ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ

12 γερουσιαστές με επικεφαλής των Ted Cruz [φωτό] έχουν ανακοινώσει ότι θα αμφισβητήσουν αύριο το αποτέλεσμα των εκλογών, ζητώντας 10ήμερη παράταση, με σκοπό τη διερεύνηση των υπό μορφή χιονοστιβάδας καταγγελιών για εκλογική απάτη στις πολιτείες Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, Wisconsin. Η αγνόηση των στοιχείων [άρνηση ακρόασης] από τα δικαστήρια των πολιτειών στις οποίες διαπράχθηκαν οι απάτες δεν προκάλεσε έκπληξη. Ούτε η ανάλογη στάση του Supreme Court, το οποίο επέλεξε να ακολουθήσει το αφήγημα των corporate media. Σύμφωνα με το τελευταίο, αναπαραγόμενο πιστά από τα κατά τόπους media, η αντίδραση “sore loser” του Trump στο αποτέλεσμα, ήταν το αναμενόμενο “κερασάκι” της πολιτείας ενός ανθρώπου που εξ αρχής έχει γίνει στόχος του συνόλου των δυσφημιστικών χαρακτηρισμών που μπορεί κανείς να βρει στο εγχειρίδιο των social justice warriors… και μερικών ακόμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις [ακόμα και] του Reuters, το
39% των Αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι παραπλανητικό. Αυτό αφορά στο 67% των Ρεπουμπλικάνων, το 17% των Δημοκρατικών και το 31% των ανεξάρτητων. Οι γερουσιαστές γύρω απ τον Ted Cruz έχουν αντιληφθεί ότι η αγνόηση μιας τέτοιας πραγματικότητας, διακυβεύει την πολιτική τους επιβίωση.

Αύριο είναι η μέρα της επικύρωσης του αποτελέσματος των εκλογών από τα δύο σώματα του Κονγκρέσσου. Οι Δημοκρατικοί έχουν μια μακρά παράδοση αμφισβήτησης, στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίασης, του αποτελέσματος των εκλογών. Το έκαναν το 1969, το 2001, το 2005 και το 2017. Το 1969 και το 2005 ένας δημοκρατικός γερουσιαστής [ένα τουλάχιστον μέλος της Γερουσίας είναι απαραίτητο για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας] ένωσε τη φωνή του με μέλη του House of Representatives. Το πιο ακραίο παράδειγμα έρχεται από το 1877: στην περίπτωση αυτή το Κονγκρέσσο όρισε μια επιτροπή 5 γερουσιαστών, πέντε μελών του “House” και 5 δικαστών του Supreme Court για να διερευνήσουν τις καταγγελίες για εκλογική απάτη. Το ίδιο απαιτεί σήμερα η ομάδα των γερουσιαστών και, λογικά, προβλέπεται να το πετύχει. Τη ώρα της συνεδρίασης αναμένεται να λάβει χώρα γιγάντια διαδήλωση των Ρεπουμπλικάνων την Ουάσινγκτον – ο Trump καλεί σ’ αυτήν μέρες τώρα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

3
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply