ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΕΣΤ ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

Η επικοινωνιακή ήττα που δέχονται τα μίντια στο πρόσωπο του Νίκου Στραβελάκη [τρις εμβολιασμένου και “εν τούτοις” εισαχθέντος εχθές στο νοσοκομείο με πνευμονία] θα μπορούσε να είναι αποκαλυπτική ως προς κάποια θέματα που το κοινό αγνοεί, έχοντας εμπιστευτεί την ενημέρωσή του …στον κύριο Στραβελάκη : ανάμεσά τους, το ότι το rapid test, πέραν της εφιαλτικής “αισθητικής” παραμέτρου, είναι, απλώς αφερέγγυο. Ο κύριος Στραβελάκης, πέραν των τριών δόσεων, έκανε τακτικά το τεστ, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, και είχε βρεθεί αρνητικός. Ως προς το …φερέγγυο PCR test τώρα, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, μπορεί όποιος δεν το έχει διαβάσει να ρίξει μια ματιά στο post CDC : ΤΟ PCR TEST ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ [Ιούλιος]
Αυτά μας οδηγούν σε ένα “γόνιμο” προβληματισμό γύρω, κατ’ αρχήν απ’ το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο σκέφτομαι προσωπικά να κάνω, όπως και άλλες φορές – για να “προστατεύσω” κάποια ηλικιωμένα πρόσωπα.
Οι ειδικοί μιλούν γα το “εφιαλτικό σενάριο” να κολλήσει κανείς ταυτόχρονα κορωνοϊό και γρίπη. Ή μάλλον κάποιοι ειδικοί. Γιατί εγώ θυμάμαι κάποιον να λέει από τηλεοράσεως ότι η νόσηση από τον ένα ιό ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες προσβολής από τον άλλο. Έχω ακούσει επίσης να λέγεται, δίκην επιχειρήματος για το εμβόλιο της γρίπης [για ευνόητους λόγους δεν ξανακούστηκε], ότι προστατεύει, σε ένα βαθμό και απ’ τον κορωνοϊό. Αυτά, ενώ η κυρία Γκάγκα [ενημέρωση μαζί με Πλεύρη, 30/9] βεβαιώνει ότι “δεν υπάρχει διασταυρούμενη αντίδραση μεταξύ αυτών των δύο λοιμώξεων. Δηλαδή, δεν προστατεύει το εμβόλιο της γρίπης από την Covid. Δεν προστατεύει το εμβόλιο της Covid από την γρίπη”.
Η βεβαίωση της κυρίας Γκάγκα είχε έρθει ένα λεπτό μετά την παραδοχή της ότι “υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ αυτών των δυο λοιμώξεων. Δεν γνωρίζουμε την αλληλεπίδραση που μπορούν να έχουν”…
Από ένα συνδυασμό όλων των ανωτέρω προκύπτει ένα ερώτημα:
Με δεδομένο ότι δεν μπορεί κάποιος, κάνοντας ένα τεστ να είναι σίγουρος ότι δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό …τι γίνεται αν όντας προσβεβλημένος εν αγνοία του, κάνει το εμβόλιο της γρίπης;
Το ερώτημα βεβαίως ισχύει …και για το ίδιο το εμβόλιο του κορωνοϊού. Γιατί [υποθέτω πάντα] δεν διαφέρει από την δεδομένα επικίνδυνη περίπτωση να προσβληθείς αμέσως μετά το εμβόλιο [περίπτωση Κατσανέβα διά στόματος Βασιλακόπουλου, check αντίστοιχο post. Επίσης, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο φώναζε η Α. Λινού το καλοκαίρι για το green pass στους νέους για διακοπές …άμεσα μετά το εμβόλιο]
Έχει νόημα να ρωτήσω τον οικογενειακό γιατρό για όλα αυτά; θεωρώ δεδομένο ότι θα μου απαντήσει στερεότυπα, όπως στις άλλες ερωτήσεις μου, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για το AstraZeneca: “δεν υπάρχει κίνδυνος”.
Η ανθρώπινη σχέση με τον οικογενειακό γιατρό που κάποιοι επικαλούνται, είναι του τύπου “Έλα Λόλα το μήλο.”
Θα τον ρωτήσω πάντως
.

Προς το παρόν ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω ενημερωτικό δελτίο και αν καταλάβετε τη λογική που το διέπει, πείτε μου παρακαλώ κι εμένα.


4
(Visited 161 times, 1 visits today)

19 Comments

  1. dnk November 29, 2021 at 10:20 am

    Τέτοιο “μαστορικό” fusion ιατρικής και δικηγορίας(mix n’ match κατά την “αρμόδια υπουργό”) δεν είχε επιτύχει ούτε ο Cronenberg στη “Μύγα”. Απ’ ότι θυμάμαι -έχοντας “καριέρα” επιπέδου ΘουΒου στο “χώρο”-η “πόρωση” με το αντιγριπικό ξεκίνησε όταν,κατά την “επίθεση” του κορωνοϊού των πουλερικών,”έσκασε” μια φήμη στην “αγορά” ότι το “κλασσικό” εμβόλιο “πιάνει και τις κότες”,όπως έλεγαν “χιουμορίζοντας” οι “αδιαφώτιστοι” και “ευπαθείς” πελάτες😺…

    Reply
    1. dnk November 29, 2021 at 11:07 am

      “Πώρωση” (non serviam Babiniotis),αν και το “πόρωση”,για το εμβόλιο “που ανοίγει δρόμους και στενά”,ταιριάζει περισσότερο😈…

      Reply
      1. Oannes November 29, 2021 at 11:12 am

        Ως προς τον κύριο Bab[ou]iniotis, υπάρχει το περίφημο “Τα Ημαρτημένα του Λεξικού Μπαμπινιώτη” των Φίλια – Πρινιακάκη που είναι, αν μη τι άλλο, διασκεδαστικό. Όχι βεβαίως όσο το να τον παρακολουθεί κανείς σε τετ α τετ με τη Βίκυ Φλέσσα…

        Reply
    2. stcigar November 29, 2021 at 1:04 pm

      Βασικά πώρωση (για να θυμηθούμε λίγο και τη φιλολογική μας ιδιότητα) λέγεται το πέτρωμα, η στερεοποίηση και μεταφορικά η αναλγησία, η πέτρινη καρδιά, πράγματα δηλαδή που ταιριάζουν γάντι στους διεφθαρμένους “ειδικούς”. Ένας θεός ξέρει πώς προέκυψε από αυτό – αν είναι όντως από αυτό – η γνωστή σε όλους μας πόρωση. Εγώ πάλι παραμένω ακόμα στο γύψο σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τα κατάγματα να πωρωθούν..🤕

      Reply
      1. Oannes November 29, 2021 at 6:03 pm

        Υποθέτει κανείς ότι η λέξη πηγάζει από κάποιο είδος νοηματικής αντιστροφής / υπέρβασης, ταιριαστής με το ψυχολογικό φαινόμενο που “περιγράφει” : όποιος έχει βρεθεί σε συναυλία των Slayer, αντιλαμβάνεται ότι το σε κατάσταση [δικαιολογημένης] καταληψίας κοινό είναι όντως πωρωμένο ή πορωμένο [ασήμαντη ορθογραφική λεπτομέρεια] ως προς ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ πέρα από αυτό που βλέπει και ακούει. Πορωμένος μεταλλάς σημαίνει, υποθέτω, αδιάφορος [=πωρωμένος με την original έννοια] για οποιοδήποτε άλλο μουσικό είδος. Όπως ο “πωρωμένος εγκληματίας” αδιαφορεί για τις όποιες συνέπειες του εγκλήματός του. On second thought, δεν παίζει και τόση αντιστροφή…😊

        Reply
        1. stcigar November 29, 2021 at 6:11 pm

          Hats off!🎩🎩

          Reply
          1. Oannes November 29, 2021 at 6:20 pm

            🙏 🙏 🙏

            Reply
  2. stcigar November 29, 2021 at 10:31 am

    Αυτή περίπου είναι η περίπτωση του πατέρα μου. Αφού πέρασαν καμιά δεκαριά μέρες που έκανε την “τρίτη δόση” (εννοείται ότι στα 85 με ιστορικό βαριάς χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας δεν τον έπιασε καθόλου) αποφάσισε με σημάδια ήπιου κρυολογήματος και παρά τις αντιρρήσεις της μάνας μου να κάνει το εμβόλιο της γρίπης.. και γρίπιασε. Κατά την προ 2019 ιατρική σοφία το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να γίνεται κανονικά κατά τις αρχές ή μέσα φθινοπώρου ώστε α. να του δίνεται καιρός να λειτουργήσει όταν το χρειαζόμαστε και β. να μη συμπέσει με την έξαρση της γρίπης γιατί προσθέτει επιπλέον ιικό φορτίο σε ανθρώπους που μπορεί να είναι φορείς της χωρίς ακόμα να το γνωρίζουν – τηρουμένων των αναλογιών για τους ίδιους λόγους που τρώμε πριν πάμε για γυμναστική και όχι την ώρα που γυμναζόμαστε. Ο εμβολιασμός εν μέσω έξαρσης της επιδημίας ήταν ως το σωτήριο έτος 2020 αδιανόητος. Προσωπικά έκανα καλού κακού ένα self test for what it’s worth πριν από κάθε δόση του φάιζερ, κι ας μην είναι ακριβώς κανονικό εμβόλιο. Τούτων λεχθέντων το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι τόσο άχρηστο πρακτικά όσο και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η μείωση της θνησιμότητας από γρίπη στις χώρες όπου εισήχθη συστηματικά είναι μηδενική για τους ίδιους λόγους (ταχύτατες μεταλλάξεις του ιού, μειωμένη επίδραση στις ευπαθείς ομάδες) με τα κορωνοϊκά controversials. Το μόνο καλό είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό και δεν γίνεται σε μαζική κλίμακα ώστε να δημιουργεί κινδύνους πολύ ανθεκτικών μεταλλάξεων, όπως θα γίνει – αν δεν έχει κιόλας – κατά πάσα πιθανότητα με τους πρόσφατους καταναγκαστικούς εμβολιασμούς δικαίων τε και αδίκων.

    Reply
    1. Oannes November 29, 2021 at 10:54 am

      Ο οποίος πατέρας [έχω ξαναρωτήσει] είναι καλά υποθέτω…

      Reply
      1. stcigar November 29, 2021 at 11:11 am

        Εντάξει φαίνεται προς το παρόν ο γέρος που είχε και γενέθλια προχτές. Θα ήθελα επίσης – χωρίς παρεξήγηση ελπίζω – να γίνω τώρα λίγο πιο explicit ως προς το εμβόλιο του κορωνοϊού. Αν ο εμβολιασμός δεν ήταν υποχρεωτικός – γιατί περί αυτού πρόκειται – δεν βλέπω κανένα λόγο να κάνει κάποιος ένα εμβόλιο που τον εκθέτει σε μικρούς μεν, αλλά περιττούς κινδύνους χωρίς να προσφέρει πρακτικά καμιά προστασία. Τη στιγμή όμως που ο εμβολιασμός έχει πάρει τόσο εκτεταμένες διαστάσεις, ο ανεμβολίαστος (όπως εξήγησα σε πρόσφατο εκτενές μου σχόλιο) βρίσκεται πιθανότατα σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους εμβολιασμένους, με την ίδια περίπου έννοια που οποιοσδήποτε ασχολείται με τον πρωταθλητισμό είναι αναγκασμένος να πάρει αναβολικά για να μην τον φάνε λάχανο οι ανταγωνιστές. Μιλάμε πάντα για πολύ μικρές διαφορές που όμως μπορούν να είναι σημαντικές σε αθλητές για τους οποίους μετράει και το δέκατο του δευτερολέπτου, όπως και σε ασθενείς που βρίσκονται στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτό προφανώς και συνεπάγεται μακροπρόθεσμα κινδύνους για την υγεία όλων μαζί των αθλητών – but that’s the way things are. Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναμφισβήτητα εγκληματικός, αλλά σε μεγάλες ηλικίες δεν διαφαίνεται προς το παρόν ιδιαίτερος κίνδυνος σε σχέση με τα τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι λόγω.. μαζικού εμβολιασμού επικίνδυνες μεταλλάξεις που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Όσο για την αποφυγή του εμβολιασμού αποκλειστικά για πολιτικο-θρησκευτικούς λόγους, κατά τη γνώμη μου είναι μια περιττή ταλαιπωρία που εκτός των άλλων δίνει λαβή στο κράτος για μεγαλύτερη καταπίεση και καταπάτηση βασικών αστικών ελευθεριών, με την ίδια έννοια που οι ανέλπιδες επιθέσεις των αντιεξουσιαστών αποτελούν απλώς αφορμή για μεγαλύτερη αστυνόμευση.

        Reply
        1. Oannes November 29, 2021 at 11:23 am

          Την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ μόλις πριν [ενθυμούμενος το προηγούμενό σου σχόλιο]: ότι οι πουσταράδες διαμορφώνουν ένα τοπίο όπου όσο περισσότερο αρνείσαι κάτι, τόσο αυτό επιστρέφει δριμύτερο. Γιαυτό ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία [από που κι ως που άλλωστε] να “συστήσω” σε κάποιον να μην το κάνει.
          Ως προς εμάς, πάντως, οι έξοδοί μας είχαν περιοριστεί περίπου στο μηδέν ήδη προ κορωνοϊού, οικεία βουλήσει. Οπότε, “ακόμα και ο οικογενειακός γιατρός” έχει συγκατανεύσει στο ότι δεν είναι δα και τρομερό να μην το κάνουμε.
          Βασικά το μόνο μέρος που πηγαίνουμε είναι το σούπερ μάρκετ. Συν μια επίσκεψη κάθε μια-δυο βδομάδες σε ένα σπίτι όπου τα άτομα τεστάρονται [για εργασιακούς λόγους] ανά διήμερο.

          Reply
          1. stcigar November 29, 2021 at 11:47 am

            Απόλυτα κατανοητό και από την άποψη αυτή σε ζηλεύω. Κάτσε τώρα όμως γιατί μόλις μου έστειλε μήνυμα η Θεοδωρίδου ναναλάβω τη διαφώτιση σκληρουρηνικών παλαιοημερολογητών σχετικά με τη βαθύτερη θρησκευτική σημασία του εμβολιασμού.. Επανέρχομαι συντόμως!😇

            Reply
        2. dnk November 29, 2021 at 5:01 pm

          Όντας “παλαιοημερολογίτες” διακρίναμε το “ανάποδα” ηχογραφημένο “μολών λαβέ” που φωνάζει ο “υπουργός”(κι επειδή μας “παίρνει” ακόμα,οικονομικά τουλάχιστον)😺…

          Reply
          1. dnk November 29, 2021 at 8:25 pm

            …δεν εμβολιαζόμαστε(ήθελα να συμπληρώσω).”Δεν εμβολιαζόμαστε” κατα το “δεν χτενιζόμαστε”.Έτσι κι αλλιώς η “διαφορά” είναι ίδια με αυτήν μεταξύ χτενισμένων και αχτένιστων…

            Reply
            1. stcigar November 29, 2021 at 9:31 pm

              Τώρα που είπες για χτενισμένους και αχτένιστους, με μια μικρή αντικατάσταση 3-4 λέξεων το πολύ, αυτός θα μπορούσε να είναι σήμερα ο υπερήφανος ύμνος των ανεμβολίαστων: https://www.youtube.com/watch?v=dn2TzGIu6E8

              Reply
  3. Εmmanouel November 29, 2021 at 3:53 pm

    Μου το ειπε φιλος χθες. Εκανε rapid , του βγαινει θετικο , ξανακανει αμεσως δυο φορες PCR του βγαινει αρνητικο και τις δυο φορες, Εν τω μεταξυ απο το θετικο rapid εχει δηλωθει ως κρουσμα , και παραμενει δηλωμενος ως κρουσμα και μετα τα δυο αρνητικα pcr. Στο συστημα δεν μπορει ουτε ο ιδιος ουτε ο φαρμακοποιος του να διορθωσει την δηλωση απο κρουσμα σε αρνητικο ! Αυτα , αν λεει κατι η περιπτωση για τον τροπο που βγαινουν τα νουμερα στα δελτια ειδησεων ..

    Reply
    1. Oannes November 29, 2021 at 5:06 pm

      Να προσθέσω ότι αν είχε κάνει 3, ή …43 τεστ, ας πούμε και του είχαν βγει και τα 3 η τα 43 θετικά, αυτό που θα καταχωρείτο στο σύστημα του Πιερρακάκη θα ήταν 3 [ή 43] κρούσματα. FACT!

      Reply
  4. stcigar November 29, 2021 at 5:35 pm

    Τώρα που τελείωσα με τις αγγαρείες της Θεοδωρίδου, ας κηρύξω λιγάκι κι εδώ το Μετανοείτε. Προτού ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την προχτεσινή μου προφητεία ότι το πραγματικό σημάδι του Θηρίου θα είναι όταν δούμε νέα, υγιή, επώνυμα σελέμπριτις να νοσηλεύονται σοβαρά – δε θέλω να ξαναπώ πεθαίνουν μην και τους γλωσσοφάω τους ανθρώπους – ορίστε από τη μία γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος και νάσου από την άλλη έγκυος κόρη βουλευτή του Πασόκ.. Ο καιρός πλησιάζει, Μετανοείτε Χριστιανοί!!

    Reply

Leave a Reply