“ΓΑΛΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Τα “καλά νέα” έχουν δημοσιευτεί προ εξαετίας, ήρθε όμως η ώρα να επανεπιπλεύσουν, εν αναμονή επισιτιστικής κρίσης – για την Ουκρανία πάντα ρε γαμώτο.
“Το γάλα της κατσαρίδας είναι
4 φορές πιο περιεκτικό σε θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία από το γάλα της αγελάδας”, απεφάνθη το 2016 “διεθνής ομάδα επιστημόνων” προσθέτοντας ότι είναι πιθανό αυτό να αποτελεί το μελλοντικό κλειδί για τη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού της Γης.
Για όσους σπεύσουν να απορήσουν [“μα, είναι η κατσαρίδα …θηλαστικό;”] η απάντηση είναι ότι, αποτελώντας μοναδική εξαίρεση στον κόσμο των εντόμων, μια
ποικιλία κατσαρίδας [Diploptera Punctate] γεννά όχι αυγά αλλά κατσαριδάκια, τα οποία ταΐζει με ένα είδους ουσίας [“γάλα”] που περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης.
“Οι κρύσταλλοι είναι πλήρης διατροφή, έχουν λίπη, σάκχαρα, πρωτεΐνες. Αν κοιτάξετε δε τις ακολουθίες αυτών των τελευταίων, θα δείτε ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα”.
Το μόνο
σχόλιο που απαιτείται εδώ, παρακάμπτοντας το γκραν-γκινιόλ της υποθέσεως : υπάρχει άφθονο υλικό δημοσιευμένο [και στο διαδίκτυο] για τα “ευεργετικά” αποτελέσματα του αγελαδινού γάλακτος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το οποίο γάλα, σε πείσμα του μύθου που το περιβάλει, είναι ποικιλοτρόπως βλαπτικό – και δεν αναφέρομαι στα προβλήματα απ’ τα αντιβιοτικά και τον εν γένει τρόπο μεταχείρισης των δύστυχων ζώων.
Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς να σκέφτεται για τη διατροφή του είναι ένα είδος
τούρμπο αγελαδινού γάλακτος – χώρια το ότι αυτό θα προέρχεται από κατσαρίδες.

4
(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply