RED ALERT!!!
3(Visited 83 times, 1 visits today)
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
To singularity, οι πολιτικές του virtual, μέσα αντι-κοινωνικής δικτύωσης, η μουσική στην εποχή των ringtones…• Singularity, the politics of virtual, anti-social media, music in the age of ringtones…
Send this to a friend
Και συγχρόνως: https://www.skai.gr/news/environment/klimatiki-allagi-tha-vythistoun-oloklires-xores-kathigitis-mossiopoulos-skai
Η φάση τώρα είναι ότι με τις μαλακίες τους τελικά και μας θα ξεκάνουν και τον πλανήτη θα καταστρέψουν. Θυμάμαι που όταν διάβαζα τις αναμνήσεις του Φέινμαν από τη συμμετοχή του στο Σχέδιο Μανχάταν μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι έλλειπε κάθε αναφορά στην ηθική πλευρά του ζητήματος. Τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυαλά να συζητούν επί χρόνια τις λεπτομέρειες κατασκευής του καταστροφικότερου όπλου χωρίς κανένας τους να εκφράσει την παραμικρή αμφιβολία για τη σκοπιμότητα και τις συνέπειες του εγχειρήματος. Και μιλάμε για μερικούς από τους απολύτως κορυφαίους επιστήμονες και όχι μόνο της εποχής τους. Τι απαιτήσεις μπορεί να έχει τώρα κάποιος από το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη;
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, και με την ουσία και με τη διατύπωση. Αυτό είναι κατά την άποψή μου το πιο σοβαρό επιχείρημα ως προς το με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Απέναντι στους οποίους [δεν εννοώ τον Βασιλακόπουλο και την Παγώνη…] δεν θα έπρεπε να διστάζουμε να ορθώσουμε ανάστημα, θαμπωμένοι από την επιστημονική τους διάνοια.
Τη μεγαλύτερη πλάκα την είχε ο διάλογος `Οπενχάιμερ – Τρούμαν, όταν, “κατόπιν εορτής” ο επιστήμων – επικεφαλής του Μανχάταν Πρότζεκτ είχε κυριευθεί από ενοχές.
“I feel I have blood in my hands”, εξομολογήθηκε στον …έμπλεο ενσυναίσθησης πρόεδρο των ΗΠΑ.
“Go wash your hands” του απάντησε εκείνος…
Πιθανότατα η νοοτροπία τους αυτή πηγάζει από την ίδια τη φύση των “θετικών” επιστημών που αντιμετωπίζουν τους ζωντανούς οργανισμούς από την οπτική της ανόργανης ύλης και κατατάσσουν τα πλέον εξόφθαλμα φαινόμενα στην κατηγορία της “μεταφυσικής” μονοπωλώντας ταυτόχρονα τον τίτλο της “πραγματικότητας” για ό,τι τους βολεύει. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε βέβαια ότι το Σχέδιο Μανχάταν αποτελούσε κραυγαλέα περίπτωση τερατώδους ως προς το μέγεθος και τη μυστικότητα συνωμοσίας..
Μεταξύ μας, και ξεχνώντας για μια στιγμή την “υπνωτιστική δύναμη” του μανιταριού της Βόμβας – η “γοητεία του” αποτελεί …επιτομή της αυτοκτονικής τάσης ενός πολιτισμού που γίνεται ορατή και σε επί μέρους εκδηλώσεις : μήπως το ίδιο δεν ισχύει για ένα πλήθος “αλματωδών εξελίξεων” που έχουν ανατρέψει ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων εν ονόματι κάποιας προαποφασισμένης από συγκεκριμένες μειοψηφίες “προόδου”; γιατί εγώ δεν θυμάμαι φερ’ ειπείν, για να ξεκινήσουμε απ’ τα τρέχοντα, κάποιο …λαϊκό αίτημα για ψηφιακή επανάσταση και για διαδίκτυο στα ’80s…
Καλά δεν το συζητάμε. Άσε κιόλας που όλα σχεδόν τα μεταπολεμικά τεχνολογικά επιτεύγματα – υπολογιστές, τρανζίστορ, τηλεόραση, διάστημα, διαδίκτυο κλπ – έχουν τις ρίζες τους στη στρατιωτική τεχνολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ. Μιλάμε οι τύποι δουλεύουν κανονικά για το Μεφιστοφελή! 👹
Κανονικότατα!