ΓΙΑ ΤΟ …ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

[ΕΦΣΥΝ] Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φορείς, εργατικά σωματεία και πολίτες συμμετείχαν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, κατά της δράσης φασιστικών ομάδων μέσα και έξω από τα σχολεία.
Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι αναφορές στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, που έγινε με οπαδικό πρόσημο και που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ευόσμου και ακολούθησε η αντιφασιστική πορεία, με βασικό σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες στα σχολεία».
«Έξω οι φασίστες-δολοφόνοι από τα σχολεία και τις γειτονιές μας», ήταν το μήνυμα που ανέγραφε ένα από τα χαρακτηριστικά πανό της συγκέντρωσης.

Προσπαθεί κανείς να καταλάβει τη λογική των διοργανωτών / συμμετασχόντων στο συλλαλητήριο.
Αυτό που προκύπτει φαίνεται να είναι το εξής : “κάθε άνθρωπος που ασκεί βία σε συνάνθρωπο, δολοφονική ή μη, είναι …φασίστας. Ως εκ τούτου, εμείς …αντιφασίστες όντες,
είμαστε εξ ορισμού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εξόντωσή του”. Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στην αναβάθμιση των τεχνικών καπελώματος μιας πολιτικής πτέρυγας που έχει βασίσει στο καπέλωμα ολόκληρη την ιστορική διαδρομή της. Συνεπικουρούντος βέβαια εδώ του “παραδείγματος” του #metoo movement, και μιας επικοινωνιακής ατμόσφαιρας, στο πλαίσιο της οποίας, άνθρωποι νεκροί από καρδιακή προσβολή, καρκίνο ή αυτοκινητιστικό δυστύχημα βαφτίζονται νεκροί από κορωνοϊό [Η αναλογία είναι πολύ ακριβέστερη απ’ ότι ίσως φαίνεται εκ πρώτης όψεως].
Στο δικό μου μυαλό, μιλώντας πάντα για …σεβασμό στα δημοκρατικά ιδεώδη,
ίχνος διαφοράς δεν προκύπτει μεταξύ “κομμουνιστικών” και “φασιστικών” κομμάτων. Η μόνη διαφοροποίηση, σήμερα, αφορά στο μορατόριουμ του Τιμημένου με τα λοιπά σκουπίδια του “δημοκρατικού τόξου”.

ΥΓ. Το σύνθημα που συνοδεύει τη φωτό, κάτω, μεταφρασμένο σε απλά ελληνικά, παροτρύνει “ξεκάθαρα” σε αντικατάσταση πληθυσμών.


2
(Visited 58 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply