ΓΕΡΟΤΖΙΑΦΑ …”ΔΑΓΚΩΤΟ”!

Η είδηση, συνοδευόμενη από το απαραίτητο “δημοσιογραφικό” λιβάνισμα, κυκλοφόρησε τις προάλλες : Ο καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, σημαίνει ότι, αν υπήρχε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να ασκήσω το εκλογικό καθήκον μου επιλέγοντας δεύτερη φορά “αριστερά”, αυτή οριστικά εξέλιπε. Ο κύριος Γεροτζιάφας, σύμβουλος Τσίπρα, είναι η
αηδέστερη φιγούρα απ’ όσες έχουν συνδεθεί με την πανδημία και τις υγειονομικές πολιτικές κυβέρνησης / αντιπολίτευσης. Όχι ότι διαφέρει ουσιαστικά από περιπτώσεις τύπου Βασιλακόπουλου, Καπραβέλου ή του άλλου, του … “ερευνητή ΗΠΑ” [μου διαφεύγει προς στιγμήν το επίθετό του]. Είναι απλώς η αύρα …γαλλικού πολιτισμού που αποπνέει, και το αυθαδέστατο ύφος [“είμαι ο Γεροτζιάφας …who the fuck are you?”] που τον ξεχωρίζουν. Σε συνδυασμό πάντα, με τη χοντρανθρωπιά του : ο εν λόγω επιστήμων έχει αποκαλέσει ηλίθιους και αλήτες τους ανθρώπους που αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα των φίλων του στην Pfizer.
Κάτω, η υποψηφιότητα Γεροτζιάφα ως αφορμή χαλάρωσης : η “δημοσιογραφική της παρουσίαση” απ’ τους Βασίλη Σκουρή, Γιώργο Λακόπουλο
[ieidiseis.gr].

1. Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της χώρας εμφανίζεται ο γνωστός καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.
Όχι μόνο για το πού οδηγείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, αλλά για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική ζωή και το «καθεστώς» που χτίζεται μέρα με τη μέρα.
Όπως πληροφορείται η στήλη, ο καθηγητής αποφάσισε να στρατευτεί στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ακόμα και αφήνοντας πίσω του στο Παρίσι σοβαρά επαγγελματικά πρότζεκτ.
Έτσι, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι στο Επικρατείας!
Θα διεκδικήσει με σταυρό την εκλογή του σε «δύσκολο» για τον ΣΥΡΙΖΑ νομό, δείχνοντας σε πολλούς πώς πρέπει να πορεύεται ένας ιδεολόγος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μάλιστα, η υποψηφιότητα έχει συμφωνηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα οι δυο άνδρες.

2. Αφήστε τους δημοσκόπους στον ονειρικό διάλογό τους με τα σώματα των «ερωτηθέντων» στις – ανέλεγκτες – μετρήσεις τους.
Πίσω από το νέφος από « πίτες» και «κολώνες » Μητσοτακικής υπεροχής – με την προσδοκία αυτοεκπληρούμενης προφητείας- η πραγματικότητα κάνει τους δικούς της λογαριασμούς και επιμένει : διανύουμε περίοδο στην οποία γεννούν και τα κοκόρια του Τσίπρα…
…Οι λογογράφοι του απερχόμενου Πρωθυπουργού, προσπαθούν να καμουφλάρουν το εμφανές σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στο Τσίπρα, με τεχνητή αυτοπεποίθηση, θράσος, ψευδολογία και ατάκες τρίτης διαλογής.
Απελπισμένη επιχείρηση – με διόλου θεμιτά μέσα – για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.
Αλλά είναι εκτεθειμένος σε πολλά μέτωπα, εντός και εκτός της χώρας και μοιάζει με αυτόν που έχει πέσει από τον 30οόροφο και καθώς περνάει από τον 15ο κομπάζει «ως εδώ καλά πάω».
Το τέλος του φυγείν αδύνατον, κατά τους βασικούς νόμους της πολιτικής. Όπως διδάσκονται στους φοιτητές, ή απλώς περιμένουν στην κάλπη για να εκδηλωθούν στην ώρα τους. Κυριακή κοντή γιορτή.
Αλλά τα καλά νέα τελειώνουν εδώ για τον Αλέξη Τσίπρα. Η ευτυχία του να έχει απέναντι το ντουέτο Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη δεν αρκεί.
Χρειάζεται κάτι περισσότερο από προσωπική υπεροχή στις αναμετρήσεις με τον αντίπαλο. Πρέπει να είναι καλύτερο και το κόμμα του, από τους άλλους.
Εκτός από το καλύτερο πρόγραμμα, πρέπει να έχει και τους καλυτέρους που θα το υλοποιήσουν. Καλυτέρους και από όσους είχε ως τώρα. Συνεννοούμαστε.
Επειδή μιλάμε για εκλογές, αυτό μόνο με έναν τρόπο αποδεικνύεται και αναδεικνύεται: τα ψηφοδέλτια. Από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώνει εκλογικούς συνδυασμούς κατά περιφέρεια, θα μπουν και τα στοιχήματα .
Θα τα κερδίσει εφόσον περιλαμβάνουν πρόσωπα κύρους, που θα ελκύουν, κατ’ αξίαν, τους πολίτες: ισχυρό βιογραφικό, διεθνείς ορίζοντες, αγωνιστική κουλτούρα, επαρκή δημόσια παρουσία και διάθεση προσφοράς.
Αν ο Τσίπρας χρειάζεται υπόδειγμα υποψήφιου βουλευτή, με προφίλ ικανού μέλλοντος υπουργού του, το έχει. Με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αιματολόγος, εκτός από την επιστήμη του διδάσκει και πολιτική συμπεριφορά: βρίσκεται επί σκηνής και με τις γνώσεις του και ως μαχόμενος πολιτικός.
Ήτοι, δεν επιδιώκει την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Θα φέρει ο ίδιος την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ- μετέχοντας σε ψηφοδέλτιο κάποιας περιφέρειας.
Για έναν πολιτικό αρχηγό είναι προνόμιο να διαθέτει το πατρόν, με βάση το οποίο θα ράψει προεκλογικό κουστούμι για το κόμμα του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται απλώς έναν Γεροτζιάφα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια.


Ένας σε κάθε εκλογική περιφέρεια; a bit too much of a wild scenario. Κατά την άποψή μου
…ένας Γεροτζιάφας φτάνει και περισσεύει.
Μπάη δε ουαίη
…Παυλάκης! [ο “ερευνητής ΗΠΑ”]. Τον θυμήθηκα τελικά.7
(Visited 508 times, 1 visits today)

Leave a Reply