φίλος του blog stcigar δεν έχει πάψει να επισημαίνει από την πρώτη στιγμή της επιβολής των [γελοία αναποτελεσματικών και εγκληματικών] μέτρων : στην μέσω αυτών διαδικασία απο-εκπαίδευσης του οργανισμού στην αντιμετώπιση ιών όπως της γρίπης, με αποτέλεσμα να καθίσταται υπερευάλωτος σε επιθέσεις που η αντιμετώπισή τους ήταν κάποτε υπόθεση ρουτίνας.

Τα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων 18 μηνών, η χρήση της μάσκας, η αποφυγή επαφών, το κλείσιμο των σχολείων, η τηλεργασία κλπ οδήγησαν ανάμεσα στα άλλα στον δραστικό περιορισμό της εμφάνισης τον χειμώνα γρίπης και κρυολογήματος. Όμως πολλοί ειδικοί είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Όπως έλεγαν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου μην έχοντας έρθει σε καμία επαφή με όλους αυτούς τους ιούς για διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο θα «ξεχάσει» πώς να τους αντιμετωπίζει και δεν θα είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί άμεσα και να τους καταπολεμήσει όταν αυτοί επανεμφανισθούν καθώς μετά τους εμβολιασμούς οι κοινωνίες θα επανέρχονται σε μια κανονικότητα. Η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες εξαιτίας των εμβολιασμών συνέπεσε και με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου γεγονός που επιτείνει τις συνθήκες μαζικότερης συνάθροισης ανθρώπων.
Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες χώρες μια μαζική επιστροφή γρίπης, κρυολογημάτων και άλλων ιών που προκαλούν διαφόρων ειδών προβλήματα. Μάλιστα η επιστροφή αυτή δεν έχει μόνο μαζικότητα αλλά και μεγάλη ένταση στα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ καταγράφονται ως οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την στιγμή με τους ειδικούς να λένε ότι τα μωρά και τα μικρής ηλικίας παιδιά είναι οι πιο ευάλωτες κατηγορίες σε αυτή την φάση τόσο να νοσήσουν όσο και να μεταδώσουν αυτούς τους ιούς και βακτήρια.
«Η συχνή έκθεση σε διάφορους παθογόνους οργανισμούς εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να είναι έτοιμο να αντιδράσει άμεσα όταν κάνουν την εμφάνιση τους. Αν δεν έχει κάποιος εκτεθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα είτε θα αργήσει να αντιδράσει είτε δεν θα αντιδράσει καθόλου σε ορισμένες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος με αποτέλεσμα να νοσήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το κανονικό και επίσης να έχει έντονα συμπτώματα» αναφέρει ο δρ. Πολ Σκόλνικ, ανοσολόγος στην Ιατρική Σχολή Virginia Tech Carilion στις ΗΠΑ.
Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ εκτός από τον κορονοϊό πλήττεται το φετινό καλοκαίρι και από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Πρόκειται για  ένα ιό που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με του κρυολογήματος, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμακαι σε σοβαρή πνευμονική λοίμωξη.
Συνήθως οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται γιατί μοιάζει  με κρυολόγημα που περνά μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά ο ιός μπορεί επίσης να προκαλέσει πολύ σοβαρή  λοίμωξη. Ορισμένα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πιο σοβαρή λοίμωξη, που ίσως χρειαστεί  νοσηλεία. Ο RSV κάνει έντονη την εμφάνιση και σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
«Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο τα τελευταία 20 έτη. Συνήθως τέτοια εποχή υπάρχει μια προυπάρχουσα ανοσία σε αυτού τους είδους τους ιούς εξαιτίας του χειμώνα που πέρασε. Όταν όμως δεν υπάρχει αυτή η προστασία τότε η κατάσταση μπορεί να πάρει την μορφή ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς» αναφέρει η Σου Χουάνγκ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Γρίπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Εν ολίγοις, οι “ειδικοί” έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση που έχουν προκαλέσει
οι ίδιοι και οι κυβερνήσεις με τις οποίες συνεργάζονται, ρίχνοντας μέσω των μίντια “όλο” το επικοινωνιακό βάρος σε ένα ιό με μικρότατη θνητότητα / θνησιμότητα, κάνοντας τον κόσμο να ασχολείται πανικόβλητος με αυτόν 24 ώρες το 24ωρο [πράγμα που οδηγεί σε μια απίστευτη κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία] και επιβάλλοντας παρανοϊκά λοκντάουν σε ολόκληρο τον πλανήτη καταστρέφοντας με μια κίνηση οικονομία και ψυχική ισορροπία των ανθρώπων.
Με δεδομένη την οριστική αναχώρηση του πλοίου της λογικής προς άγνωστα λιμάνια, κάτι μου λέει ότι αυτό που προοιωνίζεται το “ρεπορτάζ” δεν μπορεί να είναι άλλο από την
διαιώνιση των μέτρων προστασίας, μασκών και “κυλιόμενων” λοκντάουν προεξαρχόντων. Και φυσικά, ακόμα περισσότερα εμβόλια.


4
(Visited 184 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar July 25, 2021 at 11:37 am

    Συμφωνώ δυστυχώς με το τελικό σου συμπέρασμα. Οι τύποι θυμίζουν κάτι low life προαγωγούς που μετατρέπουν τις κοπέλες τους σε πρεζάκια εσαεί εξαρτημένα για τη δόση τους από αυτόν και συγχρόνως ευγνώμονα για τη μεγαλοψυχία του. Τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά όπου να κυριολεκτεί ο πολυχρησιμοποιημένος όρος ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    Reply
    1. Oannes July 25, 2021 at 11:58 am

      Αυτό ακριβώς. Και επαναλαμβάνω την απλοϊκή [ίσως …απλώς εξ απογνώσεως] πεποίθηση ότι το πράγμα αυτό παραείναι ανώμαλο και άρρωστο για να το κρατήσει πολύ ακόμα αυτό το Σύμπαν στους κόλπους του.

      Reply
  2. stcigar July 25, 2021 at 12:01 pm

    Οι εφιαλτικές προοπτικές πάντως που υπαινίσσεται το άρθρο δεν αποτελούν απλώς υπόθεση εργασίας. Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές μετέφεραν για πρώτη φορά στην Αμερική συνηθισμένα και αθώα για τους ίδιους μικρόβια, ο παρθένος ως προς αυτά οργανισμός των ιθαγενών κατέρρευσε χωρίς αντίσταση προκαλώντας κυριολεκτικά γενοκτονία. Οι μόνοι που επιβιώνουν στο τέλος είναι οι μεταλλαγμένοι..

    Reply
  3. stcigar July 25, 2021 at 12:09 pm

    Η σεζόν αυτή θα είναι η πλέον κρίσιμη, γιατί του χρόνου θα έχει αποκαλυφθεί για τα καλά η απάτη των εμβολίων. Αν η πλειοψηφία του κόσμου φανεί διατεθειμένη να το καταπιεί κι αυτό, φοβάμαι ότι μετά δεν υπάρχει επιστροφή.

    Reply
  4. dnk July 25, 2021 at 1:54 pm

    Ένα γιαουρτάκι πάντα βοηθάει στην κάλυψη των “κενών μνήμης” του ανοσοποιητικού καθώς διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων.Βέβαια αυτή η “δράση” του γιαουρτιού μπορεί να “ξεγελάσει” τα,κάθε είδους,τέστ(“πολύτιμα εργαλεία”) και να “κολλήσει” σε κάποιον την “ρετσινιά” του “φορέα του ιού” επιφέροντας,έτσι,την γνωστή “μοιραία” κατάληξη.Γι’ αυτό ο κάθε “σωστός”επιστήμονας,απο τώρα και στο εξής,θα “σερβίρεται” το γιαούρτι στο “δερμόφυτό” του.Ας ελπίσουμε το καράβι της λογικής να επιστρέψει φορτωμένο με αρκετά γιαουρτάκια😸…

    Reply
    1. Oannes July 25, 2021 at 9:39 pm

      Προβιοτικά! από τα βασικά για τη θωράκιση του οργανισμού εναντίον [και] του Covid, μαζί με C, D, Zinc [και διάφορα άλλα]. Και άσε τον “Πρύτανη Δημόπουλο” με την τρεμουλιαστή νευρωτική φωνούλα του να λεει [πόσο ξεδιάντροπος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος;] ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν τίποτα.

      Reply
  5. dnk July 26, 2021 at 12:11 am

    Αλλιώς ακούγεται το “συμπλήρωμα” κι αλλιώς το “φάρμακο”. Υπάρχουν φάρμακα που αποτελούνται από “συμπληρώματα”, όπως ο συνδυασμός ασβεστίου με D3 ή ασβεστίου με C ή ο σίδηρος,καθώς θεωρείται ότι σε συγκεκριμένες ποσότητες ανά δόση έχουν,διαπιστωμένη,θεραπευτική δράση.Σε ποσότητες μικρότερες των ορισμένων ως θεραπευτικών θεωρούνται συμπληρώματα διατροφής.Η συνθετικά παρασκευαζόμενη ινσουλίνη ,που “αναπληρώνει” την φυσική,τί θεωρείται;Η θεραπευτική ικανότητα ορίζει κάτι ως φάρμακο,αλλά εδώ έχουμε μπλέξει σε ένα συνεχές “δικηγορίστικο” παιχνίδι με τις έννοιες😺…

    Reply
    1. Oannes July 26, 2021 at 9:34 am

      Υποθέτω με τη φτωχή λογική μου πάντα [και αφήνοντας έξω την πληθώρα των supplements που αφορούν βότανα], ότι ακόμα και οι βιταμίνες C, D etc μπορούν να θεωρηθούν “συμπληρώματα διατροφής”, υπό την έννοια ότι η πρόσληψη τους από τα τρόφιμα, των “φρούτων” συμπεριλαμβανομένων, είναι κατά τεκμήριο ελλιπής, λόγω της υποβάθμισης της θρεπτικής τους αξίας. Αν λοιπόν η λήψη βιταμίνης C αναπληρώνει εκείνην που θα έπρεπε να παίρνω απο τα σημερινά “πορτοκάλια” μπορώ κάλλιστα να την θεωρώ “τροφή”. Η οποία άλλωστε, κατά την Ιπποκράτειο ρήση, αν ειναι σωστή και ισορροπημένη, μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα και φάρμακο.

      Reply
  6. dnk July 26, 2021 at 12:22 am

    Θα μπορούσαμε,”παίζοντας” στο ίδιο “παιχνίδι”, να πούμε ότι όσο προληπτικό μέσο είναι το εμβόλιο άλλο τόσο είναι και το γιαούρτι κι αν διαφωνείτε(κύριοι…) φέρτε μας στοιχεία😈…

    Reply
    1. Oannes July 26, 2021 at 9:37 am

      Το ενδιαφέρον με το εμβόλιο είναι, αν έχω καταλάβει καλά, ότι εκείνοι για τους οποίους “δεν λειτουργεί επαρκώς” [και ως εκ τούτου …προαλείφονται για τρίτη δόση], είναι οι γέροντες, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι λοιποί έχοντες σοβαρά νοσήματα. Εν ολίγοις, εκείνοι που αποτελούν το πάπλωμα του καυγά της πανδημίας in the first place.

      Reply
  7. stcigar July 26, 2021 at 8:43 am

    Αν η θεραπευτική αξία είναι που καθορίζει το χαρακτηρισμό μιας ουσίας ως φαρμάκου, τότε το 95% τουλάχιστον των ουσιών που θεωρούνται φαρμακευτικές, θα έπρεπε να ενταχθούν στην κατηγορία των δηλητηρίων, δεδομένου ότι αποτελούνται σχεδόν εξολοκλήρου από παρενέργειες. Σαφώς και το γιαούρτι θα ωφελούσε πολύ περισσότερο σαν θεραπευτική επιλογή σε πλείστες όσες περιπτώσεις, έστω και μόνο από το γεγονός ότι έχει τουλάχιστον ευχάριστη γεύση. Κατά τάλλα οι στατιστικές έρευνες ιατρικού υποτίθεται περιεχομένου έχουν απωλέσει τις τελευταίες δεκαετίες κάθε ίχνος εγκυρότητας ή μάλλον σοβαρότητας με συμπεράσματα του τύπου “Γυναίκες με σκουρόχρωμες ρώγες και ανισοβαρή στήθη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, ειδικά σε περίπτωση που κοιμούνται μία ώρα λιγότερο από το κανονικό και δεν περπατούν καθημερινά σε περιοχές με καταστήματα ενδυμάτων..” Σε αυτή την κατηγορία λίγο πολύ ανήκουν και οι στατιστικές που οδήγησαν στην έγκριση των πρόσφατων εμβολίων κατά της ανθρωπότητας.

    Reply
    1. Oannes July 26, 2021 at 9:46 am

      Σ’ αυτή την κατηγορία σίγουρα εντάσσεται η “μελέτη του ψυχιατρικού τμήματος της Οξφόρδης” [my motherfuckin’ ass!] περί ψυχολογικών προβλημάτων στους εφήβους που δημιουργεί ο …κορωνοϊός, που είχα ανεβάσει τις προοάλλες.
      Μιλάμε για απίστευτα πασσαλείμματα από αξιοθρήνητα απαίδευτους ανθρώπους, οι οποίοι ανεμίζουν τα κωλοπτυχιάκια τους σαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Δεν νομίζω ότι το επίπεδο έχει ανέβη δραματικά από αυτό στο οποίο αναφέρονται οι “επιστήμονες” στο Holy Grail [Μόντι Πάιθονς] ως “μέθοδο πρόληψης των σεισμών από τα αμελέτητα”…

      Reply
  8. stcigar July 26, 2021 at 9:58 am

    Μην το συζητάμε. Τα ωροσκόπιο έχουν κολοσσιαία μεγαλύτερο δείκτη αξιοπιστίας, παρόλο που κι εκεί φυσικά υπάρχουν περιθώρια για μικροβελτιώσεις..🤡

    Reply
  9. dnk July 26, 2021 at 10:23 am

    Πιστεύω(“ακράδαντα”) πως ένα “συγκριτικό” μεταξύ εμβολίων και γιαουρτιών,με ζητούμενο την ανεύρεση του βαθμού “παραγωγικής υπακοής” του ανοσοποιητικού στις “εντολές” τους,θα προκαλούσε δύσκολα “απορροφήσιμους” κραδασμούς απο τον “σκελετό” του covid αφηγήματος😈…

    Reply
    1. Oannes July 26, 2021 at 11:14 am

      Συμφωνώ απολύτως! Άντε να πείσεις γι’ αυτό στις συνθήκες φρενοκομείου υπό τις οποίες ζούμε, ακολουθώντας εντολές ψυχοπαθών-από-θέση-ισχύος.

      Reply

Leave a Reply