ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ”

Πάνω : Screen shot από τον πυλώνα της αδέσμευτης δημοσιογραφίας “Κουτί της Πανδώρας”.
Υπό τον τίτλο αυτό φιλοξενείται το παρακάτω κείμενο – καλείται ο αναγνώστης να ανακαλύψει τη λογική που το διέπει, όπως και τη σχέση του με τον τίτλο. Σημειωτέον οτι τα “3.8 εκατ.” λαθρομετανάστες είναι στην πραγματικοτητα
πάνω από 6, άγνωστος αριθμός εκ των οποίων, drug smugglers και sex traffickers – παιδιών κυρίως. Σημειωτέον επίσης ότι Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης που να …κατακεραυνώνει εκείνον του Τέξας, απλώς δεν υφίσταται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε αυτή την εβδομάδα εναντίον του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος έχει τοποθετήσει συρματόπλεγμα κατά μήκος χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τις άνευ προηγουμένου μεταναστευτικές ροές.
Το τελευταίο διάστημα η προσοχή επικεντρώνεται σε ένα σημείο των συνόρων σε ένα μικρό τμήμα του ποταμού Ρίο Γκράντε που έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία για τους μετανάστες που περνούν παράνομα από το Μεξικό.
Μόνο τον Δεκέμβριο ένα ρεκόρ 300.000 και ξεσπιτωμένων ανθρώπων πέρασε τα σύνορα. Σημειώνεται πως υπολογίζεται ότι 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς χαρτιά, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το 2021.
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης έχει υποσχεθεί να προσθέσει περισσότερα συρματοπλέγματα για να πατάξει αυτό που αποκαλεί εισβολή. Αντίστοιχα ο ίδιος αλλά και η Δικαιοσύνη του Τέξας, με μια πρωτοφανή ακροδεξιάς έμπνευσης απόφαση, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αρνήθηκαν σε αξιωματούχους της ομοσπονδιακής συνοριοφυλακής να βρεθούν στα σύνορα επικαλούμενη το δικαίωμα του Τέξας να «αυτοπροστατευτεί από τις μεταναστευτικές ροές».
Οι εξελίξεις αυτές ωστόσο και η συνεπακόλουθη πολιτική αντιπαράθεση έχουν επιφέρει έναν μίνι διχασμό στις ΗΠΑ. με άλλους Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες να στηρίζουν ανοιχτά τον ομόλογό τους στο Τέξας και άλλους να τον κατακεραυνώνουν.

Μπορεί κανείς να φανταστεί την εγκύκλιο της Open Society προς τα απανταχού mainstream, και με αξιώσεις mainstream, media :

“Πάσα αφήγησις, ακόμα και όταν τα στοιχεία βοούν περί του αντιθέτου, δέον όπως διασκευάζεται / τεντώνεται / διαστρέφεται, προς ενδυνάμωση της μαγικής αλύσσου των καθ-ιερωμένων λέξεων : ‘ρατσισμός’, ‘ακροδεξιά’ ‘ξενοφοβία’ κοκ., είναι χαρακτηρισμοί η εκφώνηση των οποίων δέον όπως λαμβάνει χώρα ανελλιπώς, ανά τακτά διαστήματα.  
Οι κανόνες της λογικής [ενός ακόμη τοξικού προϊόντος του λευκού αρσενικού] δεν έχουν θέση στη νέα κανονικότητα. Η καταστρατήγησή τους δεν συνιστά πρόβλημα”. 
5
(Visited 114 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

10 Comments

    1. Oannes January 29, 2024 at 11:49 am

      Το “κερασάκι” είναι η …περιγραφή της είδησης, από τα greeklish του link που έστειλες!
      Εν τω μεταξύ γελάει κανείς ενώ μιλάμε για θάνατο, και ο τυχόν …ψόγος θα στρεφόταν εναντίον αυτού που γελάει, όχι εναντίον των διαχειριστών της υποθέσεως.

      Reply
      1. stcigar January 29, 2024 at 12:07 pm

        Δώστους θάνατο και πάρτους την ψυχή: να το πραγματικά γελοίο της υπόθεσης. Εντωμεταξύ αυτός ο Κατερινόπουλος είναι συνεργάτης της Νικολούλη και από τους πρωτομάστορες της “υπόθεσης Πισπιρίγκου”. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλοί του είδους του στην αστυνομία.

        Reply
        1. Oannes January 29, 2024 at 12:29 pm

          Καλά, η Αστυνομία [για κάποιο λόγο αναγκάστηκα να περάσω από ένα τμήμα εδώ κοντά] αν κρίνω από αναρτήσεις σε ταμπλώ και αφίσσες που είδα, εξελίσσεται σε προμαχώνα του political correctness – άσε το diversity της υποθέσεως : ένα 45% των “οργάνων” ήταν γυναίκες – και όχι ακριβώς αυτές που περιμένεις να δεις σε τέτοιο χώρο. Απαντα δε τα μπατσάκια, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας. Αυτό μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, φαίνεται πως το είδος του “βετεράνου” μπάτσου δεν ευδοκιμεί στις μέρες μας.

          Reply
          1. stcigar January 29, 2024 at 12:51 pm

            Από τότε που η αστυνομία μπήκε στις πανελλήνιες, εκτοξεύθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων λόγω άμεσου διορισμού στο δημόσιο. Συνεπώς περνάνε άφθονες γυναίκες, αφού ως γνωστόν διαβάζουν περισσότερο από τους άντρες. Τα ίδια ισχύουν λίγο πολύ για το στρατό, αλλά εκεί τις κόβουν μαζικά (ψυχολογική εκτίμηση και αγωνίσματα) με διάφορες δικαιολογίες, για να μην καταλήξει το στράτευμα καθαρά γυναικείο. Για την αστυνομία δεν φαίνεται να τους πολυενδιαφέρει, δεδομένου ότι έχει αποκτήσει σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα.

            Reply
            1. Oannes January 29, 2024 at 1:13 pm

              Αμ έτσι πες μου, το περί πανελληνίων δεν το ήξερα. Γιατί τα όντα που έβλεπα γύρω μου, όχι μόνο οι γυναίκες, κάθε άλλο παρά πληρούσαν τις προδιαγραφές του σλόγκαν με το οποίο μεγαλώσαμε [ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ] 🤗🤗🤗

              Reply
              1. stcigar January 29, 2024 at 2:00 pm

                Μην το συζητάμε. Η προϊστάμενος του γραφείου της τροχαίας, όπου πήγα τις προάλλες να παραδώσω τις πινακίδες, έφερνε από ντύσιμο, βάψιμο, περπάτημα κλπ περισσότερο σε μοντέλο👀

                Reply
                1. Oannes January 29, 2024 at 2:51 pm

                  Νομίζω άλλωστε ότι είχα δει κάποια στιγμή και μια συνέντευξη, στη Lifo εννοείται, ενός μπάτσου – gay ακτιβιστή or something… 🤨😆🤣😂🤣

                  Reply
                2. Anonymous January 29, 2024 at 4:05 pm

                  Που να δεις στο Λιμενικό που προϊσταμένη λιμανιού είχε νύχι στην εν τέλεια , κινητό ανά χείρας και βαμμένη για πασαρέλα. Φυσικά και δεν έδινε καμιά σημασία στη φόρτο/εκφόρτωση οχημάτων

                  Reply
                  1. Oannes January 29, 2024 at 9:24 pm

                    Θα υπέθετε κανείς, με λίγη καλή διάθεση, ότι η “σημασία στη λεπτομέρεια” θα επεκτεινόταν από την κοκεταρία στην άσκηση των καθηκόντων της κας προϊσταμένης. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα ισχύει.😇😇😇

                    Reply

Leave a Reply