ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ …ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ;

Έξις δευτέρα φύσις, ή …πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει η ερπετοειδής φύση του ανθρώπου, ακόμα και στις χειρότερες στιγμές. Αντίθετα άλλωστε, τότε ακριβώς είναι που παίρνει κεφάλι. Κάποιοι επιχειρούν να εντάξουν στην anti-Trump προπαγάνδα ακόμα και την δήλωσή του για την πολλά υποσχόμενη χρήση της χλωροκίνης, για την οποία έχει ζητήσει επιτακτικά από το FDA να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης.
Ο Dr. Fauci, ο επιδημιολόγος παρά τω πλευρώ του προέδρου, με τον οποίο συνομιλούν οι δημοσιογράφοι του CNN χαρακτηρίζει “anecdotal” την εντύπωση ότι το φάρμακο λειτουργεί στον Coronavirus, “αγνοώντας” την κλινική μελέτη του Νο 1 παγκοσμίως επιδημιολόγου [Didier Raoult, δες προηγούμενα posts], σύμφωνα με την οποία το φάρμακο δίνει 90% θετικό αποτέλεσμα [ή και 100%] στην καταπολέμηση της ασθένειας. Δεν ξέρω πόσο καλόπιστος πρέπει να είναι κανείς για να υποθέσει ότι όντως την αγνοεί, ιδίως όταν λίγο μετά αναφέρεται σε στοιχεία που προέκυψαν αποκλειστικά …από in virto [εργαστηριακή] μελέτη.
Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί “off label”, να χορηγηθεί δηλ. για άλλο σκοπό από αυτόν για τον οποίο υπάρχει στην αγορά [μαλάρια, λύκος] πράγμα που δεν αποτελεί παρά πάγια πρακτική κλεισίματος ματιού σε όποιον γιατρό επιθυμεί να συνταγογραφήσει – αυτό υπό συνθήκες που προδιαγράφονται ανεξέλεγκτες και με απουσία εξουσιοδοτημένης θεραπείας. Ταυτόχρονα, ο Dr. Fauci συμμαζεύει το “ασυμμάζευτο” μήνυμα Trump, περικόπτοντας την ενθουσιώδη παράμετρο και μεταφράζοντάς το σε τεχνική/γραφειοκρατική ορολογία.
Το ρεζουμέ για ένα απροκατάληπτο θεατή: ο πρόεδρος, έχοντας υπόψη, προφανώς, την κλινική μελέτη του dr. Raoult και το status του ως επιστήμονα, προσπαθεί να παρακάμψει μια γραφειοκρατία που μπορεί κάλλιστα να αναβάλει άσκοπα τη χρήση του φαρμάκου για μήνες.
Ενδιαφέρουσα ωστόσο είναι η παρέμβαση στην κουβέντα του [alpha reptile] Anderson Cooper στo 3:11: “αν κατάλαβα, ο κόσμος δεν πρέπει να πηγαίνει στο γιατρό και να ζητάει χλωροκίνη, έτσι απλά γιατί …άκουσε ότι λειτουργεί”. Η απάντηση του Fauci: “ο κόσμος θα το κάνει έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό ίσως προκαλέσει έλλειψη σ’ αυτούς που το χρειάζονται”. Αν όχι τίποτα άλλο, δεν έχουμε τις χυδαιότητες που ακούσαμε εδώ περί “τοξικού φαρμάκου που μπορεί να μας σκοτώσει”.
Το ρεζουμέ όπως παρουσιάζεται απ’ το ίδιο το CNN, ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης σε οικουμενικό επίπεδο: η “συζήτηση” αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του εφιάλτη που αντιπροσωπεύει ο Trump για την Αμερική και τον Κόσμο. Για να μη μιλήσει κανείς [θα το κάνουμε ίσως άλλη φορά], για το απροκάλυπτο ποντάρισμα δημοκρατικών celebrities σε μια διαβλεπόμενη Ύφεση, ως έσχατο μέσο απαλλαγής από αυτόν.

Σημείωση: μόλις άκουσα διακεκριμένο Έλληνα λοιμωξιολόγο να συνομιλεί με δημοσιογράφο στην τηλεόραση. Στην ερώτηση περί “φαρμάκων για τα οποία ακούμε ότι λειτουργούν στον κορωνοϊό, άλλο από Κίνα, άλλο από Αμερική κλπ.”, η απάντηση του κυρίου αυτού ήταν: “το ελπιδοφόρο για μένα, και το συγκινητικό, είναι ότι επιστήμονες από όλο τον κόσμο έρχονται κοντά και συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό που είναι η καταπολέμηση ενός ιού επικίνδυνου για όλη την ανθρωπότητα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και για την όποια ακτίδα ελπίδας …πέραν της απαγόρευσης.

1
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply