ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Από την Lifo, “αγαπημένη” μου, μαζί με την ΕΦΣΥΝ, πηγή “δημοσιογραφικών” βοθρολυμάτων:
Με μήνυμα που κατακεραυνώνει τον Τραμπ, έκανε την άφιξή της στη Νέα Υόρκη η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 15 ημερών κατά το οποίο διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ πέτυχε τον στόχο της και το ιστιοφόρο Malizia II έδεσε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.
Λίγο μετά από την άφιξή της, η 16χρονη επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που αρνείται να «ακούσει την επιστήμη» και είπε ότι οι πυρκαγιές του Αμαζονίου ήταν «ένα σαφές σημάδι ότι πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τη φύση». «Λέω να ακούσει την επιστήμη και προφανώς αυτός δεν το κάνει. Αν κανείς δεν μπορεί να τον πείσει για την κλιματική κρίση, δεν ξέρω πως θα το πετύχω εγώ», είπε μιλώντας για τον Τραμπ.
Η 16χρονη Σουηδή, η οποία έχει εμπνεύσει ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της απορρύθμισης του κλίματος, χαιρετούσε προς τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους περίπου 300 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να την υποδεχθούν στην μαρίνα του Μανχάταν, όπου ελλιμενίστηκε το Malizia II. Η Γκρέτα αναχώρησε στις 14 Αυγούστου μαζί με τον πατέρα της πάνω στο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, για να παρευρεθεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το Κλίμα που οργανώνεται τον Σεπτέμβριο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σημειώσεις:

1. Η “επιστήμη” την οποία επικαλείται η GT, αφορά σε μια ομάδα επιστημόνων περί τον Michael E. Mann, οι οποίοι λειτουργούν υπό την αιγίδα προβεβλημένων πολιτικών όπως ο Al Gore.  Πληθώρα άλλων επιστημόνων, καθηγητών πανεπιστημίου, νομπελιστών κλπ. αρνούνται σε όλους τους τόνους τα πορίσματα της ομάδας, παραμένοντας αποκλεισμένοι από τα επίσημα media με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του Climate Change Denier [κατά το …Holocaust Denier]. Τελείως περιορισμένη, έως ανύπαρκτη είναι και η πληροφόρηση για γεγονότα όπως το Climate Gate του 2009 [hackers αποκάλυψαν πλήθος email που είχαν ανταλλάξει ο M.E. Mann και συνεργάτες  του, απ’ τα οποία προκύπτει σαφώς παραποίηση στοιχείων…]

2. Σύμφωνα με τον Pierre Casiragi, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μονακό και ιδιοκτήτη του σκάφους με το οποίο η Γκρέτα διέσχισε το Ατλαντικό: “πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα σκάφη στον κόσμο που καταναλώνουν μηδέν ορυκτά καύσιμα. Το σκάφος αναβαθμίστηκε πρόσφατα, με ηλιακά πάνελ και …υποβρύχιες τουρμπίνες…”
Που σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι το εγχείρημα της GT είναι γελοία ανεφάρμοστο για ένα συνηθισμένο άνθρωπο. Ότι αδυνατεί να χρησιμεύσει σαν “εναλλακτική πρόταση” στις αεροπορικές πτήσεις.

3. Το φαινόμενο ενός γραφικά επηρμένου δεκαεξάχρονου, που δίνει διαλέξεις κουνώντας το δάχτυλο σε ενήλικους, μεταξύ των οποίων πρόεδρους κρατών, όπως οι ΗΠΑ, θα έπρεπε να προκαλεί απλώς θυμηδία. Το ότι αντ’ αυτού αποτελεί breaking news στα διεθνή media, αποτελεί ασφαλή απόδειξη του ότι μιλάμε για πλανήτη σοβαρά άρρωστο. ‘Οχι εξ αιτίας του climate change…

2
(Visited 114 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

 1. stcigar August 29, 2019 at 12:37 pm

  Δεν πρόκειται απλώς για συλλογική παράνοια. Εδώ μιλάμε για ένα κατάπτυστο freak show οικουμενικής κλίμακας με πρωταγωνιστή ένα διαταραγμένο ανήλικο “με ιδιαίτερες ικανότητες” αποκλειστικά και μόνο for the benefit of mr kite.

  Reply
  1. Oannes August 29, 2019 at 7:07 pm

   Κατάπτυστο freak show indeed…Απλώς καλό είναι να προσέχει κανείς την παγίδα, γιατί περί παγίδας πρόκειται, της …διαταραχής. Σκοπός είναι τα βέλη να εστιάζουν εκεί, προκαλώντας αντιρατσιστκή αναμπουμπούλα [το επόμενο icon θα είναι διεμφυλικό or something]. Εννοείται ότι το Asperger θα αρκούσε ως επιχείρημα για έναν ενήλικα…Αλλά εδώ η “σώφρων” αντιμετπώπιση είναι: fuck Asperger. Το ον είναι 16 χρονών. Πόσοι άνθρωποι σ’ αυτή την ηλικία ξέρουν τι παίζεται γύρω τους; ΕΓΩ, μια χαρά θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είχα ιδέα. 16 χρονών, ακόμα μαθαίνεις, και καλό είναι για ζητήματα “οικουμενικής σημασίας” τουλάχιστον, να σιωπάς.

   Reply
 2. stcigar August 29, 2019 at 9:12 pm

  Η όλη φάση πάντως κάπου θυμίζει εκείνη τη σκηνή με τον Φόρεστ Γκαμπ όπου αρχίζει ο κόσμος να τρέχει μαζί του χωρίς να γνωρίζει το λόγο..

  Reply
 3. Oannes August 29, 2019 at 9:21 pm

  Κανονικά!

  Reply

Leave a Reply