ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ IT IS…

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού αφηγήματος με άξονα τον Covid, η ζωή μας, πέρα από “στοιχήματα”, περιλαμβάνει “σύνθετες ασκήσεις”, “δύσκολες εξισώσεις” και “σταυρόλεξα για γερούς λύτες”. Στα τελευταία υπάγεται το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την αγαπημένη μου διαδικτυακή γελοιογραφία ενημερωτικού οργανισμού, in.gr.
Όπως δηλώνει ο
Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ που πραγματοποιεί “ακριβείς” προβλέψεις με τα μαθηματικά μοντέλα του: εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 8 Γενάρη, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο τέλος Μαρτίου θα είναι 900. “Αντιθέτως” [αυτή τη λέξη χρησιμοποιεί το in.gr] εάν τα σχολεία ανοίξουν …μετά τις 20 Γενάρη, όπως ο ίδιος προτείνει, τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη του Μαρτίου θα είναι 600. Ομολογουμένως δεν διακρίνω που βρίσκεται η “αντίθεση”, ούτε και τι ακριβώς σημαίνει …”μετά τις 20 Γενάρη”. Όμως οι απορίες μου δεν έχουν σημασία. Αυτό που έχει, είναι ότι «μ’ αυτό τον τρόπο θα υπάρξει συνολικότερη αποσυμπίεση του ΕΣΥ και θα χρησιμοποιήσουμε πιο θετικά την στρατηγική του εμβολιασμού» όπως εξήγησε ο κύριος Σαρηγιάννης. Υπενθυμίζοντας ότι η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται με τη κινητικότητα των γονέων, αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από το σχολείο.
Το πόσο γελοίο, και αισχρό είναι αυτό που λέει, είναι δύσκολο προφανώς να γίνει αντιληπτό από τον ίδιο και τα μοντέλα του. Ως
μη επιδεκτικό μετρήσεως.
Να επισημάνουμε τέλος ένα ακόμα στοιχείο ενδιαφέροντος, που είναι η
εν μια νυκτί [=κατόπιν συνεννόησης] αλλαγή ορολογίας σε όλα τα ενημερωτικά μήκη και πλάτη. Απόσυρσης δηλ. του “τρίτου κύματος” και συνέχισης της αναφοράς στο “επίμονο” δεύτερο. Το οποίο δεν πρόκειται να υποχωρήσει παρά μόνο μπροστά σε κάτι αληθινά ground breaking: το κύμα του μεταλλαγμένου στελέχους, που ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη για το εμβόλιο.

3
(Visited 150 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 Comments

  1. dnk December 23, 2020 at 9:07 pm

    Πάντως,έχοντας υπάρξει και εγώ ο ίδιος ασθενής με πνευμονία,δεν θυμάμαι τους γιατρούς να συζητούν το ενδεχόμενο εμβολιασμού μου με προοπτική να “καθαρίσω”, παρά το ” πάλευαν” ακολουθώντας,συγκεκριμμένο,πρωτόκολλο χορήγησης ενδοφλέβιας αντιβίωσης,όπως δεν θυμάμαι να προτείνουν εμβολιασμό με αντιγριππικό εμβόλιο,π.χ.,εν μέσω έξαρσης της συγκεκριμμένης ίωσης.Ίσως να έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα,δεν είμαι ειδικός και η δρ. Φούλερ πέφτει λίγο μακριά για να την ρωτήσω.Σε ό,τι αφορά,όμως,τα “κύματα” του ιού,κατάφερα να ακούσω τις “προβλέψεις” κάποιων,κοντινών,τουριστικών πρακτόρων.Έχουν την ελπίδα ότι ο κοσμικών διαστάσεων αντίκτυπος,που αυτά έχουν,θα “συγκινήσει” τον,διάσημο σέρφερ,Silver Surfer,ο οποίος θα μας επισκεφθεί με την “σανίδα” του για να τα “δαμάσει”, προκαλώντας,αντίστοιχη,”έκρηξη” τουριστικού “κύματος” ,προς όφελος της χώρας.Φοβούνται όμως το ενδεχόμενο,επειδή ο Silver Surfer λειτουργεί σαν αγγελιαφόρος(mRNA) του Galactus,να “σκάσει” (σαν “κρούσμα”) ο τελευταίος και τότε δεν θα μείνει όρθιο ” κολυμπηθρόξυλο”.

    Reply
    1. stcigar December 23, 2020 at 10:31 pm

      Δεν έχουν αλλάξει (ακόμα) τα πρωτόκολλα, οι άνθρωποι απλώς έκαναν ιατρική, ενώ τώρα κάνουν πολιτική. Ακόμα και τον όρο “πνευμονία” έχουν εξαφανίσει, αφού “τα θύματα του κορωνοϊού” στην πραγματικότητα πεθαίνουν από άλλες αιτίες. Όσο για το περίφημο (ή περιβόητο) “εμβόλιο” δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γελοία έκδοση για κρυολόγημα (αυτό ακριβώς προκαλούν οι κορωνοϊοί) του εμβολίου της γρίπης που καθίσταται άχρηστο με την πρώτη μετάλλαξη. Ο λόγος που -ορθά- δεν χρησιμοποιούσαν ως τώρα το εμβόλιο σαν θεραπεία σε περιόδους έξαρσης, ήταν γιατί σε περίπτωση που κάποιος έχει προσβληθεί πρόσφατα, το εμβόλιο στην πραγματικότητα τον επιβαρύνει επικίνδυνα με επιπλέον ιικό φορτίο.

      Reply
  2. dnk December 24, 2020 at 10:18 am

    Οφείλω να ομολογήσω οτι η επεξήγηση είναι “fuller” than I expected.Ευχαριστώ και αναμένω “συνηγορία” και των Άγγλων ειδικών.

    Reply

Leave a Reply