ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;

Το προβαλλόμενα περί «άγνοιας» της κυβέρνησης, με επιχείρημα την άφιξη του μηνύματος των «μαχητών» 10 λεπτά πριν τη μετάδοσή του, είναι τουλάχιστον αστεία. Αν η κυβέρνηση δέχεται ότι έπρεπε να έχει γνώση του περιεχομένου, όφειλε και να την επιδιώξει, ανεξαρτήτως στιγμής αφίξεως.
Το ερώτημα γιατί ο
Προεδρικός Ζελές επέλεξε τη χώρα μας για το προμόσιον των πιθηκοειδών του Αζόφ, έχει ενδιαφέρον. Σε κοινοβούλια όπως το αμερικανικό, το αγγλικό ή γαλλικό δεν υπήρξε τέτοιου είδους παρέμβαση. Η παρουσίαση των δύο ως …ελληνικής καταγωγής, δημιουργεί περίεργους συνειρμούς, συνδετικούς της Ελλάδας με ναζιστικούς πυρήνες. Και αν κάτι θα μπορούσε να πληγεί απ’ αυτό, είναι η ήδη, σχεδόν κατεστραμμένη σχέση μας με τη Ρωσία, η οποία [συμπτωματικά…] είχε μόλις δεχτεί άλλο ένα χτύπημα με την απέλαση των διπλωματών – ακόμα μια «ευφυής» κίνηση μιας εντελώς απίστευτης κυβέρνησης.
Ακούστηκε κι αυτό, από χείλη «πολιτικών» και «δημοσιογράφων» : «τα περί ναζιστικών καταβολών του Τάγματος του Αζόφ δεν τα γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Πρόκειται για αφήγημα της
ρωσικής προπαγάνδας».
Η [επίσης] ευτράπελη εναλλακτική βερσιόν αυτού: «το Τάγμα Αζόφ δεν είναι νεοναζιστικό, αλλά ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό».
Λες και το ένα αποκλείει το άλλο, πέρα απ’ το τι προκύπτει εξ αυτού για το καθεστώς Ζελένσκι.
Τα παραπάνω, όταν υπάρχουν φωτογραφίες και δηλώσεις
των ιδίων των μαχητών του τάγματος, όταν ο κυρ-Μάζης έχει μιλήσει για αυτό εξ αρχής, κι όταν η υπόθεση είναι στοιχειοθετημένη σε ρεπορτάζ μέσων όπως ο Guardian, ήδη από την εποχή του πραξικοπήματος του 2015.

3
(Visited 97 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. EMMANOUEL April 8, 2022 at 5:15 pm

    Εχουν επιδοθει σ ενα αγωνα δρομου τωρα ολα τα παπαγαλακια να δικαιολογησουν τ αδικαιολογητα. Η μανα μου ας πουμε ακουσε σε τηλεπανελ καποιον (δημοσιογραφο η’ πολιτικο δεν μου ειπε , μαλλον το πρωτο ) να παραλληλιζει την υποθεση μεχρι και με τον .. Ιωαννη Μεταξα . Του στυλ κι ο Μεταξας δικτατορας ακροδεξιος ηταν αλλα πατριωτης .. Τι να πεις ..

    Reply
    1. Oannes April 8, 2022 at 5:31 pm

      Γεγονός είναι ότι οι Ναζί είναι όντως πατριώτες, και εννοούν να πολεμήσουν ενάντια στον εισβολέα, ακόμα κι αν είναι ομοϊδεάτης τους.*
      Ο Μεταξάς παρεμπιπτόντως όρθωσε όντως ανάστημα απέναντι σε καθεστώτα με τα οποία είχε ιδεολογική συγγένεια. Θα πει κανείς ότι το έκανε ως άνθρωπος του Βασιλιά, ο οποίος ήταν, τότε πλέον, προσδεδεμένος στο άρμα των Άγγλων. Όμως και ο ίδιος ο ΙΜ θεωρούσε ότι το συμφέρον της χώρας ήταν με τους Συμμάχους και όχι με τον Άξονα.

      * Σε αντίθεση με τους κομμουνιστές που, θεωρητικά τουλάχιστον, βάζουν την [διεθνιστική] ιδεολογία above all.

      Reply
  2. John Pappas April 9, 2022 at 5:34 pm

    Εγκυκλοπαιδικά, το 1941-1942, 600.000 παππούδες αυτών των “πιθηκοειδών” ντύθηκαν με Ναζιστικές στολές και πολεμούσαν εντεταγμένοι στη Γερμανική Βέρμαχτ τους συμπατριώτες τους Ρώσους, ενώ “50.000 εξ αυτών συναπετέλεσαν το 25% των προκεχωρημένων δυνάμεων της 6ης Γερμανικής Στρατιάς υπό τον Γερμανό Στρατηγό Φρίντριχ Πάουλους στην Μάχη του Στάλινγκραντ”. Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα 23 εδώ:
    https://www.istorikathemata.com/2022/03/blog-post.html

    Reply
    1. Oannes April 9, 2022 at 6:08 pm

      Θα το διαβάσω με προσοχή. Ευχαριστώ πολύ!

      Reply

Leave a Reply