ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗΣ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ

Η τηλεοπτική συνέντευξη με τον καθηγητή φτάνει στο τέλος. Οι “δημοσιογράφοι” ξεσπούν στις καθιερωμένες εκδηλώσεις γλοιώδους δουλοπρέπειας που ολοκληρώνουν το τελετουργικό: “ευχαριστούμε θερμά κύριε καθηγητά για το χρόνο που μας αφιερώσατε”, “ευχαριστούμε πολύ για τα όσα πολύτιμα μας είπατε”, “ευχαριστούμε για το έργο σας, για όλα όσα κάνετε για μας, για τον κόσμο…ειλικρινά…”
Θα έλεγε κανείς ότι σκηνές γκροτέσκου όπως αυτή είναι το αποτέλεσμα της τρομοκαλλιέργειας, θύματα της οποίας αποτελούν και οι “δημοσιογράφοι”. Δεν γίνεται να προωθήσεις πειστικά μια “ιδέα” αν δεν την πιστεύεις ο ίδιος. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά αποκλειστικά σε “υψηλά κλιμάκια”.
Ομως, το αληθινό ζητούμενο βρίσκεται πέρα απ’ το βασίλειο του τρόμου, στην επικράτεια της μεταφυσικής ελπίδας. Και αφορά στη φιλοτέχνηση του πορτρέτου του ιατρού – επιστήμονα ως υπερήρωα – αγίου, κάτι ανάμεσα σε Σούπερμαν και “Άη-Γιώργη που σκοτώνει το δράκο”.
Όλο αυτό σε life size συσκευασία.
Γιατί το πρόσωπο της επιστημονικών προδιαγραφών υπεροντότητας είναι το νέο πρόσωπο της εξουσίας. Κίνητρο της τυφλής υπακοής σ’ αυτήν είναι τόσο η “υπερκόσμια αύρα” που της εμφυσούν τα media, όσο και οι μη επιδεκτικές συζήτησης επιταγές του νόμου, υπαγορευμένες απ’ αυτήν, και εφαρμοζόμενες από έμψυχα [μπάτσους] & άψυχα [drones] όργανα της τάξεως.
Παρεμπιπτόντως, και επί της ουσίας, οι τελευταίες μαντικές προβλέψεις [άλλη ιδιότητα με την οποία ειναι εφοδιασμένος ο επιστήμων – υπεράνθρωπος] μιλούν για πιθανότητα ελάφρυνσης των μέτρων, όχι όμως και εξάλειψής τους: συμφωνα με το ευοίωνο σενάριο, πρέπει να συνηθίσουμε σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, που θα περιλαμβάνει μάσκες [αυτές που μέχρι πρότινος δεν μας πρόσφεραν τίποτα], τήρηση απόστασης, αποφυγή συγκεντρώσεων & εκ περιτροπής απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
Για πόσο; ο ορίζοντας, διαρκώς διευρυνόμενος, άγγιξε σήμερα το 2022. Ως “πιθανότης” πάντα…”δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, τα δεδομένα αλλάζουν”. Δίπλα σε όλα τ’ άλλα, ο υπεράνθρωπος χρησιμεύει και ως υπόδειγμα σεμνότητας.



5
(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Reply