“ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ!

[Από Το Έθνος]. Την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός για όλο τον πληθυσμό και τους ιερείς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.
«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει ούτε “τι λέει το Σύνταγμα” ούτε αν το εφαρμόζουμε.
«Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του» σημείωσε, λέγοντας πως οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.
Υπογράμμισε ότι η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές των εμβολίων μέσα από τη διδασκαλία της και την προσωπική επαφή των κληρικών με τους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία». Πρόσθεσε, δε, ότι παντού σε όλους τους χώρους υπάρχουν αρνητές και του εμβολίου και της εφαρμογής των μέτρων.
«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.



Ο
σουσουδισμός αποτελεί σήμα κατατεθέν του Νεοέλληνα που σέβεται τον εαυτό του. Η Εκκλησία δεν έχει αυτό που λέμε …τα φόντα για να κάνει τη διαφορά. Ως εκ τούτου, τη σκυτάλη από τον εκπρόσωπο της “αδελφής ρωσικής εκκλησίας” Μητροπολίτη Ιλαρίωνα [βλ. σχετικό post] έσπευσε κιόλας να πάρει πανάξιος εκπρόσωπος της ελληνικής, ο εικονιζόμενος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, χαρακτηρίζοντας αμαρτωλούς όσους δεν εμβολιάζονται.
Το τελευταίο στο οποίο μπορεί κανείς να πει ότι έχει στηριχθεί η υπόθεση “πανδημία” εξ αρχής, είναι η λογική. Ο δημόσιος λόγος αναλώνεται όχι σε συλλογισμούς, αλλά αποκλειστικά σε λέξεις που αντιστοιχούν σε
επιφωνήματα : έκφραση φόβου και τρόμου [“καλπάζει η μετάλλαξη”], επίκληση στην απεριόριστη δύναμη της Επιστήμης [“μόνη λύση το εμβόλιο”] και βέβαια …μίσος για εκείνους που δεν συμμερίζονται την σωτηριολογία μας.
Καθένας στον τομέα του. Για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο αρνητής είναι “αμαρτωλός”, όπως για τον νομοταγή πολίτη – ψηφοφόρο [της ΝουΔου] είναι
ψεκασμένος, ΣΥΡΙΖΑίος και Χρυσυγίτης. Ο παραδοσιακός θρησκευτικός σκοταδισμός τίθεται στην υπηρεσία του νεοπαγούς “επιστημονικού”.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα του λόγου του κ.κ. Χρυσοστόμου, από συζήτηση που μόλις άκουσα με την “δημοσιογράφο”
Σία Κοσιώνη:
“Όλα όσα ακούγονται, οι μεταφυσικές δεισιδαιμονίες, οι συνωμοσιολογίες, περί τσιπς …περί …τέλος πάντων, όλα αυτά τα οποία διαδίδονται, είναι ανοησίες, δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά… το εμβόλιο είναι ένα φάρμακο το οποίο πρέπει αυτή τη στιγμή να το πάρουμε όλοι για να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας, για τον εαυτό μας, και
…να μη μεταδώσουμε, έστω και αν έχουμε τον ιό μέσα μας, στους συνανθρώπους μας”.

Πας να πεις ότι η εκκλησία εκτίθεται εκπροσωπούμενη από τέτοιους ανθρώπους και σε σταματάει η σκέψη: “εκτίθεται;
σε ποιούς;”

4
(Visited 154 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar July 8, 2021 at 10:55 pm

    Δυστυχώς η μάχη του εμβολίου χάθηκε προς το παρόν. Την άλλη βδομάδα εξάλλου θα επιβληθεί επισήμως υποχρεωτικός εμβολιασμός για μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας. Υπάρχει μια ελπίδα μήπως εκφραστεί κάποια στιγμή μέσω εκλογών η δυσαρέσκεια που θα πρέπει λογικά να έχει δημιουργηθεί από την προφανή αποτυχία του project, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω δεδομένης της απουσίας πραγματικής εναλλακτικής. Στην απίθανη περίπτωση που προκύψει μια τέτοια εναλλακτική μαζί με το αντίστοιχο ρεύμα, θεωρώ πολύ πιθανότερη την με διάφορα προσχήματα πρακτική κατάργηση των εκλογών..

    Reply
  2. stcigar July 9, 2021 at 9:43 am

    Στον αγώνα εντωμεταξύ και μέλη της mensa και μάλιστα με στρατευμένα ποιήματα!!
    https://lygeros.org/62786-gr/

    Reply
    1. Oannes July 9, 2021 at 10:03 am

      Α ο Λυγερός, ο “εξυπνότερος Έλληνας”.
      Δεν μου ήταν ακριβώς αντιπαθής όταν είχε πρωτοεμφανιστεί, με συνεντεύξεις, παρουσιάσεις et al.
      Οφείλω όμως να ομολογήσω, σε ότι με αφορά, ότι τα “ποιήματά του” δεν είναι τίποτα μπροστά στη …”μουσική” που επίσης γράφει.

      Reply
  3. stcigar July 9, 2021 at 10:11 am

    Ούτε κι εγώ τον είχα πάρει στραβά στην αρχή. Αργότερα κατάλαβα βέβαια ότι ο τύπος είναι as fake as it gets. Πιο δήθεν πεθαίνεις, είσαι ό,τι δηλώσεις και τα σχετικά. Ελπίζω να έχει όντως κάποιο ταλέντο στα μαθηματικά, γιατί σε όλα τα υπόλοιπα είναι αχαρακτήριστος.

    Reply
  4. dnk July 9, 2021 at 12:00 pm

    Μιά ακόμα πρόταση για “χτύπημα” της “πανδημίας” μέσω του “πολιτισμού” θα μπορούσε να είναι η επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος στα,ανά την επικράτεια,πανηγύρια,με το κλαρίνο να χρησιμοποιείται εν είδει φυσοκάλαμου.Για κάθε επιτυχημένη “βολή” ο δεξιοτέχνης θα αμείβεται με τον παραδοσιακό τρόπο της επικολλήσεως χαρτονομίσματος στο μέτωπο.Βέβαια μπορεί να χρειαστεί η “παρουσία” δύο κλαρίνων ανα ορχήστρα για την ταυτόχρονη ροή και των δύο προγραμμάτων-μουσικού και εμβολιαστικού-ανεβάζοντας το μπάτζετ,αλλά η υγεία προέχει.Και η παράδοση “εκμοντερνίζεται”(με το dna της άθικτο)και θα αποδειχθεί-επιστημονικά πλέον-ο ιαματικός χαρακτήρας της μουσικής.

    Reply
    1. Oannes July 9, 2021 at 3:06 pm

      👌👌👌

      Reply

Leave a Reply